pleniks Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 a wie ktos czy przy ustawieniu fsb200 na k7vt4a+ wazne jest jakie sie ma pamieci i zasilacz bo nie wiem czy po kupnie semprona zlecic aby dali mi w sklepie fsb 200.[ustawie jeszcze ramy na 400mhz] (nie wiem czy wszystko bedzie dobrze chodzic) i pytanie-czy po ustawieniu fsb sempra z 166 na 200 odrazu zwiekszy mi sie mhz procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekara Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Mam płytkę K7VT4A+ i Semprona 2200+. Zasilacz 400W Tracer, pamięć ELIXIR(nanya) 512MB PC3200. Ustawiłem FSB na 200Mhz i jest spoko. Potem podniosłem jeszcze do 211Mhz bez zmiany napięcia i uzyskałem zegar 1900Mhz. Jeżeli będziesz to robił w sklepie to oni powinni wiedzieć czy zasilacz da rade. Ja nie mam rewelacyjnego zasilacza i jak na razie wszystko chodzi stabilnie. Pamięć mam ustawioną na 333Mhz bo na 400Mhz są zawiechy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 i pytanie-czy po ustawieniu fsb sempra z 166 na 200 odrazu zwiekszy mi sie mhz procesora? 1427770[/snapback] Jeśli płyta i pamiątki pozwolą to zyskasz mnożnik*33 MGHz... Ale to chyba jase - to matematyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan volcik Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 MGhz czy mnie coś ominęło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 MGhz czy mnie coś ominęło? 1430510[/snapback] Nie rozumien twojego pytania. Mozez jaśniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Nie rozumien twojego pytania. Mozez jaśniej? 1430520[/snapback] A istnieje taka jednostka MGhz? Chyba, że nas coś omineło ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Ja bym nie zlecał na tej płycie ustawiania fsb 200. Na KT 400A nie wskakuje dzielnik 1/6 o ile się nie mylę, więc istnieje ryzyko uszkodzenia dysku na dłuższą metę. No chyba że ten asrock jest jakimś wyjątkiem i ma dzienik 1/6 na fsb 200, ale nie sądzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...