wilczek Opublikowano 3 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2002 Mam komputer :mrgreen: ,karte Tv z wejściem S-Video oraz normalną kamere (nie komputerową) Kamera ma tylko wyjście na czincze (nie wiem jak to sie pisze) :( i zbytnio nie wiem jak to wszystko połączyć aby móc zgrywać filmiki/obrazki z kamery. Czy są jakieś przejściówki ?? Chodzi mi tylko o obraz dzwięk nie jest mi potrzebny. Czy po podłączeniu zwykłej kamery do karty Tv czegoś nie spale :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 potrzebujesz kableka RCA(cinch, lub inaczej czincz) --- SVHS(SVIDEO) http://allegro.pl/showitem.php?item=7874972 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 no i mam mały problem :( kopiłem taki kabelek jak na allegro i pierwsze co mnie zdziwiło to to że ma on 2 czincze do obrazu (koleś coś gadał o lumi i chrominencji czy jakoś tak)a w kamerze jest tylko jedno gniazdo, drugie jest do dżwięku. poradził abym kupił taki zwyczajny łącznik co je połączy (==>--) i wtedy wsadził to do kamery. Tak zrobiłem przychodze do domu uruchamiam komputer a tu lipa. Obraz cały skacze ledwo co da sie jakoś coś zobaczyć (tak jakby żle ustawić kanały w tv) koloy są odwrucone i pomaga na nie jedynie uruchomienie negatywu w kamerze. Bawiłem sie wszystkimi dostępnymi systemami jakie można wybrać na karcie ale nic nie pomaga. Czy jest to może wina tego kabelka (że ma 2 końcówki z jednej strony) ?? Jaki mam kopić aby było dobrze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Nie trzeba wcale lonczyc tych dwoch chinch! Poprostu jeden odpowiada za obraz czarno-biały, a drugi za kolorowy! Sprobuj podlanczyc tylko jedna chinche bez zadnych zlonczek. Zycze sukcesu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 oki problem rozwiązany za słabo docisnołem wtyczke z tyłu kompa :oops: i dlatego działy sie takie rzeczy zaraz porobie sobie i kompikowi zdjęcia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...