Skocz do zawartości
RaW

Ładny I Solidny Zasilacz 400-460 W

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Poszukuje solidnego i ladnego (najlepiej z podswietlanym wentylem i szybka - mam zmodowana bude) zasilacza.

Znalazlem dwa interesuje modele:

Akasa PaxPower AK-P460FG BL http://zenfist.pl/z.php/cPath/53/products_...AK-P460FG%20BL/

Tagan 420 W iX-eye TAGAN 420-U02 iX-eye http://pc-tuning.pl/index.php?action=towar...20-U02%20iX-eye

Oba kosztuja po 359zł (Tagan to nawet jest w promocji). O Taganach slyszalem sporo dobrego ale z drugiej strony Akasa ma wieksza moc za ta sama kase :) Co polecacie??

Edytowane przez RaW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odpowiem Ci tu jak fachowiec, bo nim nie jestem :wink: , ale jedno jest pewne, oba zasilacze sa z najwyzszej polki, wiec raczej nie ma obawy o to, ze ktorys "nie da rady" :) Bardziej cyniarsko wyglada ten Tagan, ale ja mam jakos wiesze przekonanie do zasilek z 12cm wentylem. Umnie bardzo taka obnizyla temp. w budzie i na procku. Ja bym bral Akase. Takie moje zdanie. B) Duzy wentyl jednak robi swoje, a wyglada tez nie najgorzej :)

EDIT:

W sumie to ta Akasa nie ma takich rewelacyjnych parametrow jak za taka cene <_<

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja plecam Tagana :D , mam ten sam model i jest super, ma bardzo duzo przydatnych kabli, jest cichy, masywny i solidny, nie mam z nim zadnych problemow. Mam bude cala z pleksy i akrylu wiec zasilacz prezetuje sie wspaniale, jeszcze tylko dokupie katode UV i bedzie super(ta "otoczka" przypominajaca X ktora jest wokol okna zasilacza tez reaguje na UV :wink: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi