Skocz do zawartości
wilczek

Komp + kamera

Rekomendowane odpowiedzi

Mam komputer :mrgreen: ,karte Tv z wejściem S-Video oraz normalną kamere (nie komputerową) Kamera ma tylko wyjście na czincze (nie wiem jak to sie pisze) :( i zbytnio nie wiem jak to wszystko połączyć aby móc zgrywać filmiki/obrazki z kamery.

Czy są jakieś przejściówki ?? Chodzi mi tylko o obraz dzwięk nie jest mi potrzebny.

Czy po podłączeniu zwykłej kamery do karty Tv czegoś nie spale :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mam mały problem :(

kopiłem taki kabelek jak na allegro i pierwsze co mnie zdziwiło to to że ma on 2 czincze do obrazu (koleś coś gadał o lumi i chrominencji czy jakoś tak)a w kamerze jest tylko jedno gniazdo, drugie jest do dżwięku.

poradził abym kupił taki zwyczajny łącznik co je połączy (==>--) i wtedy wsadził to do kamery. Tak zrobiłem przychodze do domu uruchamiam komputer a tu lipa. Obraz cały skacze ledwo co da sie jakoś coś zobaczyć (tak jakby żle ustawić kanały w tv) koloy są odwrucone i pomaga na nie jedynie uruchomienie negatywu w kamerze. Bawiłem sie wszystkimi dostępnymi systemami jakie można wybrać na karcie ale nic nie pomaga.

Czy jest to może wina tego kabelka (że ma 2 końcówki z jednej strony) ??

Jaki mam kopić aby było dobrze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi