Skocz do zawartości
redguy

Brak Sygnału Z Karty Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

kolega zmienił płytę i proc. na Asusa A7N8X-E Deluxe i Athlona Xp 1700+; po włożeniu grafiki (jakiś Geforce 2 Prolinka) komputer uruchamia się, ale na monitorze Philips 107P4 pojawia się napis o braku sygnału. Zrobiliśmy kilka prób z różnym sprzętem w różnych miejscach i wyniki są (dla mnie ;) ) dość dziwne. U mnie płyta w tej samej konfiguracji działa (czyt. wyświetla się normalny obraz). Płyta (chyba sama płyta, bez grafiki) została sprawdzona w serwisie i ponoć wszystko jest z nią w porządku. Niestety nie było mnie przy tym. . (Teraz wszystko odbywa się w mieszkaniu kolegi: ) Na rzeczonym Asusie zmieniliśmy grafikę na Radeona 8500LE oraz S3Virge 4mb ;), jednak nadal widać było komunikat o braku sygnału. Na innym monitorze-to samo. Podłączyliśmy starą płytę z Virgem i wszystko działało. Zaznaczam, że zasilacz (Modecom 300W, nie pamiętam oznaczenia, ale jest to chyba sprawa mało istotna) jest nowy, sprawny (sprawdzony u mnie na sprzęcie nieznacznie bardziej prądożernym).

Brak mi już pomysłów... Co można jeszcze sprawdzić?

Jeśli coś jest niejasne, pytajcie ;)

Thanks from the mountain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm już trochę sami pokombinowaliście i wyniki rzeczywiście dziwne. 3 różne grafy raczej wykluczają jakąś niekompatybilność i uszkodzenie grafiki. Nie napisałeś jak były prowadzone testy u Ciebie u kolegi, mam na myśli to czy było składane na pająka a teraz jest w budzie? Może przy wkładaniu do budy jest jakieś zwarcie zrobione. Wyjmij, wszystkie części na biurku, włóż tylko proca i załączaj, potem grafa, RAM itd. Osobiście stawiam na mobo, ale skoro u Ciebie działało to moze to jakieś niedopatrzenie przy składaniu.

Pozdrawiam!

P.S. Tak mi się jeszcze przypomniało, ta płyta ma gniazdo ATX12? Niewiem czy ten modecom ma takie wyjście ale to może to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi