Santi Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) HQ12 dobrze prawi. Jak ja bym teraz kupowal sprzet to nie bralbym plyty z SLI. Po pierwsze nie wiadomo kiedy ta technologia zostanie na max wykorzystane przez programy, gry etc. Po drugie zawsze mozesz sprzedac ta karte ktora posiadasz i zakupic cos lepszego przedluzajac przy okazji zywot kompa (w koncu o to ci chodzi) Na dzien dzisiejszy jedna dobra karta jest wydajniejsza niz 2 srednie polaczone w SLI (X800XL>2xGF6600) chyba, ze cie wylacznie benchmarki interesuja ;) UPDATE Powiedzmy, ze wezmiesz jakis markowy zasilacz 420W. Zestaw nie bedzie ci juz starczal i zakupisz druga karte do SLI (dodatkowe kilkadziesiat watt). Procka tez pewnie bedziesz krecil wiec znow dodatkowe obciazenie zasilacza. No i zasilka nie uciagnie zestawu. Nasuwa sie wiec pytanie czy przy takiej sytuacji pobiegniesz do sklepu i zainwestujesz kilka stowek w nowa zasilke? Moze to nie duzy problem dla wielu, ale warty przeanalizowania. Pozdro Edytowane 6 Maja 2005 przez Rafael Santi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 I tu się mylisz. Look: 1430457[/snapback] Bardzo się ciesze, że się myliłem :) Panowie. Mi tam nie zależy, by być do przodu zawsze. Ja sobie planuje narazie przejściową płytke i taki skromny zestaw do rozbudowy w późniejszym czasie jak kase będę miał. Ja chcę taki zestaw co spokojnie starczy do pogrania w nowsze gry prze 2 lata, a potem dokupienie 2giego GF i kolejny rok i dopiero wtedy zmiana sprzętu na coś całkiem nowego. 1430556[/snapback] Dużo lepiej wyjdziesz na kupnie teraz porządnej grafiki, później jej sprzedaniu i wymianie na coś nowszej generacji. Dokupywanie kart do SLI w późniejszym czasie to po prostu porypany pomysł. Zasialcz tez kupisz do tego odpowiedni? :) I jeszcze jak masz zamiar kupić GF6800 GT na PCIE, to jest baardzo dalekie od opłacalnosci, nie dość, że bulisz dodatkowe ok. 100zł za SLI na płycie, do tego droższy zasilacz, to jeszcze płacisz jakieś 300zł więcej za grafe o tej samej wydajności jak x800 XL, bo kiedyś tam, może w przyszłości dorzucił byś druga karte :D Oczywiście będziesz musiał znaleść praktycznie identyczną karte gdy będziesz dokupywał drugą, w tym czasie cena za jaką byś sprzedał taką grafike + cena drugiej takiej i byś miał dużo lepsza pojedyńczą grafe nowej generacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pgrono Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Czyli co. Proc: Sęp 2600+ na s754 (Celek be :D ) Płytka: Tu mi doradźcie niech będzie Agp Grafa: GF 6800GT od Asusa na Agp Zasiłka: Szef 360 lub 420 W Buda: jakaś tania Dysk: WD 120GB Ram: Kingstom 2*512 CL 2,5 Wentyl: Pentagram QCV 120 Cu Może być :?: Czy coś zmienić :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 @Pgrono Z ta grafa to pojechales teraz ;) GF6800GT najtanszy to w granicach 1300zl kosztuje, wiec braknie ci tych 2500 PLN na taki zestaw ;) Ja bym ci proponaowal zestaw ktory wczesniej podawalem z radkiem 9800 (mozna ewentualnie zakupic GF6600) i A64 3000+ na socket 939. Widze, ze nie bierzesz nagrywarki dvd wiec od razu moglbys kupic 2x512 ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Wentyl to frezzera bym wziął tanszy i w dodatku wydajniejszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pgrono Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Może jego nazwe podasz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Wentyl to frezzera bym wziął tanszy i w dodatku wydajniejszy 1431316[/snapback] freezerer jest mniej wydajny przeciez :> Bierz Pentagrama :D Sam mam werse z plusem i nie narzekam ;) Przy tym napieciu nbie przekraczam 48 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Arctic Cooling Freezer 64 Duzo ludzi ma taki cooler na A64 i bardzo sobie chwala. Podobno za ta cene nie kupi sie lepszego (okolo 80zl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinelmo Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 tak powiem 6600 nie ma co porównywać z 9800 bo przegra i to stromotnie... a co do mobo na agp i s754 to może tanio i dość dobrze MSI K8T ? zasilacz weź chiefa 410W lub 420W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...