Skocz do zawartości
Fidel

Psp

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, kupiłem w końcu PSP nówke, BASE PACK.

Teraz mam pytanko. Czy karta MS 32MB wystarczy ? Muszę dokupić do zapisów stanu gry. Nie mam zamiaru grać w gry z karty pamięci. Czy wie ktoś może których karty na allegro są pewne ?!

imho staaaaaarczy. Save'y moje jak na razie mi zajmują ok 200-800kB (jeden)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupić PSP za ok 3 miesiące. Będe starał się dorwać Basic packa na allegro za ok 520 zl + zbroja Logitech 35 zł + karta pamięci za ok 150 zeta. Może kupie też Base packa + etui, a potem na urodziny karte pamięci. Chyba PSP czarne firmware 1.52 zrobić downgrade ? Albo od razu soft 1.5 na allegro? I pojemność karty pamięci 1 GB ?

Albo może w MM kupić Value Packa.. Ale spodobała mi się ta zbroja :)

Edytowane przez Blackbird96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też będe kupował za jakieś 3 miesiące

Radze brać to co sie nawinie, im taniej. Jasne ze lepiej od razu celować w 1.5 ale takie bywają droższe, a downgrade zrobisz w 5 min

W MM też są ciekawe oferty, na święta powinno być taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skończyłem Lemmingi :P pare razy potrzebowałem pomocy z gamefaq.com , ale ogólnie było miło :)

Ridge racer też ma się ku końcowi. Ale raczej nigdy go nie skończe :? Ci co grają to wiedzą że na końcu odblokowuje się tryb max (ja tu gram sobie gram na ex, ostatni wyścig, myśle ufff skończyłem gierke a tu [gluteus maximus] blada - tryb max)

No i tu właśnie jest problem w trudności wyścigów. Ok rozumiem trudne wyścigi, spychający przeciwnicy etc. Ale nie takie chamstwo że przeciwnicy mają chyba full nitro, są niesamowicie szybcy etc. Nie lubie jak komputer oszukuje :? Szczególnie widać to jak wyprzedasz powiedzmy kogos 3, jedziesz teoretycznie szybciej, ale widac "rwanie" samochodu przeciwnika, który to komputer "przyśpiesza" aby być w równej linii z Tobą :? Baaaaaaaardzo nieładnie :?

EDIT--------------

aha jeszcze PRZESTROGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIE KUPUJCIE Logitecha Visor (osłonka na ekran) razem z Logitechem Pocket (zbrojka). Nie pasują do siebie:?

no cóż używam zbrojki bez ochrony ekranu

a może ktoś chce kupić Visora? ;) oddam za 10 zł :)

Edytowane przez lukk_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Panowie, sprawa nabrała trochę innego obrotu (w moim przypadku...) i okazuje się, że mój braciszek ma konto na Ebayu z aktywny Paypalem, i może sobie zamówić PSP wlasnie na Ebayu do USA, tam gdzie akuratnio przebywa...

Jakoże pogłoski, że cena PSP ma zostac obniżona zostały rozwiazne przez Sony - zastanawiam się nad tym ebayem

I tu prośba do Was, znających się

Jak mam szukać, na co zwracać uwage, a moze jest osoba która mi osobiście pomoże ? Będe bardzo wdzięczny. Zakup odbędzie się we wrześniu.

Edytowane przez FoX 13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze: Sony już zdementowało te pogłoski o rabatach na PSP.

Po drugie: przede wszystkim szukaj z FW od 1.50 do 2.5/2.6 - pograsz wtedy z kopii zapasowych, chyba, że będziesz grał tylko na orginałach, to wtedy nie ma to znaczenia. Z tym, że konsolki posiadające FW większe niż 1.5, trzeba downgrad'ować do softu 1.5 a z tym jest troszkę pracy i trzeba mieć odpowiednią wersję odpowiedniej gry.

Ogólnie ci powiem, że jak pierwszy raz zobaczyłem intro filmu Spider Man 2 to mi mowę odjęło...

Edytowane przez Namod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEST !

Dwa dni temu bylem w M1 Zabrze i najpierw wchodze do MM patrze jest Base Pack za 777zł i na pudełku I, pomyślałem, kurde drogo, wychodze i patrze a po lewej Empik a w środku osatni BS z softem 2.01 za 699zł :D, teraz tylko GTA i SanDisk 2GB ;P

PS. Potwierdzam to co powiedział Namod, gdy zobaczyłem demo disca doloczonego do zestawu, a w szcególnośi Spider-Mana 2 to szczęki na podłodze szukałem, a po założeniu słuchawek było jeszcze lepiej :) !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak...

Tylko problem w tym, że będe kupował na Ebayu w USA i nie mogę sprawdzić tej płyty :) stąd moje pytanie... Dlatego lepiej żebym polował od razu na 1.5

A ile chcesz wydac na zestaw i co chcesz w nim miec? Moze doradze Ci cos. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odezwe sie na GG :)

Swoją drogą, zauważyłem że dużo gier wychodzi na PSP i ostatnio wyszedł emulator N64 taki już dopracowany, bardzo chciałbym pograć na nim w zelde 64...

Dużo gier ?! Lol, może i wychodzą jakieś lipne tytuły, ale do tej pory nie ma prawdziwej perełki. Brakuje platformówek typu Crash B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

instalował ktoś custom-firmware?

fajna sprawa. Np. przełacznik od WiFi zamienia się w przełącznik soft'u ;) Jak jest WiFi on podajże to jest 1.5, jak off to 2.71 ;)

No i ma wiele innych bajerow jak brak auto-bootowania umd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla Ciebie wszystko xD

klick

Zabawa ta trwa 5 minut :)

Z tego co czytałem wyżej masz soft 2.60, oznacza to, że musisz mieć GTA żeby zrobić downgrade. Jesli mieszkasz blisko znanego miasta, znajdziesz kogoś kto zrobi Ci to za piwo lub pare złotych

Emulatory softów itp - to to o czym piszemy wyżej. Nie musisz tego mieć. Dzięki softowi 1.5 możesz mieć same dobre rzeczy, jak np. emulator N64 co dla mnie jest na prawde niezłą atrakcją i ogólnie wiele rzeczy robionych przez użytkowników

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie może coś o emulatorze PS ONE na PSP ? Czytałem ostatnio, że gry będzie można pobierać ze strony internetowej stworzonej przez Sony, i gry będą uruchamiane z karty pamięci. Było by świetnie gdyby można była wrzucać ISO na karty pamięci i grać z nich. Chętnie bym odpalił kilka tytułów na moim PSP ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakiś sprawdzony patent, na odróżnienie oryginalnej karty pamięci SONY Memory Stick Pro Duo 2GB od podróby? Są jakieś cechy charakterystyczne dzięki którym można odróżnić kartę SONY od podróby? Na Allegro każdy sprzedawca zachwala, że jeśli oryginał to tylko od niego, to kto więc handluje podróbkami, o których słyszałem, że są i jest ich wiele? :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi