seba203 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Witam wszystkich. Mam płytę epoxa 8kda3i na s754, płytka chodzi z sempronem 2600+, który ma nominalne ustawienia 8x200 co daje 1600Mhz. Ustawiłem w biosie, nie ruszając mnożnika, FSB na 250 i mam pytanie czy kręcąc FSB to które elementy podkęcam jednocześnie ze zmianą FSB, wiem że RAM idze też ale czy istnieje możliwość zablokowania tego i kręcić sam procek? Z góry DZIĘKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Chyba raczej nie :) Chyba to znaczy że myślę, iż raczej na 99,99999 % nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 ...a czy jak zmieniam fsb to kręcenie karty graficznej już w grę by nie wchodziło czy karte można kręcić normalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 ...a czy jak zmieniam fsb to kręcenie karty graficznej już w grę by nie wchodziło czy karte można kręcić normalnie? 1427014[/snapback] Są przecież dzielniki do ramu... Przeczytaj cały poradnik o kręceniu na A64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba203 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 czytałem już o kręceniu amd64 ale czy grafikę można kręcić czy będzie już mocno obciążona? [amd sempron 2600+@2000Mhz(s754), epox 8kda3i nforce3 250, radeon 9800Pro] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 krecac na tym sprzecie FSB masz spokoj o pozostale komponenty... minely czasy kiedy nie bylo blokad PCI/AGP i wraz z szyna rosly taktowania magistral, narazajac na uszkodzenie dysk, czy grafike. manipulujac FSB - zwiekszasz tyko taktowanie procca i RAMu(ktorego czestotliwosc mozesz pewnie jeszcze ustalac przez dzielniki FSB). ale moge sie mylic - dopoki nie mam niczego na nf3/4 specjalnie nie interesuje sie ta platforma :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...