Buki Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Witam. Na pocztek konfig sprzęta (stara to maszynka ) procek: AMD 1,4 GHz 256 RAm'u TwinMos 266 DDR Mobo: MSI-6380 ver.1.0 (AGPx4), chipset KT7266 Pro Otóż sprawa wyglada następująco: Chcę tego kompa oddać bratankowi i zamierzam mu włożyć jakaś lepsiejszą grafikę. Zakupiłem Gigabyte'a Radeon 9550 128MB (128 bitowa, AGPx8) i sa z nią problemy. Po starcie kompa wywala kominukat iż "VPU zrestartował akcelerator graficzny bo..........." , potem pochodzi kilka minut i komp robi zwichę że tylko "twardy" reset pomaga. Miałem okazję też potestować Radeona 9550 128 MB (128 bitowa, AGPx8) od Shappire'a i takie same akcję się dzieją jak z Gigabyte'tem. Może ktoś posiada taki sam konfig jak mój ( w sumie chodzi głównie o mobo) i działa mu jakaś w miarę nowa grafa oparta na AGPx8 ?? A może wymiana tego mojego Gigabyte'a na coś z serii GeForce by pomogła ?? Sprawa jest niecierpiąca zwłoki bo w sobotę zamierzam uderzyć na giełdę i zamienić "radka" Gigabyte'a na jakąś inną, która podoła (przynajmniej częściowo aktualnym gierkom). Tylko jaką , oto jest pytanie ?? Liczę na waszą pomoc, a szczególnie tych co posiadają tą mobo co ja i chodzi im na niej grafa oparta na AGPx8. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawnOfSun Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Mi VPU resetował karte, tylko dlatego że się przegrzewała, po oc bez zmiany chłodzenia... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 1. zmień temat na regulaminowy 2. wymieniałeś tą kartę z jakiegoś nv? 3. kręciełeś kartę? 4. dzieje się tak od zawsze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Sprawdź zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buki Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Panowie dzięki za odzew ale przyczyna tkwiła w opcji "FastWrites" , którą trzeba było wyłaczyć w BIOS'ie, poza tym wyłaczyłem w sterach "VPU Recover" i katra hula. Temat uważam za zamknięty i sorki że najpierw zapytałem zanim poszukałem (to już się wiecej nie powtórzy) na forum podobnego problemu. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) ludzie teraz właśnie czytam ten post i mam dokładnie to samo (pisałem o tym wcześniej w innym temacie)przepraszam że nie zajżałem tylko że u mnie jest znacznie powazniej mam Fast Writes wyłaczone w biosie a mimo to te problemy :-| Edytowane 7 Maja 2005 przez timmon24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...