Marsjan Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że można programowo przestawiać Barracudę IV w tryb pracy cichy albo wydajny, wie może ktoś skąd ściągnąć potrzebny soft? Pozdrowienia Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 dla mnie moja barracudka jest juz wystarczajaco wydajna - no ale jakbys cos mial to wal :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 mozna nastawic ja na inny tryb pracy np ultaraata66 zamiast 100, jest do tego soft na stronie producenta, oczywiscie przyplacisz wydajnoscia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Ale tego dysku nawet na ata100 nie słychać. :D Dlaczego mieszacie panowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 9 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2002 Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że można programowo przestawiać Barracudę IV w tryb pracy cichy albo wydajny, wie może ktoś skąd ściągnąć potrzebny soft? Pozdrowienia Marcin Poadaj adres email to ci wysle ten programik - baracuda IV fabrycznie nowa jest ustawiona juz na opcje "cicha" - wiec mozesz tylko zmienic na "glosniejsza i wydajniejsza" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_TP Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Ano jest taki program, po wylaczeniu "wyciszenia" czas dostepu wrasata o jakas 1 ms. Moze maly cytat: "wszystkie Barracudy mają włączony system AAM (Auto Acoustic Management), który ma dodatkowo wyciszyć odgłosy wydawane przez dysk twardy, jednak kosztem... czasu dostępu. Funkcję tę można wyłączyć, co powinno o około 1 ms skrócić czas dostępu. Dysk niby staje się głośniejszy, jednak wciąż go nie słychać :) Program do wyłączania/włączania AAM także umieściliśmy na naszym serwerze. Nazywa się Seagate Auto Acoustic Management Application" .. progs lezy gdzies na www.pc.com.pl musialbym poszukac.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsjan Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Właściwie to myślałem o dodatkowym wyciszeniu, ale softu nigdy za wiele. Mój adres: marsjanx@wp.pl Dzięki Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Właściwie to myślałem o dodatkowym wyciszeniu, ale softu nigdy za wiele. Mój adres: marsjanx@wp.pl Dzięki Marcin Juz wyslalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 jakbyscie mogli i mi rzucic tym progsem bylbym wdzieczny maxio88@interia.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...