Babboon Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 (edytowane) Siema. Kupiłem sobie dziś chłodnicę od Kadetta i jest ona sprawna, nie cieknie, ale ma jedna wadę: otóż na bocznej krawędzi (na styku tego karbowanego boczku i finów) jest wgniecenie (wymiary wgniecenia: długość 1cm, głębokość 0,5cm), przez co kilka skrajnych finów jest trochę zmasakrowanych ;) Karbowany boczek też jest w tym miejscu wgięty. I teraz pytanie brzmi: którędy w tym Kadecie płynie woda, to znaczy czy prostowanie finów jest bezpieczne i czy przez to nie rozszczelnię chłodnicy? A jesli jest sens prostować finy, to których elementów nie wolno mi dotykać i jak (czym?) to najlepiej zrobić? :) Proszę o dokładne odpowiedzi, bo pokochałem tę chłodnicę od pierwszego wejrzenia i nie chcę jej czegoś złego zrobić ;) ;) Z góry za te odpowiedzi dziękuję :) :) Pozdrawiam, Babboon Edytowane 4 Maja 2005 przez Babboon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 ;-) Moge Ci nawet powiedziec nawet od czego powstalo to wgniecenie :D Ciezko bedzie Ci to wyprostowac, ale na pewno nie ma ono znaczacego wplywu na wydajnosc, wgnieciona jest tak niewielka powierzchnia ze nie bedzie to przeszkadzalo. Ale moze niech wypowie sie ktos bardziej obiektywny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...