Skocz do zawartości
BLANTMEN

Problem Z Proxy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry jeśli pomyliłem działy, ale nie wiem dokładnie gdzie to dać. Od dłuższego czasu podczas surfowania po necie wywala mi takie błędy jak ten

ERRORThe requested URL could not be retrievedWhile trying to retrieve the URL: http://forum.bezele.pl/viewtopic.php? The following error was encountered: Zero Sized Reply Squid did not receive any data for this request. Your cache administrator is webmaster. Generated Thu, 05 May 2005 22:12:47 GMT by proxy.interpc.pl (squid/2.5.STABLE9)

Czym to jest spowodowane. Napisałem maila do admina sieci, to odpisał mi, żebym sprawdził sobie kompa programami antywirusowymi (jak nie ma na co zwalić to na wirucy :? ) Powoli zaczyna mnie to denerwować, w szczególności, kiedy mam robote do wykonania...

Edytowane przez BLANTMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli probujesz otworzyc URL, dokladnie taki jak wkeiles to problem bierze sie z tego, ze wywolywany skrypt php (viewtopic.php) nie otrzymuje zadnych parametrow, co powoduje zamet przy generowaniu zapytania do bazy danych. Baza (najpewniej mySQL) udaje ze wszystko gra i zwraca wynik pusty, a skrypt jest z tego powodu jeszcze bardziej ucieszony i genialnie "przesyla" ten "wynik" dalej. Troche mniej szczesliwy jest z tego tytulu Squid w twojej sieci, czyli proxy. I slusznie.

Jesli natomiast po "?" podajesz dalej, np. showtopic=xxxxx, itd. to znaczy ze tamten topic po prostu nie istnieje, co rowniez jednoznaczne jest z "pusta" odpowiedzia z bazy. Sprobuj po prostu wejsc na strone glowna forum i recznie odszukaj tamten temat.

Ostatnia mozliwosc jest taka, ze w ogole nie wiesz co to za forum, nigdy z niego nie korzystales i nie zamierzasz, a przegladarka sama probuje ci go otwierac i to jeszcze w twoim biezacym, otwartym oknie przegladarki. W takim przypadku daj znac, najlepiej na priva, bo zapewne za godzine zapomne o tym watku i juz tu zapewne nie zajrze.

Edytowane przez silverfast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi