Skocz do zawartości
Fidel

Psp

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sialala

Jak kolega 2 posty wyżej mówi że zwolnienia na grach są to hmm czy warto ? Czy są bardzo odczuwalne... bo na PS2 jak widziałem u kolegi na niektórych grach było to bardzo uciążliwe

Jakbys wymienil te gry, to bylbym wdzieczny. Bo mam PS2 i jak dotad zwolnienia widzialem w trzech grach: GTA:SA, ICO, Shadow of the Colossus. W GTA:SA byly mniej dokuczliwe niz na PC z A64 3200+, 1GB RAM, 6800GT (w 1280x1024), natomiast w ICO i SOTC jakos mi w ogole nie przeszkadzaly. Moze mam kiepsko wykalibrowane oko, ale czesciej widze zwolnienia w grach na PC na moim X1800XL niz w grach na PS2, wiec tak z ciekawosci pytam. Aha - w PES4 tez sa zwolnienia przy wybijaniu pilki przez bramkarza na bodajze dwoch boiskach. W reszcie gier w jakie gralem zwolnien nie stwierdzono.

Chociaz w GOW momentami obraz mi sie troche "lamie" - podobny efekt mam na PC jak nie wlacze synchronizacji pionowej w PES5 - grafika renderuje minimalnie wiecej niz 60FPS, monitor wyswietla 60FPS i w rezultacie obraz ma tendencje do zlamania w polowie - mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi. Co dziwne, nie ma tego w GOW po wlaczeniu filtra "smooth", ktory jednak jakos mi sie nie podoba :|

Sorki za OT ale zaintrygowalo mnie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

killzone

Killzone mi sie plytka zlamala zanim je skonczylem - widzialem tylko pierwsze etapy ;)

50FPS to tam na pewno nie bylo, ale rwania czy zwalniania tez nie widzialem... Tak na oko stale 30-40 klatek bylo - chyba... Swoja droga nie podobalo mi sie az tak bardzo, zeby plakac po plytce (ktore polegla na jakiejs imprezie :x)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Killzone mi sie plytka zlamala zanim je skonczylem - widzialem tylko pierwsze etapy ;)

50FPS to tam na pewno nie bylo, ale rwania czy zwalniania tez nie widzialem... Tak na oko stale 30-40 klatek bylo - chyba... Swoja droga nie podobalo mi sie az tak bardzo, zeby plakac po plytce (ktore polegla na jakiejs imprezie :x)

Na poczatku niejest tak najgorzej[ 30-40 klatek w zyciu tam niebylo...] ale potem jest tragedia, w dzungli jest cos kolo 15...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konczac OT: zarowno Killzone, jak i GTA:SA zwalniaja nie z powodu zbyt slabych "bebechow" konsoli, tylko niewyrabiajacego z transmisja danych czytnika. Grajac z HDD nie ma takich problemow i wszystko chodzi plynnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, dobra, ale ja pytam o PSP ... bo tu widze że się rozwija konwersacja o PS2 ;) Można jakieś info ?... a może znacie jakieś dobre strony gdzie można poczytać o PSP troche.

www.skizo.org najlepszy polski sajt:)

Zwolnienia... MediEvil praktycznie jest jednym wielkim zwolnieniem, ale po 15 minutach sie człowiek przyzwyczaja. Ale naprawde, spadki FPS są w tej grze ogromne. NFS Rivals także czasem spadnie FPS, ale już w MOST WANTED tego nie ma, więc to tylko zależy od tego, jak dopracują produkt twórcy. Lekkie zwolnienia są także w Pursuit Force, ale rzadko.

Ale jak wiadomo, gry chodzą póki co, na 222mhz, a konsola ma 333mhz. Niestety, nie wiadomo kiedy gry zaczną kożystać z pełnej mocy konsoli....

Tak czy siak konsola jest zaj***. Jak ktos ma jakieś pytania zapraszam na GG: 6225196, jeśli ktoś zastanawia sie nad kupnem to odpowiem na każde pytanie:)

Edytowane przez PiPoL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam jeszcze ze chyba obecnym mistrzem zwolnien na PSP jest Colin.

Medievil.

praktycznie jest jednym wielkim zwolnieniem

:lol: :lol: :lol: :lol

Popieram i podpisuje sie wszystkim czym mam ;]

GTA tez czasami potrafi przy haczyc. Cale szczescie jest soft do saveow ktory oprocz dodania czitów, umożliwa zmiane czestotliwosci proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTA tez czasami potrafi przy haczyc. Cale szczescie jest soft do saveow ktory oprocz dodania czitów, umożliwa zmiane czestotliwosci proca.

To ciekawe, z tą zmianą częstotliwości proca, mógłbyś coś więcej napisać na ten temat. Wogóle jakie gry są warte uwagi na nudne wykłady.... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

To ciekawe, z tą zmianą częstotliwości proca, mógłbyś coś więcej napisać na ten temat. Wogóle jakie gry są warte uwagi na nudne wykłady.... ?

Do tej pory twierdzilem, ze tylko Lumines i Wipeout. Teraz dolozylby do tego Lemmingi - pogralem troche w sklepie i przyznaje, ze przypomnialy mi sie czasy Amigi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jescze pare dni i Tomb Raider i Toca Race Driver 2006, że nie wspomne iż za miesiąc Tekken...

Najbliższe miechy będą pełne HIT'ów na PSP:)

Więc jeśli ktos się zastanawia, to jest teraz najlepszy moment na kupno konsoli:)

Edytowane przez PiPoL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie kusilo PSP, ale w końcu wziąłem PS2 :)

teraz mam nawet kaske i można by kupić ale jest to naprawde bez sensu..gierki te same praktycznie co na PS2 :? powinni dawać więcej exclusive'ów a nie po raz 2 to samo ..

jak już to mnie kusi nintendo DS :P tam przynajmniej są gierki których nie uświadczymy na żadnych innych konsolkach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie posiadam PS2(ale mam X-Boxa) dlatego chętnie bym się skusił, ale poczekam jeszcze troszkę.

Czy ten UMDEmulator da się uruchomić na konsoli która ma najnowszy SOFT 2.7 ? Bo jak kupował to wiadomo jazda na oryginałach, i niechciałbym się przejechć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie posiadam PS2(ale mam X-Boxa) dlatego chętnie bym się skusił, ale poczekam jeszcze troszkę.

Czy ten UMDEmulator da się uruchomić na konsoli która ma najnowszy SOFT 2.7 ? Bo jak kupował to wiadomo jazda na oryginałach, i niechciałbym się przejechć.

Niet. Ale gry w niedługim czasie powinny już na 333mhz pracować, a pozatym nowsze gry już są bardziej dopracowane:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co doradzacie do ochrony ekranu? Mogą to być jakieś folie ochronne? Myślę nad taką: http://robson.pl/produkt.php/folia_ochronna_[bigben]/3276 . Co o niej sądzicie (może być taka)? Jak nakleję taką folię na ekran, to nie będzie problemu z jej odklejeniem i naklejeniem nowej/nie używaniem żadnej? Zabezpieczy ona w jakimś stopniu ekran?

Wolę nie porysować od razu ekraniku w pierwszych dniach użytkowania ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczesciarze dostaniecie kolejne GTA :P

kupiłem ! :D poszedłem na giełdę po czyste płytki, a wyszedłem z PSP :D

no to mam już dwa maleństwa :)

teraz pytanie. chce kupic kartę pamięci, tak z 1 GB, na allegro chodzą po http://www.allegro.pl/item114748720_sony_m...alna_zlota.html

a u mnie w http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16848 po tyle

czy to nie jest jakiś wałek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Od niedawna mam PSP, powiem że wszystko ok po za klapką od baterii któa po dłuzszej grze potrafi sie rozsunąc.

Grałem na razie w RIDGE RACE i Burnout, tej drugiej czasem zdazy się zwolnic:/

Co do tekkena - to już jest na allegro;) Tylko trzeba poczekac od 7-14 dni na przesyłkę

TEKKEN

Chyba nie ma co sie zastanawiac nad zamawianiem :)

Edytowane przez Johny_85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi