thomas-16 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 niewiem co sie dzieje ale gdy z sieci sciągam pojedynczy plik ktory ma więcej niz 4 gb to wyskakuje bląd ze jest za malo miejsca na dysku, a miejsca wolnego mam ponad 10 gb, kumpel gadal mi ze jest cos takiego w fat32 ze nieobsluguje plikow powyzej 4 gb:| mozna to jakos zmienic???? odpiszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 kumpel gadal mi ze jest cos takiego w fat32 ze nieobsluguje plikow powyzej 4 gb:| mozna to jakos zmienic???? odpiszcie 1427220[/snapback] nie można Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 mozna to jakos zmienic? 1427220[/snapback] W zasadzie mozna, przekonwertowac system plikow na NTFS :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Jeszcze dodam zebys skonwertowal prze PartitionMagic, a nie fdiskiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Najlepiej to zrobic poleceniem: CONVERT [wolumin] /FS:NTFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Cholera, gdzie wy kupujecie te szklane kule?? ... ja nie zgadnę jakiego systemu operacyjnego używa "pytek", a wy wiecie że to win2003? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 jezlei win 98 , me , zapomnij o takich plikach jezlei 2000 , xp , 2k3 -> jedyne wyjscie to konwersja fat32 na ntfs Nyny dal najlatwiejsza i najlepsza metode konwersji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 jezlei win 98 , me , zapomnij o takich plikach 1427703[/snapback] A to niby dlaczego. Podobno Mount Everything sprawuje sie juz bardzo dobrze. Jedynie cena odstrasza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomas-16 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 oki nawiązując do konwersacji na ntfs to jakiego programu najlepiej uzyc??? i najwazniejsze: czy usunie mi pliki z dysku na ktorym bede robil to konwersacje???? odpiszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 dzizas ludku niedojrz ze masz wszystko napisane to jeszcze sie ytasz przecztaj ehh dobra mam dobre serce to napisze Ci krok po kroku co masz zrobic klikasz na start --> uruchom i wpisujesz : convert c: /FS:NTFS --> dla dysku c convert d: /FS:NTFS --> dla dysku d czy usunie Ci pliki NIE jezeli nie zabraknie pradu to wszystko powinno byc ok aa i na wszelki wypadek odkrc caly sprzet na czas tej operacji ... to wszystko chyba ps , systey ktore pod ktorymi mozesz urzyc tej komendy to win 2000 , win XP , win 2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczi Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 odkrc caly sprzet na czas tej operacji To znaczy jaki? Sorry za takie pytania, ale chcę skonwertować sobie partycję na ktorrej mam dużo ważnych danych i nie chcę operacji zakończyć porażką. Chcę skonwertować z FAT32 do NTFS, mam nadzieję, że żadne pliki się nie utracą? Jaki sprzęt odkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 To znaczy jaki? Sorry za takie pytania, ale chcę skonwertować sobie partycję na ktorrej mam dużo ważnych danych i nie chcę operacji zakończyć porażką. Chcę skonwertować z FAT32 do NTFS, mam nadzieję, że żadne pliki się nie utracą? Jaki sprzęt odkręcić. 1473444[/snapback] Dzizas :mur: Odkrec znaczy jak masz podkrecony to przywroc mu ustawienia fabryczne tak dla bezpieczenstwa :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczi Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Sorry za ciemnotę :D Nie znałem jeszcze tego sformułowania :) OK - zabieram się do roboty, pozdrawiam Upd. Operacja zakończona powodzeniem Edytowane 31 Maja 2005 przez boczi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...