dulio1 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Dziwny problem. W kompie zainstalowany jest dysk sata 160 gb Seagate. No i wszystko śmiga :) ale do czsu.....gdy do kieszeni wsadzam zwykły dysk 40 gb ata. Wówczas komp nie szuka systemu na dysku sata (chociaż go widzi- bo pokazuje w biosie ) tylko próbuje znaleźć system na tym dysku zwykłym w kieszeni- a że systemu tam nie ma - to komp sie nie uruchamia. Bez problemu natomiast stratuje komp jeśli do napędu cd wsadze płytke z windowsem - wówczas widzi oba dyski sata i ten w kieszeni ata.W ustawieniach w biosie nie mogę znaleźć opcji żeby startował z dysku sata!! Macie moze jakis pomysł ? Jak rozwiązac ten problem ?? Pozdrawiam P.S. Kieszeń jest sprawna Dysk w kieszeni jest sprawny (próbowałem tez podłączyć inne dyski) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 w biosie musisz zmienic priorytet bootowania i/lub kolejnośc bootowania (cdrom, floppy, ide0, ide1...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 ustaw w biosie bootowanie z sata i po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 ...W ustawieniach w biosie nie mogę znaleźć opcji żeby startował z dysku sata!! 1427421[/snapback] Sekcja Advanced BIOS Features, pozycja Hard Disk Boot Priority Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...