radwan Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Mam zestaw 6.1 creativa. Zainstalowałem stery relateka (chyba 3.72) bo na innych grały tylko 3 satelity. Problem polega na tym że nie moge ich poustawiać tak żeby każdy grał swoją rolę. Subwofer zamienił mi sie na prawy tył; centralny gra jako lewy przód . Masakra <_< . Czemu tak sie dzieje :blink: ??? Jest jakiś program żeby to ustawić??? Aha no i jeszcze jedna sprawa głośniki nie graja równomiernie (przednie graja wyrąznie głośniej!! :mur: ) Co robić?? pomocy! Mója dzwiękówka to zintegrowana 5.1 na Abicie nf-7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enClave Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) kurcze, kupilem dzisiaj p5800, w przeciwienstwie do innych min ie dziala nie centralny ale prawy tylny glosnik i mam to samo - tylko u mnie zamiast lewy tylni w tescie jest centralny i na odwrot :/ mam zintegrowaną 5.1 Soundstorm na plycie abit NF7, nforce2 wie ktos oco w tym wszystkim chodzi ?? juz wie na pewno ze musze wymienic karte dzwiekowa, chyba wymienie na LIve'a ____ problem rozwiązany. ktos na forum dobrze pisal. Wszystkie moje problemy rozwiązuje zmiana przy subwooferze cincha rózowego z czarnym. DZIALA LUX Edytowane 8 Lipca 2005 przez enClave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbaros Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 mi nie dziala nie centralny ale prawy tylny glosnik i mam to samo - tylko u mnie zamiast lewy tylni w tescie jest centralny i na odwrot :/ mam zintegrowaną 5.1 Soundstorm na plycie abit NF7, nforce2mam podobny problem, ktos znalazl rozwiazanie? sterowniki najnowsze mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Na tej karcie muzycznej tak będziesz miał... Zainstaluj do winampa kodek hmm chyab się nazywa KB5.1 i ustaw wszystko. Sprawdź czy wszystko jest dobrze podłączone do subwoofera i karty muzycznej, NIE ZAWSZE KOLORAMI OZNACZA DOBRZE!!! Mojemu qumplowi zrobiłem 5.1 na realteku i gra spox ale w subwooferze są nie kolarmi popodłączone(ma coś z serii creative P chyba 580). Pozatym możesz mieć ustawione żeby tył się zamieniał z przodem czy coś takiego bo jest taka opcja. P.S - ponadto qumpel tesh ma NF-7 :D:D:D Centralny głośnik w 5.1 psuje efekt 3D...jest on włączony w filmach DVD które sa zakodowane w 5.1. Moge wam pomóc jak chcecie =P pisac co nie tak :) Edytowane 17 Grudnia 2005 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo23 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 jesli chodzi o winampa to ustaw sobie w preferencjach tam gdzie masz opcje od wyjscia audio zeby kozystal z karty dzwiekowej a nie z microsoftowego emulatora :) windowsowego........ powinno pomoc :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...