Skocz do zawartości
poca

Komp Nie Działa

Rekomendowane odpowiedzi

Moj sprzet to:

Bartonik 2500@ 2,2 10x200 1.7V

epox 8rda3+

2x256 twin mos 400

r9800se

be quiet 520w

reszta nie wazna ;]

--------------------------

Wczoraj z ranca chcialem wyczyscic karte graficzna. Zdjalem silencera. WD40 i czyms tam jeszcze wytarlem resztki pasty. Papierem wypolerowalem jeszcze. Dalem nowa porcje pasty i zamkłem ;] silencera.

Jeszcze troche pokrecilem z katodami (dwie) tzn. podlaczylem je i chcialem odpalic kompa... A tu lipa. Nie wiem czemu ale spojrzalem sie na coolery na chlodnicy (oba byly podlaczone do osobnego kabla z zasilacza przeznaczonego do coolerow) , zaden nie dzialal. Wzialem jednego zdjalem, podlaczylem go do mobo i juz dzialal... Czyli cos nie tak z kablem od zasilacza

Kolejny problem. W czasie odpalania pierwszy raz kompa nie zaladowal sie win. Tylko albo blue screen z tekstem BAD_CONF_SYSTEM (cos w tym stylu) , albo ekran ze system sie zle zaladowal. Ale malo tego, jak kompa wlaczylem to bios byl na jakims dziwnym defualcie tzn. zamiast 2,2ghz mialem 1100mhz ;]

Pozniej jak znowu chcialem pc wlaczyc to na post pojawily sie zielone paski artefakty.

---------------------------

Dzisiaj zamiarzam wszystko z budy wyjac i jeszcze raz wszystko na spokojnie podlaczyc. Moze zadziala ;]

Ktos wie w czym moze byc problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o te zielone artefakty to mi sie stalo to samo po zmianie pasty na grafice... odeslalem na gwarancje i jakims cudem uznali a wcale niwe powinni... zerknij na karte czy nie jest gdzies brudna bo moze przez to... zycze ci jak najlepiej ale u mnie nic nie pomoglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi