Nikos_Wariat Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Kij Udowdonij mi ze sie kreci w lewo ?? jedyny silnik fiata gdzie krecil sie w lewo bylo w Fiace 500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 To jest temat o silniku fiata czy o nagrzewnicach Mitsuma ?? <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikos_Wariat Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Jak Narazie jest o samochodach , apratach cyfrowych canona , chlodnicach od malucha ..... a o mitsumie nikt nie pisze..... a mialo byc o mitsumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kij Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Kij Udowdonij mi ze sie kreci w lewo ?? jedyny silnik fiata gdzie krecil sie w lewo bylo w Fiace 500. 1432441[/snapback] Pudło ;) W 500 kręci się normalnie, znaczy w prawo, tak samo jak w maluchu, wszak to protoplasta malucha. To pod czym leże na awatarze (tak to ja i moja bryka), to fiat 850 i w nim właśnie kręci się silnik w lewo. A że w Cienkim 700 silnik sie w lewo kręci, się dowiedziałem jak u kumpla zmienialiśmy uszczelniacz wału krobowego od strony skrzyni biegów. Kumplowi koleś sprzedał w sklepie od malca, bo to to samo miało być, ale w warszatcie gdzie to robiliśmy powiedzieli nam, że są inne, bo w Cienkim 700 się silnik kręci w lewo. A może jednak miałeś na myśli Cienkiego, wszak Cinquecento to po naszemu 500 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Jak Narazie jest o samochodach , apratach cyfrowych canona , chlodnicach od malucha ..... a o mitsumie nikt nie pisze..... a mialo byc o mitsumie 1432476[/snapback] Zaczynasz mnie irytowac... Widocznie nikt o nim nie chce już pisać... Ty zacząłes się żalić więc to głównie Twój problem.. Zaczynają wpisywać sie tu ludzie ktorzy nie mieli kontaku z jego nagrzewnicami - a tu juz dziwne jest... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikos_Wariat Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 No Wlasnie dzisiej Misiu_DRC czy jakos tak mial napisac historie swego kaddeta , a co do Fiat CQ cytuje tekst z ksiazki - inz .Zbigniew Klimecki Cinquecento wydawnictwa WKŁ 1992 cytat ze strony 25 "Wałkorbowy silnika obraca sie w lewo (patrząc od przodu samochodu) , ale w ta sam strone co w samochodzie Polski FIAT 126 BIS" Kij mozemy pogadac na gg? odezwij sie do mnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 NO to ładnie z powodu mojej wstawki o chłodnicy z malucha zrobiła się 1 strona :lol: . :-P A Pana Ładna Czysta Nagrzewnica :-P nie ma, chyba się głeboko zastanawia nad swoim postępowaniem :mad: albo zmienia zajęcie na robienie bloków po inną xywą :D . Nie powiem wam z jakiego to malucha bo nie wiem. Zobaczyłem kiedyś na allegro medzianą (nie chciałem aluminiowej) chłodnice od malucha, to wyruszyłem do sklepu z częściami do starych fiatów na ul. Tęczowej (chyba)(to wogóle nie jest reklama) i się spytałem: Czy to prawda że maluch ma miedzianą chlodnice? odp. Tak później Czy macie taką na sprzedaż? odp. Oczywiście I DOSTAŁEM. Dopiero jak zobaczyłem tą dyskusje to się skapnełem, że "normalny" maluch był chłodzony powietrzem tzn nie miał części przypominającej chłodnicę. W końcu sam takiego na osiedlu rozpier.... nooo nie ważne. :rolleyes: A propo to jednak canon lepszy od sony hmmmm.... :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 za ile dostales i daj zdjecia :D to chlodnica a nie nagrzewnica?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 łada bez czyszczenia żadnego, pdkreślam zadnego, wyglada tak została rozlutowana w celu inwazyji bo tylko tam można wyczyścić nagrzewnice w tle rekord który notabene został potraktowany w ten sam sposób łada gdyby nie było wiidać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Zdjęcia dostarczę jak ktoś mi wyśle cyfrówkę... Bo umnie cała kasa idzie na WC (jeszcze parę pierd**) i muszę obudowę to niego zespawać (może za jakiś rok ujrzycie na forum :lol: ). A kamera cyfrowa do zdjęć się nie nadaje :mur: Przykro mi ! POLECAM ALLEGRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRC Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Na poczatku mojej kariery mialem kadeciaka zakupioneog od mitusma (badz kalwero-sam juz nie pamietam). Wygladala slicznie, wyszorowana jak trzeba :). Sprzedajacy uprzedzil mnie ze moga wyplywac paprochy ze srodka (pozostalosc po elektrolizie jak mowil).Po plukaniu w wannie rzeczywiscie duzo czarnych kropkow wyplynelo. Gdy na oko juz bylo czysciutko podpialem nagrzewnice i uzywalem sobie spokojnie przez pare miesiecy. Przyszedl czas na przebudowe, rozmontowalem uklad a w rezerwuarze duzo czarnych syfikow....Pierwsza chwila-o kurcze...Nagrzewnica znow pod kran, wszystko wyplynelo, zmienilem wode i od tego czasu mialem juz czysto... Ot tak wygladala moja przygoda z kadetem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 To nie ciekawa ta przygoda :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Ja coraz bardziej się nie dziwię że ludzie wolą kupować specjalne chłodnice do WC niż szrotowe złomy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Ja coraz bardziej się nie dziwię że ludzie wolą kupować specjalne chłodnice do WC niż szrotowe złomy :/ 1438559[/snapback] Zawsze wolalem nieco dolozyc (nawet sporo) i miec nowa, porzadna chlodnice - mam pewnosc co w chlodnicy plynie, jak byla/jest uzytkowana itp. A "zabawki" (zdrapek i pocharatka) ze szrotu to imho BARDZO zludna oszczednosc kasy, bezpowrotna strata czasu i realne nadszarpywanie nerwow :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 A ja w dalszym ciągu bede szukał nowego nieużywanego fiaciora. Od czsu so czasu można takiego trafić na allegro lub szrocie- za 30-50zl ma sie zupełnie czystą nagrzewnice. Jedyny problem wywalić te paskudne korodujące blaszki z środka i wlutować jakieś nakrętki pod gwint 3/8" i ma sie tanio fajną chłodnice... A tych z allegro nie polecam no chyba że za 20-30zl max i poem samemu doczyścić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 mi ostatnio fiacior koło nosa poszedl. za 5,50 ;( [gluteus maximus] wołołowa jestem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 A ja w dalszym ciągu bede szukał nowego nieużywanego fiaciora. Od czsu so czasu można takiego trafić na allegro lub szrocie- za 30-50zl ma sie zupełnie czystą nagrzewnice. Jedyny problem wywalić te paskudne korodujące blaszki z środka i wlutować jakieś nakrętki pod gwint 3/8" i ma sie tanio fajną chłodnice... A tych z allegro nie polecam no chyba że za 20-30zl max i poem samemu doczyścić... 1438602[/snapback] oj nowy fiacior moze raczej podskakiwac pod 120-150pln ,bez zaworu moze 100-120pln i tak sie oplaca bo jest grubszy niz najgrubszy BIP/E/X 2 o 10mm (fiacior/poldek ma 55mm grubosci) a poza tym ma praktycznie te same wymiary a taki BIP2 e/x to ponad 200pln uzywanego fiaciora latwiej doczyscic niz uzywanego Harrisona u mnie przez ponad miesiac pracy woda zrobila sie rozowawa i zebralo sie troszke paprochow w zbiorniku spuscilem wode ,przeplykalem wszystko szlauchem na podworku i teraz mam temp roca nizsza o 4C - wody jeszcze nie sprawdzalem bo termometr musze naprawic generalnie gdyby wyjac nagrzewnice bezposrednio z auta ktore jezdzilo to latwij ja doczyscic niz taka co polezala miesiac na powietrzu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) A ja dzisiaj znalazłem NÓWKĘ żuka (jeszcze ma zatyczki na króćcach) :D Oczywiście cały mosiężny ale najważniejsze że nowy !! EDIT - dzwoniłem właśnie - jest jeszcze NOWA NAGRZEWNICA OD POLONEZA. Powtarzam - NOWA !! Złoty "skleposzrot" znalazłem :D Edytowane 11 Maja 2005 przez Kwiecień Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_zero Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Kwiecień -> z ciekawosci ile sobie licza za taka nowke od żuka i poloneza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 A ja dzisiaj znalazłem NÓWKĘ żuka (jeszcze ma zatyczki na króćcach) :D Oczywiście cały mosiężny ale najważniejsze że nowy !! EDIT - dzwoniłem właśnie - jest jeszcze NOWA NAGRZEWNICA OD POLONEZA. Powtarzam - NOWA !! Złoty "skleposzrot" znalazłem :D 1438947[/snapback] No ciekawe [o ile i czy finy są miedziane/mosiężne czy blaszane bo jak to 2 to troche nieciekawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Dzisiaj widziałem tylko żuka, poldka jeszcze nie, jestem na szrocie z szefem umówiony w piątek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 nowy zuczek jest sliczny :) (jesli dobrze pamietam to kosztowal w sklepie cos ok 100-120 zl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Sorry za OT . arthx moglbys sobie wyczyscic folder z Prywatnymi wiadomosciami ;] Bo mam do Ciebie biznes i nie mam sie jak z Toba skontaktowac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Byłem dzisiaj w tym sklepie i za żuka zaśpiewał mi 100zł bo to ostatnia sztuka :( Nówka poldek okazał się zamulony jakimś syfem w środku (z zewnątrz nietknięty). No i kupiłem używanego poldka w niemal idealnym stanie wewnątrz (narazie tylko przez zawór zaglądałem, wygląda jak nówka, dzisiaj go rozlutuje i jak będzie idealnie czysty to sprzedam). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 10 ostatnich postów nic nie wnosza do dyskusji... Nie widze sensu zeby temat był cły czas otwarty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...