Skocz do zawartości
miramp

Płyta Na S939 Pod Agp Na Hsi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kartę graficzną leadteka 6600 GT na AGP. Dlatego kupiłem pod AGP gdyż nie miałem kasy na wymianę płyty, pamięci i proca. Teraz sytuacja się trochę zmieniała. Jestem zadowolony z karty graficznej i nawet zainwestowałem w chłodzenie zalmana. Kumpel mi ją w sklepie komputerowym dobrał tak żeby się super kręciła. Chcę kupić płytę na s939 ale nie mam zbyt duzego wyboru. Via nie wchodzi w rachubę gdyż źle rozpoznaje karty graficzne na HSI. Skutkiem czego jest źle wyświetlana grafa. Zaś na nForce 3 ultra znalazłem tylko 3 płyty.

EPoX EP-9NDA3J

Gigabyte GA-K8NS-939

MSI K8N Neo2 Platinum

Chciałbym się dowiedzieć czy jest jeszcze może jakaś płyta i która z tych co wymieniłem jest najlepsza pod wzgledem oc, stabilności i wydajności.

Edytowane przez miramp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte za sama nazwe bym nie bral :) Ja stoje przed podobnym problemem i chyba wybiore epoxa (potrzebuje duzo napiecia na ramy a w epoxie jest bardzo latwy mod vdimm). Przeczytalem w sumie watek o tym epoxie i nie ma tragedii... Takze raczej ta plyte wybiore. No chyba ze do czasu kiedy bede kupowal plyte i procka pojawi sie DFI NF3 ultra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gigabyte? Nie mam zaufania do tych płyt ale może ta odbiega od reguły!!!

1429468[/snapback]

Heh... Byle też nie Gigabyte!

MSI to bardzo wydajna płyta, wydajniejsza od większości mobo z nForce3/nForce4/KT800Pro etc... Gdyby mi płytka nie padła na dzień przed wysyłką do kupca, gdybym nie musiał zwracać mu kasy za MoBo, to z czystym sumieniem poleciłbym Ci to MSI. :) Albo dobra... bierz MSI. EPoX to [ciach!]iana wydajność, średnie OC... :) I jakieś problemy z dzielnikami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi