Gucu Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Tylko nie krzyczcie :P ... Zebrałem pieniążki na Canona A95 i zastanawiam się czy jest to najlepszy wybór za tyle kasy do robienia fotek "na codzień" , w domu, na dworzu... no i takich pół-profesjonalnych portretów, pejzaży itp. słyszałem coś o Canonie S1 że ma nie 3x jak A95 tylko 10x zoom , czy to naprawdę tak ważne ? Bo ten argument zjadł mnie totalnie i nie wiem czy napewno dobrze "napaliłem" się na A95 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Jak nie wiesz po co bylby ci ten zoom potrzebny to bierz CANONA A95 bardzo dobry aparacik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucu Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Ok. przekonałeś mnie , nie wiem po co byłby mi potrzebny :D taka presja znajomych , że ich aparaty mają większy zoom dlatego miałem wątpliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Wiekszy zoom przydaje sie bardziej do... np. fotografowania wiewiorek w lesie :) albo czegos gdzie za bardzo blisko podejsc nie mozna. Wiec jezeli nie masz jakis zapedow przyrodniczych do ptakow itp. to nie warto specjalnie. Tym bardziej ze ten A95 jezeli by nie patrzec na zoom bedzie lepszym aparatem od tego S1 :) Co nie znaczy jednak, ze tym A95 tez nie zlapiesz jakiegos ptaszka lub wiewiorki, tylko ze bedziesz musial blizej podejsc do fotografowanego obiektu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docxxx Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 A95 jak najbardziej. Mam A60 i bardzo go sobie chwale za jakosc zdjec i rozbudowane (jak na te klase cyfraka) mozliwosci. To nie jest 'malpka' ja u Sonego i jego apartatow z serii P-XX (mialem P-5), czyli pstryknij_i_zapomnij. Canon ma bardzo duzo ustawien i pelny manual. Ale czasem brakuje mi zooma np. *6. Pzdr, Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Tym bardziej ze ten A95 jezeli by nie patrzec na zoom bedzie lepszym aparatem od tego S1 :) 1428806[/snapback] Ja bym wybrał jednak S1. IMO lepszy obiektyw (nie chodzi mi o zoom), stabilizacja obrazu, no i wymiary (nie cierpię malutkich aparatów ;] ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucu Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Znalazłem nawet lekarstwo na mały zoom , "Nasadka tele TC-DC52A" :D za 100$ zamieni ogniskową 114 mm na przyzwoite 274 mm. Jest jeszcze soczewka makro 250D. A S1 nie ma chyba takiej możliwości. Coraz bardziej podoba mi się ten A95 , tak czy inaczej dzięki za rady , pieniądze już zapłacone za niego (nie mogę się doczekać) :D Edytowane 7 Maja 2005 przez Gucu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 To poczytaj sobie jeszcze o konwerterach tutaj : - Szerokokątne - Telekonwertery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobik Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Ja równiez polecam A95 .... sam posiadam go od 2 tygoni i jest poprostu cudny. Wspaniałe zdjęcia i milion możliwości, bardzo dobry, pełny manual i wiele wiele innych. Na pewno nie będziesz zawiedzony. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Bierz S1 - stabilizator obrazu to bardzo przydatna rzecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi187 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Wydaje mi się że do takich zwykłych zdjęć na codzień lepszy będzie A95, świetny aparat, wielkie możliwości. Jeżeli jednak masz zapędy bardziej artystyczno-profesjonalne :) to brałbym S1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Co takiego profesjonalnego jest w S1 co nie ma A95 :> Edytowane 2 Czerwca 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 (edytowane) Co takiego profesjonalnego jest w S1 co nie ma A95 :> 1477383[/snapback] może mniej blade kolorki :D A tak ode mnie -zoom x 3 to mało ... nawet dla zastosowań domowych x6 byłby OK (można robić ładne najazdy na szczególiki) W tej chwili mam Kodaka DX 6340 i ma x 4 i brakuje często. S5500 w drodze ... Edytowane 2 Czerwca 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 S1 jest do bani aparatem. Drogie i nic sobie nie prezentuje za tą cene. Jak chcesz UZ w dobrej cenie to bierz Fuji S5500. Jeśli chodzi o A95 to jest to b. dobry aparat. Zdjęcia napewno też nie robi gorszych niż S1, może nawet lepsze. S1 może i ma więszą średnicę obiektywu ale A95 ma większą fizycznie matryce - nie pixele. Ja bym brał A95, a jeśłi zależało by mi na duży zoomie to w tej cenie S5500. p.s. Marzenie to Panasonic FZ20 Jak nie robisz zdjęc ptaszkom i nie lubisz bawić się w paparaziego to duży zoom ci nie potrzebny. Ultra Zoomy mają też swoje wady przez to ich powiększenie. Coś za coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doss Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Nikt nie dostrzega Olympusa C-55 a to naprawde sensowny aparacik (kompaktowy rozmiar, zoom 5x, matryca 5MPix, cena ok.1200 PLN) polecam Pojawił się też Panasonic DMC-FZ5, nieco tańszzy od FZ20 a z charakterystyki wynika, że też bardzo dobry (aktualna cena ok. 1850 PLN) doss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...