Skocz do zawartości
ThRuSt

Poważny Problem Z Lg 4163b ! Help

Rekomendowane odpowiedzi

siemka all

Mam problem z ta nagrywarka, mianowicie chodzi o to ze nie czyta wszystkich plyt(wiekszosc) nagranych na innej nagrywarce, chodzi tu o liteon 832s. Tzn czyta, ale z predkoscia 1 -2x, a czasami nie da sie zgrac danych, wyskakuje blad "data error cyclic redundancy check" albo wogole nie widzi plyty!!! KATASTROFA

Testowalem platinumy, verbatimy, tdk i najgorzej platinumy wypadaja, natomiast 1 verbatim mi nie chcial zgrac obrazu gry, no i predkosc 1-2x, ale nie wszystkie plyty tak wolno czytal LG, niektore dobrze! Nie wiem czy mam ja reklamowac, bo to dosc dziwna sytuacja, przypomne jeszcze ze litek odczytuje te plyty bez problemow!! Musze jeszcze sprawdzic u qmpla na NEC'u !! Bo moze te plytki, czyta tylko Liteon, ktory je nagral!! ale watpie :(

I drugi problem jest z odczytem plyty DVD-ROM, LG odczytuje mi ja z max predkoscia 10x, a na pudelku jest wyaznie napisane ze DVD-ROM czyta 16x, test robilem w Nero CD DVD Speed !!

Jeszcze jednym problemem jest ze plyta bez potrzeby kreci sie okolo 2-3 minuty po wlozeniu do napedu, to chyba nie jest normalne? Mialem wiele napedow i po wlozeniu CD plyta zatrzymywala po chwili!!!

Mam prosbe abyscie Wy sprawdzili swoje LG'ki, czy maja te problemy, ale najbardziej zalezy mi na odczycie plyt nagranych przez inne napedy!!! Najlepiej pozyczcie od kogos pare plytek nagranych przez inne napedy niz LG!!

Przypomne ze LG pali i czyta bardzo dobrze swoje plyty, takze litek nie ma problemow z odczytem tych plyt!!!

Testowalem na biosie A104, potem oryginalny A102 i A101 ale nic nie pomoglo :(

Nagrywara wyprodukowana w Chinach, Styczen 2005 - moze ta seria jest skopana, bo slyszalem ze nie tylko ja mialem taki problem z odczytem na tej serii(tylko ze tam nie chcialo czytac CDRW tez nagranej na innym napedzie niz LG) Wczesniej produkowano w Korei!!!

Pozdrawiam :)

Edytowane przez ThRuSt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem raczej leży w Liteonie a nie w twoim LG. Przetestuj jeszcze tą płytę w innym napędzie, żeby się upewnić. (ostatnio wpadł mi w ręce verbatim nagrany przez jakiegoś litka, moja nagrywara (a wcześniej NEC3500A, dvd samsunga i dvd asusa też nie poradziły sobie z odczytem tej płyty)). A u siebie problemów z odczytem poza tym jednym verbatimem nie zauważyłem

bo slyszalem ze nie tylko ja mialem taki problem z odczytem na tej serii(tylko ze tam nie chcialo czytac CDRW tez nagranej na innym napedzie niz LG

Akurat, to że nie chciało czytać płyty cd-rw o niczym nie świadczy. Nie wiadomo przecież ile razy płyta była nagrywana, w jakim była stanie, itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat, to że nie chciało czytać płyty cd-rw o niczym nie świadczy. Nie wiadomo przecież ile razy płyta była nagrywana, w jakim była stanie, itp...

1428578[/snapback]

no tak, tylko ze plyta jest czytana na innych napedach bez problemu, tak sie wypowiadal jeden z forumowiczow!

zalozylem topic takze na cdrinfo.pl !! Looknijcie

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=51891

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi