Skocz do zawartości
Fidel

Psp

Rekomendowane odpowiedzi

Daj se spokój póki co. Better quality pewnie będzie takie better ze nie zauwazalne dla ludzkiego oka [; to raz, a dwa slyszalem (czytalem) ze jest problem z odtwarzaniem plików filmowych ktore normalnie chodzily na sofcie 2.0 a teraz cos sie z rozszerzeniem kisi.Że 2.5 nie moze tego odtworzyc (corrupted data).Generalnie według mnie to CHŁYT matetingowy w celu przekabacenia ludzi na soft 2.50 na ktorym nie da sie odpalac homebrew :) Zostaje przy 2.0 ... dla mnie ma wszystko czego w tej chwili potrzebuje...pochylamy głowy :) ja osobiscie odliczam dni do pensji (jeszcze 10) i udaję się do sklepu w celu zakupienia GTA:(chciałem napisac LOST COAST :)))) ) Liberty City Stories

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

posiadam PSP od okoła miesiąca. Kupiłem ją w norewgii. Wcześniej moją jedyną platformą go gier był PCet. Mam standardowy pakiet, czyli żadnych dodatkowych akcesorii w pakiecie nie ma. Na dzień dobry musiałem kupic karte 1GB, ale załuje bo mogłem wydac wiecej kupic 2GB. Sprawzałem są juz zwe. dyski do PSP.

Jeśli chodzi o samą konsole powaliła mnie. Jest zrobiona z wysokiej jkosci materiałów a przedni panel po przetarciu wygląda jak z fabryki.

Obecnie testuje PSP na tzrech grach> fifa06, colin mc rea i GTA. Grafika jest przepiekna i w głowie mi sie nie miesci jak w takim małym urzadzeniu mozna cos takiego wygenerowac. Zauwazyłem tendencje ze gry które później wychadaz na rynek od premiery PSP są jeszcze bardziej śliczne (np. GTA), pewnie programiści wiedza dlaczego. Czas pracy=grania to około 3,5h przy najciemnieszym trybie pracy wyswietlacza (a są 3 tryby) i z wyłączona bezprzewodówka.

O aspektach technicznych nie bede pisał bo to znajdziecie w necie.

Ale pojawiły sie takze minusy a sa one zwiazane z ergonomią. Dłonie sie poprostu meczą a dodatkowo suwak odpowiedzialny za wyłączenie konsoli badz zablokowanie klawiszy w niej jest usytuowany w niefortunnym miejscu co w efekcie prowadzi do czestego wyłacznia konsoli.

System operacyjny jest b. prosty ale tez i ubogi. Zapomnijcie o jakis wiekszych konfiguracjach. Od strony PCeta poprzez USB tez nie wiele sie da zrobic. Tylko to na co sony pozwoli. Pewnie pojawia sie jakies programy albo i juz sa, dzieki ktorym mogli bysmy dokonac jakis wiekszy modyfikacji.

Wgrywajac soft z ver. 1.xx na 2.xx dostajemy przegladarke internetowa. Sprawdzałem dziala i mozna nie bez problemow przegladac strny www. Dlaczego nie bez problemu? Bo zbyt czesto pojawia sie komunikat, że strona nie moze byc wyswietlona ze wzgledu na brak pamieci.

Karta Wlan w porownaniu z np. karta w mim laptopie generuje słaby sygnal i naprawde musi byc silny aby mozna było podłączyc sie do jakiegos accespointu.

Ale ogolnie nie załuje zakupu no moze jedynie z powodu spadającej ceny konsli. kupile ja za 2400nok/1200pln a jest juz za 1800nok/900pln. No ale tak juz jest.

Moze ktos zna jakies dobre strony z oprogramowanie do psp lub co kolwiek na jej temat.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.skizo.org

http://www.projectpsp.com/forum

Prosze bardzo.

Wybieram się jutro do Media Markt. Mam nadzieje że będą dodawać jakąś gre gratis, a jeżeli nie to kupie karte 1GB.

//

taaaak, mam PSP ;]]]]]

Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 pytania:

1. do kiedy jest ta promocja w Media Markt?

2. szukaem wszędzie: google, emule, thepiratesbay i nie moge znaleźć...bądźcie tacy mili i dajcie jakiś namiar na downgrade 2.01 -> 1.50 bo gra przyjdzie dopiero pojutrze :(

Pozdrawiam i dzieki z góry!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem sobie ostatnio kartę 1GB i chciałbym wiedzieć czy można odpalić grę na sofcie 2.00, a jeśli nie to czy downgrade jest bezpieczny i jakim programem go zrobić. Oczywiście wolałbym grać na 2.00 bo mam ładną tapetę na PSP :-P ale jeśli się nie da to trudno, ale przeżyć bez nie będzie trudno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bawiliscie sie moze w dodawanie napisow do filmow divx i pozniejsza ich konwersje do formatu psp ?? jak tak to czy moglby mi ktos z tym pomoc + jakie najlepsze ( wielkosc/jakosc ) ustawienia w programie np. Xilisoft PSP Video Converter... a i czy wam tez jakos cicho mp3 graja ?? ( filmy wsumie tez )...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się obiło o uszy że PSP w wer. EU mają wprowadzeny limit głośności do paru dB.

//

Panowie, kupować Colina 2005. Masakra.

Prawda Vortex, deszcz na szybie wyglada super. Tylko szkoda że mało go widze bo zaraz mam czołówke i szybe trace ;]\\

@Fidel - odpisałbym był dalej ale mam ZKP :lol: Wystarczy dać 333MHz na cpu.

Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna rzecz PSP chciałbym mieć ale troche kosztuje. MI sie wydaje że dużo byś sie tym nie nabawił żeby pograc albo poglądac filmy musisz kupić płytki umd na alegro z grami lub filmami.A naprzykład z emula dużo rzeczy na psp nie ściągniesz najwyżej muze i nie wiem czy filmy. :?

Edytowane przez krzysiox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba chyba (a na pewno warto, ze wzgledu na zuzycie miejsca na karcie pamieci) przekonwertowac je do formatu PSP. Dodatkowo, starsze wersje firmware (przed 2.0) mialy swoje wymagania jesli chodzi o nazewnictwo plikow i organizacje danych na karcie. Nie wiem, jak w pozniejszych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ciekawy jestem ja z tymi divxami bo mi na 1.5 odpalic sie nie chca ( corrupted data ) .. zato konwertowane do mp4 chodza az milo no moze poza jednym mankamentem a mianowicie dzwiek ale to sie powinno poprawic jak zalatwie normalne sluchawki te standardowe to chyba dla owczarkow czy innych zwierzakow :) robione co to slysza kazdy szmer :)... z tym miejscem na karcie to tak dobrze nie jest jak sie chce miec "normalny" obraz w filmach akcji np.. ja ustawienia filmow mam takie

rozdzialka 368x208 bitrate video 768 klatki 29.97 bitrate audio 128 i tu nadczym ubolewam to probkowanie tylko 24000hz jesli daje jakis inny to film sie nie odpala :( film divx ( 1cd ) przerobiony z takimi ustawieniam zajmuje okolo 600mb

Edytowane przez Lazymodder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest najlepszy loader do homebrew? Fastloader czy jakiś inny. Jak uzywam fastloadera to po jakimś czasie konsolka się zawiesza i restartuje, a jak używam Device Hooka to wszystko strasznie wcina. A i czy bezpieczne jest podkręcenie procka UMD Emulatorem do 333 MHz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest najlepszy loader do homebrew? Fastloader czy jakiś inny. Jak uzywam fastloadera to po jakimś czasie konsolka się zawiesza i restartuje, a jak używam Device Hooka to wszystko strasznie wcina. A i czy bezpieczne jest podkręcenie procka UMD Emulatorem do 333 MHz?

u mnie fastloader 0.7 odpala wszystko co akurat mam ( emulatorami sie nie bawie ) ale gierki chodza .. czasem sa problemy typu ze sie zwiesi ale to raz na 10 wlaczen ... z ptm podkrecaniem to raz ze ci szybiej bateria idzie 2 ze nagrzewa konsola sie bardziej wiec lepiej ustawiaj jak grasz a nie jak np sluchasz mp3 ( heh notabene wystarczylo odpalic na zywklych sluchawakch znaczy innych nize te pspsowe i dzwiek super glosniutko itp ) i jeszcze trzymasz w kieszeni czy gdzies... konsola a raczej gry jesli sa tak zrobione to same sobie zmieniaja taktowanie procka

Edytowane przez Lazymodder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na poczatek witam , jakos przypadkiem trafilem na te strone.

Co do PSP.Mam ja praktycznie od wydania w polsce.

Jako przenosna platforma do gier jest wspaniała.

W tej chwili w mam Burnout Legends < wysmienita gra ale niestety niedopracowana , czasami spada FPS , ale grywalnosc jest olbrzymia> , Wipeout <jedna z lepiej wygladajacych gier na PSP> , Ridge Races <Wysmienita gra , doskonała grafika non stop trzyma fps> i Lumines <nowy tetris , bardzo uzaleznia>.Na dniach mam zamiar kupic Armored Core.

Co do filmow na PSP polecam program PSP Movie Creator , do sciagniecia z tej strony http://www.pqdvd.com/.

Daje całkiem dobre rezultaty jak narazie nie miałem problemów z konwersja.Bardzo latwo pozwala dobrac jakosc < 6 ustawien na dzwiek i suwak na jakosc filmu> , tworzy filmiki z thumbnails widocznymy w menu psp , i co najwazniejsze ma wbudowana funkcje transferu gotowego filmy bezposrednio do MP_Root na psp.

Sprawa z Homebrew , przez pewien czas uzywałem wersji 1.5 z WAP Version Changer < PSP myslalo ze ma wersje 2.1 Firmware > ale kilka dni temu fanjita wypuscił eboot loader 0.9 dla Firmware 2.0 , link tutaj http://www.fanjita.org/psp.html. Aktualnie obsługuje on około 80-85% homebrew .Mi osobiscie sprawuje sie bez zarzutu , np Snesx9ttl dziala tak samo jak na FW 1.5.

Sprawa z "podkrecaniem" do 333 mhz.Faktem jest ze to jest nominalne taktowanie psp i nie ma mowy o podkrecaniu.Po prostu sony wypuszczajac psp na rynek ustawilo procek psp na 222 mhz i bardziej wymagajace gry ustawiaja go na 333 mhz.Zostal on zaprojektowany < tak samo jak caly system> do pracy w 333 mhz ale mniej wymagajace gry nie potrzebuja takiem mocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi