Gość sialala Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Jak kolega 2 posty wyżej mówi że zwolnienia na grach są to hmm czy warto ? Czy są bardzo odczuwalne... bo na PS2 jak widziałem u kolegi na niektórych grach było to bardzo uciążliwe Jakbys wymienil te gry, to bylbym wdzieczny. Bo mam PS2 i jak dotad zwolnienia widzialem w trzech grach: GTA:SA, ICO, Shadow of the Colossus. W GTA:SA byly mniej dokuczliwe niz na PC z A64 3200+, 1GB RAM, 6800GT (w 1280x1024), natomiast w ICO i SOTC jakos mi w ogole nie przeszkadzaly. Moze mam kiepsko wykalibrowane oko, ale czesciej widze zwolnienia w grach na PC na moim X1800XL niz w grach na PS2, wiec tak z ciekawosci pytam. Aha - w PES4 tez sa zwolnienia przy wybijaniu pilki przez bramkarza na bodajze dwoch boiskach. W reszcie gier w jakie gralem zwolnien nie stwierdzono. Chociaz w GOW momentami obraz mi sie troche "lamie" - podobny efekt mam na PC jak nie wlacze synchronizacji pionowej w PES5 - grafika renderuje minimalnie wiecej niz 60FPS, monitor wyswietla 60FPS i w rezultacie obraz ma tendencje do zlamania w polowie - mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi. Co dziwne, nie ma tego w GOW po wlaczeniu filtra "smooth", ktory jednak jakos mi sie nie podoba :| Sorki za OT ale zaintrygowalo mnie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 blablablakillzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 chodziło mi o SAN ANDREAS... ale przy takim sprzęcie jak PSP może to być irytujące, dlatego pytam o stopień tego zjawiska na tym sprzęcie, i mam nadzieję że to się nie dzieje na PES 5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 killzone Killzone mi sie plytka zlamala zanim je skonczylem - widzialem tylko pierwsze etapy ;) 50FPS to tam na pewno nie bylo, ale rwania czy zwalniania tez nie widzialem... Tak na oko stale 30-40 klatek bylo - chyba... Swoja droga nie podobalo mi sie az tak bardzo, zeby plakac po plytce (ktore polegla na jakiejs imprezie :x) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Killzone mi sie plytka zlamala zanim je skonczylem - widzialem tylko pierwsze etapy ;) 50FPS to tam na pewno nie bylo, ale rwania czy zwalniania tez nie widzialem... Tak na oko stale 30-40 klatek bylo - chyba... Swoja droga nie podobalo mi sie az tak bardzo, zeby plakac po plytce (ktore polegla na jakiejs imprezie :x) Na poczatku niejest tak najgorzej[ 30-40 klatek w zyciu tam niebylo...] ale potem jest tragedia, w dzungli jest cos kolo 15... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 dobra, dobra, ale ja pytam o PSP ... bo tu widze że się rozwija konwersacja o PS2 ;) Można jakieś info ?... a może znacie jakieś dobre strony gdzie można poczytać o PSP troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Konczac OT: zarowno Killzone, jak i GTA:SA zwalniaja nie z powodu zbyt slabych "bebechow" konsoli, tylko niewyrabiajacego z transmisja danych czytnika. Grajac z HDD nie ma takich problemow i wszystko chodzi plynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) dobra, dobra, ale ja pytam o PSP ... bo tu widze że się rozwija konwersacja o PS2 ;) Można jakieś info ?... a może znacie jakieś dobre strony gdzie można poczytać o PSP troche. www.skizo.org najlepszy polski sajt:) Zwolnienia... MediEvil praktycznie jest jednym wielkim zwolnieniem, ale po 15 minutach sie człowiek przyzwyczaja. Ale naprawde, spadki FPS są w tej grze ogromne. NFS Rivals także czasem spadnie FPS, ale już w MOST WANTED tego nie ma, więc to tylko zależy od tego, jak dopracują produkt twórcy. Lekkie zwolnienia są także w Pursuit Force, ale rzadko. Ale jak wiadomo, gry chodzą póki co, na 222mhz, a konsola ma 333mhz. Niestety, nie wiadomo kiedy gry zaczną kożystać z pełnej mocy konsoli.... Tak czy siak konsola jest zaj***. Jak ktos ma jakieś pytania zapraszam na GG: 6225196, jeśli ktoś zastanawia sie nad kupnem to odpowiem na każde pytanie:) Edytowane 30 Maja 2006 przez PiPoL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Dodam jeszcze ze chyba obecnym mistrzem zwolnien na PSP jest Colin. Medievil. praktycznie jest jednym wielkim zwolnieniem :lol: :lol: :lol: :lol Popieram i podpisuje sie wszystkim czym mam ;] GTA tez czasami potrafi przy haczyc. Cale szczescie jest soft do saveow ktory oprocz dodania czitów, umożliwa zmiane czestotliwosci proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 GTA tez czasami potrafi przy haczyc. Cale szczescie jest soft do saveow ktory oprocz dodania czitów, umożliwa zmiane czestotliwosci proca. To ciekawe, z tą zmianą częstotliwości proca, mógłbyś coś więcej napisać na ten temat. Wogóle jakie gry są warte uwagi na nudne wykłady.... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 To ciekawe, z tą zmianą częstotliwości proca, mógłbyś coś więcej napisać na ten temat. Wogóle jakie gry są warte uwagi na nudne wykłady.... ? Do tej pory twierdzilem, ze tylko Lumines i Wipeout. Teraz dolozylby do tego Lemmingi - pogralem troche w sklepie i przyznaje, ze przypomnialy mi sie czasy Amigi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 ja jade cagle na 333MHz :] i wszystko gra a ustawiam to w UMDEmulator:P tzn on to juz ma standardowo ustawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Jescze pare dni i Tomb Raider i Toca Race Driver 2006, że nie wspomne iż za miesiąc Tekken... Najbliższe miechy będą pełne HIT'ów na PSP:) Więc jeśli ktos się zastanawia, to jest teraz najlepszy moment na kupno konsoli:) Edytowane 31 Maja 2006 przez PiPoL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 mnie kusilo PSP, ale w końcu wziąłem PS2 :) teraz mam nawet kaske i można by kupić ale jest to naprawde bez sensu..gierki te same praktycznie co na PS2 :? powinni dawać więcej exclusive'ów a nie po raz 2 to samo .. jak już to mnie kusi nintendo DS :P tam przynajmniej są gierki których nie uświadczymy na żadnych innych konsolkach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Ja nie posiadam PS2(ale mam X-Boxa) dlatego chętnie bym się skusił, ale poczekam jeszcze troszkę. Czy ten UMDEmulator da się uruchomić na konsoli która ma najnowszy SOFT 2.7 ? Bo jak kupował to wiadomo jazda na oryginałach, i niechciałbym się przejechć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Ja nie posiadam PS2(ale mam X-Boxa) dlatego chętnie bym się skusił, ale poczekam jeszcze troszkę. Czy ten UMDEmulator da się uruchomić na konsoli która ma najnowszy SOFT 2.7 ? Bo jak kupował to wiadomo jazda na oryginałach, i niechciałbym się przejechć. Niet. Ale gry w niedługim czasie powinny już na 333mhz pracować, a pozatym nowsze gry już są bardziej dopracowane:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Nom racja. Tekkenik juz nadchodzi. Swoja droga filmiki z gameplaya byly zadziwiajaco dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.N. Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Co doradzacie do ochrony ekranu? Mogą to być jakieś folie ochronne? Myślę nad taką: http://robson.pl/produkt.php/folia_ochronna_[bigben]/3276 . Co o niej sądzicie (może być taka)? Jak nakleję taką folię na ekran, to nie będzie problemu z jej odklejeniem i naklejeniem nowej/nie używaniem żadnej? Zabezpieczy ona w jakimś stopniu ekran? Wolę nie porysować od razu ekraniku w pierwszych dniach użytkowania ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 ja kupilem pseudo oryginalne hori na allegro za 10zl z przesylka i jest gitt:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 post pod postem ale wazna informacja dla milosnikow homebrew jest juz mozliwy downgrade do wersji 1.50 nawet z konsolki z fw 2.60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Szczesciarze dostaniecie kolejne GTA :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Szczesciarze dostaniecie kolejne GTA :P kupiłem ! :D poszedłem na giełdę po czyste płytki, a wyszedłem z PSP :D no to mam już dwa maleństwa :) teraz pytanie. chce kupic kartę pamięci, tak z 1 GB, na allegro chodzą po http://www.allegro.pl/item114748720_sony_m...alna_zlota.html a u mnie w http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16848 po tyle czy to nie jest jakiś wałek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 soniaki na allegro tow wiekszosci podruby:] podobno sandiski sa ok i ich jeszcze nie podrabiaja:P ja masz PSP w fw 1.50 to proponuje zakup 2Gb sandisk ja kupilem za 235zl i jest bardzo fajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 ja mam do sprzedania oryginalnego sandiska 1GB, jeżeli jestes zainteresowany napisz mobie@go2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 ja mam do sprzedania oryginalnego sandiska 1GB, jeżeli jestes zainteresowany napisz mobie@go2.pl wersja softu 2.60. w iso grac nie będe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Cześć. Od niedawna mam PSP, powiem że wszystko ok po za klapką od baterii któa po dłuzszej grze potrafi sie rozsunąc. Grałem na razie w RIDGE RACE i Burnout, tej drugiej czasem zdazy się zwolnic:/ Co do tekkena - to już jest na allegro;) Tylko trzeba poczekac od 7-14 dni na przesyłkę TEKKEN Chyba nie ma co sie zastanawiac nad zamawianiem :) Edytowane 22 Lipca 2006 przez Johny_85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Ostatnio pocinam w LocoRoco. Polecam gre każdemu kto ma zły humor ;] Gra sprawia że przez cały czas ogarnia nas śmiech ;] http://www.gameinformer.com/NR/rdonlyres/3...35/LocoRoco.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ostatnio pocinam w LocoRoco. Polecam gre każdemu kto ma zły humor ;] Gra sprawia że przez cały czas ogarnia nas śmiech ;] http://www.gameinformer.com/NR/rdonlyres/3...35/LocoRoco.jpg ja cały czas tne w ridge racera, do loco roco muszę kupic karte pamięci ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ma ktoś Tekken-a ? Jeżeli tak to mówice jak się sprawuje , czy są zwolnienia itp. Bo jak ta gierka będzie dobra to dla niej warto chyba kupić PSP ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dFour Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Gralem w tekkena, nie zauwazylem spowolnien, a sama gra wyglada wysmienicie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...