_Vip_ Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) WYKASTROWANE :] pozdro Edytowane 10 Maja 2005 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Scoon,no i kolejny post z serii...jestem super i mam cos do powiedzenia :]]] 1436789[/snapback] nie u wazam sie za kogos super i to nie jest post z tej wlasnie serii ja wiem ze probujesz sie w jaki kolwiek sposob bronic - ale nie tedy droga! w tym momencie mozna to odebrac tak ze to ty wypowiadasz sie jakbys spogladal na mnie z gory i byl jakims masta bedacym super i wogle koles ktoremu nie mozna nic zarzucic elo (gdzie mi ten post wczesniej zniknal :blink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Scoon,bajer polega na tym ze jesli masz mi cos do zarzucenia to zrob to,ale jak masz jakies anse do jakis osob postronnych (bo chyba wlasnie to chciales powiedziec w swoim pierwszym poscie z "kolkiem wzajemnej adoracji" to kieruj to bezposrednio do tamtych osob) Raptor i Dimek tez skladali swoje gratki...ich tez nazwiesz kolkiem wzajemnej adoracji ? :] (obydwoch szanuje i cieszy mnie ich dobre slowo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 napisales wyzej cos czego juz nie ma :D ale miedzy innymi chodzilo ci cos o to ze ja jade komus na boku - nie - wyrazilem opinie na forum podalem ogolnie przyklad podobnej sytuacji nie majac na celu nikomu pojechania! przeciez nie bede do ciebie wbijal na gg i mowil 'sluchaj twoje wc to zadna rewelka' (od tego jest forum)... czemu 'wykastrowales' twoj poprzedni post? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Scoon,bajer polega na tym ze jesli masz mi cos do zarzucenia to zrob to,ale jak masz jakies anse do jakis osob postronnych (bo chyba wlasnie to chciales powiedziec w swoim pierwszym poscie z "kolkiem wzajemnej adoracji" to kieruj to bezposrednio do tamtych osob) Raptor i Dimek tez skladali swoje gratki...ich tez nazwiesz kolkiem wzajemnej adoracji ? :] (obydwoch szanuje i cieszy mnie ich dobre slowo) 1436837[/snapback] przeciez z tego co probuje ci wytlumaczyc to wynika ze chyba nie mam do nikogo zadnych problemow no kurde rapowi sie spodobalo no heh jego gust ja wypowiedzialem sie na swoj sposob - wypowiedzialem sie inaczej niz inni i to chyba tutaj najbardziej boli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 :] no wlasnie o wc jak najbardziej masz mowic na forum bo po to jest ten topic,i naprawde kazde slowa krytyki jak najbardziej mile widziane ale to nie miejsce na prywatne wycieczki wzgledem HT...i tylko o to mi chodzi :] a posta wykastrowalem bo tym jak wessalo Twojego poprzedniego posta :] skonczmy juz to OT ...ja CI nagadalem,Ty mi nagadales i jest fajnie,wpadnij do Kato to pojdziemy na piwo :]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) :] no wlasnie o wc jak najbardziej masz mowic na forum bo po to jest ten topic,i naprawde kazde slowa krytyki jak najbardziej mile widziane ale to nie miejsce na prywatne wycieczki wzgledem HT...i tylko o to mi chodzi :] a posta wykastrowalem bo tym jak wessalo Twojego poprzedniego posta :] skonczmy juz to OT ...ja CI nagadalem,Ty mi nagadales i jest fajnie, *wpadnij do Kato to pojdziemy na piwo :]]] 1436851[/snapback] ej ale tez troche nie tak to rozkminiasz bo ja nie chcialem nawijac na HT kurde gdzie ja cos krzywo podbijalem w strone HT? *pokusie sie nie opre ^^ Edytowane 10 Maja 2005 przez Scoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 WC jak WC masa fotek by zobaczyc cos co jest przecietne, normlane (poprostu zastanawiam mnie czym sie tutaj tak niektorzy podniecaja? - wezami ehima :lol: ) i masa zachodu wokol jakiegos "projektu"- OCB? bo ja juz nie wiem swego czasu jak zagladnalem raz na HT i zobaczylem jak ludzie podniecaja sie WC klienta w stylu atman 305, blok orbital (co ciekawsze na poczatku byly problemy z rozkgryzieniem co to jest za bloczek :lol: ) i chlodnica typu opel/lada to az mnie bralo na wymioty nie chce nikomu dojechac ani nic podobnego ale ludzieeee po co podniecac sie czyms takim i to na sile?????? jakby to byl jakis wyczesany w kosmos sys. chlodzenia rozumiem mozna pokazac swoje wc etc. nie robiac wokol tego zadnego zamieszania i huku a najbardziej smieszy mnie to gdy ktos pokaze cos naprawde godnego uwagi i na poziomie - wtedy to zaczynaja mu jechac podpierajac sie uwagami: bo to zle, bo tamto za drogie, bo po co, bo na co etc... 1436639[/snapback] zazdrosnik :] :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 zazdrosnik :] :lol: 1437038[/snapback] powaznie tak myslisz? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 powaznie tak myslisz? :blink: 1437044[/snapback] nio :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 nio :lol: 1437050[/snapback] lol to Ty sobie chyba jaja robisz a moge tak na marginesie wiedziec czego mam zazdroscic? (bo jakos nie jestem osoba ktora zazdrosci innym - jak to sie mowi swojego na drugie nigdy nie zamienie!) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 lol to Ty sobie chyba jaja robisz a moge tak na marginesie wiedziec czego mam zazdroscic? (bo jakos nie jestem osoba ktora zazdrosci innym - jak to sie mowi swojego na drugie nigdy nie zamienie!) :D 1437072[/snapback] gratki kolego inteligencji, jesli najprostszej ironii nie zakumales. Wpadasz w topic gadasz cholera wie o czym rzucasz sie na lewo i prawo... dla mnie EOT jak masz siakis problem zapraszam na priva pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) gratki kolego inteligencji, jesli najprostszej ironii nie zakumales. Wpadasz w topic gadasz cholera wie o czym rzucasz sie na lewo i prawo... dla mnie EOT jak masz siakis problem zapraszam na priva pzdr 1437084[/snapback] ej stary nie wiem na jakim stoisz poziomie i ile masz iq dlatego sie zapytalem powaznie do tego podchodzac wierz mi znam ludzi ktorzy wchodzac na ten topic widzac to co napisales w 1 prostym wyrazie wzieli by na powaznie a potem byloby ze Scoon zazdroscil kolegom ich chlodzenia i im pojechal ironia ironia powaznie zawsze mozna bylo to ujac pozatym to nie tylko cholera wie o czym gadam/gadalem UP mam takie pyt? czy slowa krytyki nie podobaja sie wam czy jesli wszyscy cos chwala co w rzeczywistosci ma przerost formy nad trescia przychodzi pare (lub jedna :D ) osob i mowi prawde (interpretowac to po swojemu) to co to ta osoba juz jest zla, potepiana etc... fakt faktem moze blad z mojej storny ze odrazu tak z butem wjechalem ale naprawde juz nie moglem wytrzymac i byc swiadkiem takich sytuacji nie wyrazajac swojej opini... Edytowane 10 Maja 2005 przez Scoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) ej stary nie wiem na jakim stoisz poziomie i ile masz iq dlatego sie zapytalem powaznie do tego podchodzac wierz mi znam ludzi ktorzy wchodzac na ten topic widzac to co napisales w 1 prostym wyrazie wzieli by na powaznie a potem byloby ze Scoon zazdroscil kolegom ich chlodzenia i im pojechal ironia ironia powaznie zawsze mozna bylo to ujac pozatym to nie tylko cholera wie o czym gadam/gadalem UP mam takie pyt? czy slowa krytyki nie podobaja sie wam czy jesli wszyscy cos chwala co w rzeczywistosci ma przerost formy nad trescia przychodzi pare (lub jedna :D ) osob i mowi prawde (interpretowac to po swojemu) to co to ta osoba juz jest zla, potepiana etc... fakt faktem moze blad z mojej storny ze odrazu tak z butem wjechalem ale naprawde juz nie moglem wytrzymac i byc swiadkiem takich sytuacji nie wyrazajac swojej opini... 1437093[/snapback] ad 1. jest na tyle wysokie zeby zakumac ze lol (Lot of Laughing) znaczy kupa smiechu i mowie to z przymruzeniem oka ad 2. powiedz o co Tobie chodzi bo przeczytalem wszystkie Twoje wypowiedzi i w zadnej jasno nie powiedziales czy cos Ci sie podoba czy nie. Przegladnij nasze wczesniejsze edycje modow zobaczysz czy wszedzie byly pochwaly czy jakies wynoszenie pod niebiosa zwal jak chcial... reasumujac nie podoba Ci sie cos to po prostu to napisz jasno i wyraznie a nie gadasz bog wie o czym rozdoopiajac topic. Idac dalej z Twoich wypowiedzi wynika ze 3/4 galerii (jak nie wiecej) na tym forum nie ma sensu bo to cos normalnego, normalnie zrobione chlodzenie, normalny mod etc. etc. pomijasz w tym wszystkim sprawy estetyki wykonania nie wiem idziesz trybem myslenia "bylby dzialalo"?? Nie zwracasz uwagi na fakt ze ktos zastosowal takie rozwiazanie a nie inne ze tu (biorac akurat pod lupe WC) obieg wody jest taki a taki polaczenie takie a takie... Misiu dzieki temu wlasnie powstawaja porowniania nie brane z niebios tylko z zycia wziete. Kiedy kilka lat temu skladalem pierwszy uklad wiadomosci czerpalem wlasnie glownie z forum polskich i zagranicznych wiec nie gadaj tutaj ze "po co to czy tamto wystawiac" Jesli masz cos do powiedzenia to wejdz jak Ty to mowisz "z buta" i powiedz co jest nie tak co mamy poprawic zmienic chetnie skorzystamy z porady. Czy ktorys z nas powiedzial ze to WC to ideal albo jakis szal?? A to ze komus sie to podoba czy nie to juz sprawa gustu ja w to nie wnikam... pzdr Edytowane 10 Maja 2005 przez Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ...Misiu dzieki temu wlasnie powstawaja porowniania nie brane z niebios tylko z zycia wziete. Kiedy kilka lat temu skladalem pierwszy uklad wiadomosci czerpalem wlasnie glownie z forum polskich i zagranicznych wiec nie gadaj tutaj ze "po co to czy tamto wystawiac" Jesli masz cos do powiedzenia to wejdz jak Ty to mowisz "z buta" i powiedz co jest nie tak co mamy poprawic zmienic chetnie skorzystamy z porady. Czy ktorys z nas powiedzial ze to WC to ideal albo jakis szal?? A to ze komus sie to podoba czy nie to juz sprawa gustu ja w to nie wnikam... pzdr 1437117[/snapback] Misiu???? - [ciach!]a co ty mi tu za textami sypiesz stary jak ja mialem pierwsze WC to ty sie jeszcze zastanawiales jak sie zaklada cooler na soc A a teraz niestety final - offline do jutro rana rano sie odezwe B) elo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Misiu???? - [ciach!]a co ty mi tu za textami sypiesz stary jak ja mialem pierwsze WC to ty sie jeszcze zastanawiales jak sie zaklada cooler na soc A a teraz niestety final - offline do jutro rana rano sie odezwe B) elo 1437127[/snapback] jesio raz gratki :] pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 jesio raz gratki :] pzdr 1437129[/snapback] tylko nie mysl ze uciekam bo pojawiales sie ty i sprowadzasz mnie do parteru swoimi textami poprostu jestem teraz w robocie a od paru dni jestem w domu bez netu ^^ aha jeszcze jedno co do mojej 1 wypowiedzi ja bralem glownie nacisk na to jak ludzie zachwycaja sie czyms takim!!!!!!!....... chyba bedize mala batalia B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) tylko nie mysl ze uciekam bo pojawiales sie ty i sprowadzasz mnie do parteru swoimi textami poprostu jestem teraz w robocie a od paru dni jestem w domu bez netu ^^ aha jeszcze jedno co do mojej 1 wypowiedzi ja bralem glownie nacisk na to jak ludzie zachwycaja sie czyms takim!!!!!!!....... chyba bedize mala batalia B) 1437137[/snapback] jak grochem o sciane... :x :mur: BTW gg: 2905675 zapraszam jesli chcesz batalie Edytowane 10 Maja 2005 przez Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 A mi się to WC bardzo podoba !! Solidne, dobrze zmontowane, wszystko na swoim miejscu - i przy budowie swojego WC wiem że to wcale nie takie proste żeby dobrze chłodziło i ładnie wyglądało. Narazie moje WC to kupa nieszczęścia - ale jak skończę to będzie najpiękniejsze na świecie ;-) (myślę że koniec będzie we wrześniu - wtedy to uda mi się zebrać wszystkie elementy, a narazie shroudy u szklarza zamówione, bloki u Mate, blachy już pocięte na wymiar, nagrzewnice od półtora miesiąca czyszczę i ciągle boję sie o kamień w środku..., silikony już kupione, część mat wygłuszających zamontowana a resztę trzeba dokupić, szukam ciągle odpowiednich uszczelek i wentyli i czegoś na przód i tył budy żeby było ładnie ;-) łącznie wyniesie mnie to około 1500 PLN... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Scoon .. sam nie wiesz co ci przeszkadza .. zlozyli wc takie jakie chcieli i je pokazuja .. po co ta dyskusja na 2 strony.. to tak jakbys tweirdzil ze kazdy kto ma teraz DFi nf4 i winchestera to jest odtwórczy .. nie da sie uniknac obecnie powtarzalnosci ... bo kazdy bierze to co najlepsze .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 scoon lagier ma racje nie powiedziales dokladnie co ci nie pasuje itp a rzucasz sie i gadasz Bog wie o czym :-P to ze ludzie sie zachwycaja co w tym zlego ? chlopaki zlozyli fajne wc, kilka fajnych pomyslow itp nie wiem co w tym zlego. a co do nazwy projektu to mogli sobie naklejke Intel na budzie przykleic i napisac projekt Intel Inside albo inne jakies badziewie :-P imo z twoich postow nic nie wynika, chyba tylko to ze chciales sobie wejsc na forum i narobic szumu. imo ta twoja dalsza walka do niczego nie prowadzi i do topiku nic nie wnosi :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) no topic sie posunal w ilosci postow :D mam takie pyt? czy slowa krytyki nie podobaja sie wam czy jesli wszyscy cos chwala co w rzeczywistosci ma przerost formy nad trescia przychodzi pare (lub jedna :D ) osob i mowi prawde (interpretowac to po swojemu) to co to ta osoba juz jest zla, potepiana etc... fakt faktem moze blad z mojej storny ze odrazu tak z butem wjechalem ale naprawde juz nie moglem wytrzymac i byc swiadkiem takich sytuacji nie wyrazajac swojej opini...nie pochlebiaj sobie ,JA tez skrytykowalem ich WC tylko ze w innym watku i nie chce mi sie tego tutaj przepisywac (przekopiowywac :D ) Edytowane 10 Maja 2005 przez KGB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 WC jak WC - ladne, schludne i wszystko cacy. Oby coraz wiecej ludzi sie na WC decydowalo i niech im tak to wychodzi jak Wam. PS - kopiowanie.. pfffft - kopiowaniem jest cale WC, przeciez nikt z Was WC nie wymyslil, nie? :D I to faktycznie jest tak jak w malarstwie, czy tuningu samochodowym, czy w pozal sie Boze 'muzyce'. Jeden namaluje dame z lasiczka, drugi to samo, tylko z psem i co, kopiowanie? Zero inwencji? Eeee... Poza tym, jak mozna zrobic cos nowego z ograniczonej, dobrze juz wszystkim znanej, ilosci czesci? Pompka, blok, chlodnica, rez - nic wiecej nie wykombinujesz... Tu chlopaki akurat wykombinowali chlodnice na plecach. Jest inwencja. Koniec OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 WC jak WC - ladne, schludne i wszystko cacy. Oby coraz wiecej ludzi sie na WC decydowalo i niech im tak to wychodzi jak Wam. PS - kopiowanie.. pfffft - kopiowaniem jest cale WC, przeciez nikt z Was WC nie wymyslil, nie? :D I to faktycznie jest tak jak w malarstwie, czy tuningu samochodowym, czy w pozal sie Boze 'muzyce'. Jeden namaluje dame z lasiczka, drugi to samo, tylko z psem i co, kopiowanie? Zero inwencji? Eeee... Poza tym, jak mozna zrobic cos nowego z ograniczonej, dobrze juz wszystkim znanej, ilosci czesci? Pompka, blok, chlodnica, rez - nic wiecej nie wykombinujesz... Tu chlopaki akurat wykombinowali chlodnice na plecach. Jest inwencja. Koniec OT. 1437944[/snapback] ale tu to juz bagatelizujesz wysilki ludzi ktorzy od roku maja kadety z tylu obudowy nie moge tez sie nie zgodzic ze nie mozna wymyslic/wykonac czegos nowatorskiego byl taki topic gdzie kolo pytajac sie o cos podal fotki swojego kompa z WC - mial wykonany wlasnorecznie zestaw chlodzacy ,czy jakos to nazwal podobnie to byla pompa CO wraz z rezem i termometrem cyfrowym - polaczone i zamkniete tak ,ze wprost piękne - i strach pomyslec ze ujzelismy to tylko przez przypadek :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) ale tu to juz bagatelizujesz wysilki ludzi ktorzy od roku maja kadety z tylu obudowyOK, przepraszam tych ktorych wysilki zbagatelizowalem nie moge tez sie nie zgodzic ze nie mozna wymyslic/wykonac czegos nowatorskiegoZnaczy co, zgadzasz sie? :D:D:D (sorki, ale lubie chwytac za slowka, takie male zboczenie) byl taki topic gdzie kolo pytajac sie o cos podal fotki swojego kompa z WC - mial wykonany wlasnorecznie zestaw chlodzacy ,czy jakos to nazwal podobnie to byla pompa CO wraz z rezem i termometrem cyfrowym - polaczone i zamkniete tak ,ze wprost piękne - i strach pomyslec ze ujzelismy to tylko przez przypadek :rolleyes: 1438093[/snapback] Mi raczej chodzilo o to, ze przy skonczonej ilosci podzespolow jakie potrzebujesz, istnieje skonczona ilosc sposobow na ich montaz. Poza tym, zamykanie pompki i reza w oddzielnej obudowie to tez nic nowego, a chwalisz sposob wykonania, czyli dokladnie to, co chwala w tym topiczku ludzie w ukladzie tu prezentowanym :D A jesli chodzi o montaz cyfraka, to ja osobiscie wykombinowalem sobie trojnik (taki _|_) i wsunac sonde do tego trojnika i uszczelnic - proste, latwe w montazu i w ogole. Ale czy nowatorskie? Pewnie nie, pewnie jakis pan(i) wpadla na to rok temu w Pscinie Dolnym, tylko ze sie nie chwalil(a), wiec mozemy myslec ze to nowosc, a faktycznie... to nie nowosc. Zreszta, co tu duzo mowic :) wystarczy spojrzec ile roznych praw* ma dwa nazwiska :) Ale to juz chyba za daleko ide. *-chodzi o prawa np. fizyczne, chemiczne. Przepraszam za maly OT - jak podlacze trojnik z rurka do odpowietrzania, to jakiej dlugosci powinna byc ta rurka? (nie wiem po prostu, jak pompa bedzie wode tloczyla) Edytowane 10 Maja 2005 przez pbuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Znaczy co, zgadzasz sie? :D:D:D (sorki, ale lubie chwytac za slowka, takie male zboczenie)no tak ,o jedno NIE za duzo z rozpedu napisalem Mi raczej chodzilo o to, ze przy skonczonej ilosci podzespolow jakie potrzebujesz, istnieje skonczona ilosc sposobow na ich montaz. Poza tym, zamykanie pompki i reza w oddzielnej obudowie to tez nic nowego, a chwalisz sposob wykonania, czyli dokladnie to, co chwala w tym topiczku ludzie w ukladzie tu prezentowanym :D A jesli chodzi o montaz cyfraka, to ja osobiscie wykombinowalem sobie trojnik (taki _|_) i wsunac sonde do tego trojnika i uszczelnic - proste, latwe w montazu i w ogole. Ale czy nowatorskie? Pewnie nie, pewnie jakis pan(i) wpadla na to rok temu w Pscinie Dolnym, tylko ze sie nie chwalil(a), wiec mozemy myslec ze to nowosc, a faktycznie... to nie nowosc. Zreszta, co tu duzo mowic :) wystarczy spojrzec ile roznych praw* ma dwa nazwiska :) Ale to juz chyba za daleko ide. *-chodzi o prawa np. fizyczne, chemiczne. Przepraszam za maly OT - jak podlacze trojnik z rurka do odpowietrzania, to jakiej dlugosci powinna byc ta rurka? (nie wiem po prostu, jak pompa bedzie wode tloczyla) 1438319[/snapback] a to juz Kyniek od dawna uzywa :P mi nie chodzi o montaz w trojnik ,tylko o caly termometr (wyswietlacz na LED umieszczony centralnie w rezie - to trzeba zobaczyc bo naprawde ladnie wyszlo :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 zgoda KGB tylko widzisz tak jak z VIPkiem pisalismy wczesniej na modyfikacje zabawe najzwyczajniej nie mamy czasu. Zreszta priorytety sie z czasem zmieniaja potrzebne bylo wydajne i przede wszystkim ciche chlodzenie i to spelnia te warunki. Design czy rozwiazania nie musza sie nikomu podbac a slowa krytyki jak najbardziej sie przydaja z checia skorzystam z jakiegos bardziej nowatorskiego czy bardziej wydajnego rozwiazania. W zyciu sporo sie juz namodowalem i mi styka, byly nagrzewnice, robione wlasnorecznie termometry (m.in. patrz fota nizej jeden z wczesniejszych modow codegena 6054L), pojemniki, shroudy (ciagnac dalej temat WC) coz przeszlo mi... BTW moja DA-01-BD jest jaka jest szkoda mi jej zmieniac bo w sumie troche pracy w nia wlozylem jak juz wczesniej pisalem wsio jest fafniutko spasowane a na modyfikacje kolejnej (nie mowie o fajerwerkach typu katody etc bo to i tak u mnie zazwyczaj disabled jest) ale o modyfikacjach majacych na celu np wyprowadzenie kabli, wycinanie kratek z wentyli, mocowanie nagrzewnicy, wycinanie miejsca na wentyle etc. etc. nie mam czasu a nawet jak go mam to wole go poswiecic na cos innego. Co do bagatelizowania pokazalismy takie czy inne chlodzenia sa takie czy inne rozwiazania szereg z nich sie powtarza moze ktos znajdzie cos nowego moze i nie... czekalismy na ocene, nowe pomsyly ew. usprawnienia, a nie pipcenie o doopie marynie o czyms wogole nie zgodnym z topiciem (vide: Scoon) i to m.in. chcialem powiedziec we wczesniejszych wypowiedziach. to JA tak zapytam co ciekawego jest w tym ...:::Phantom Project:::... ? rezerwuar mieszczacy sie w zatoke 5'25'' - fakt fajnie wyglada ,swieci sie i takie tam ,ale jaka role spelnia jezeli jest nizej niz nagrzewnica :] pozwolilem sobie zacytowac Ciebie z innego topicu mozesz rozjasnic to co napisales?? Wiekszosc zestawow WC ma pojemniki ponizej nagrzewnicy. Jesli wg Ciebie problem tkwi w odpowietrzaniu to kto powiedzial ze w takiej pozycji nalezy odpowietrzac uklad ??? zreszta chocby nawet zapewniam Cie ze nie ma wiekszych problemow... Idac dalej co za roznica czy wypchniete powietrze z nagrzewnicy pobiegnie i zostanie wydalone do atmosfery (poprzez rezerwuar) nad nia czy zostanie wydalone pod nia??? Malo tego pojemnik nad nagrzewnica wydluza slup podnoszonej wody, zmniejsza cisnienie a co z atym idzie zmniejsza przeplywy min bo min ale jednak wiec nie widze sensu stosowania pojemnika nad nagrzewnica chyba ze wynika to z problemow montazowych. Zreszta stricte stwierdzenie to napisales w topicu gdzie sam autor stosuje rozwiazanie reza ponizej nagrzewnicy idac dalej inni demonstruja w tym topicu swoje WC pokazujac dokladnie to samo... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 no topic sie posunal w ilosci postow :D nie pochlebiaj sobie ,JA tez skrytykowalem ich WC tylko ze w innym watku i nie chce mi sie tego tutaj przepisywac (przekopiowywac :D ) 1437793[/snapback] nie badz zalosny - na choleri mi wasza nastukana ilosc postow - co mam sie wozic tym ze bede mial wiecej postow od ciebie i sobie nie pochlebiam Chaos i sector i ew. inni userzy - czy to tak trudno zrozumiec ze ja wypowiedzialem sie na temt zachowania osob ktore sie tym tam podniecaja przezywaja (ach... och...) - bynajmniej w chwili euforii mialem to na mysli - jak bede mial cos do ich WC to podbije do nich teraz na gg ale z drugiej strony co mnie obchodzi ich chlodznie?! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Scoon ty masz jednak problem z rozumieniem tekstu akurat iloscia postow w tym topicu nie bilem do nikogo :lol: - za duzo bierzesz do siebie ,myslisz ze wszyscy cie atakuja - chyba nie dopuszczasz do siebie mysli ze ktos moze cie najzwyczajniej olac Lagier Ten termometr w obudowie to NE001 :D ,przynajmniej tak wyglada znaczek radioaktywnosci mimo ze powszechny to jednak zawsze fajnie wyglada rezerwuar takiej wielkosci pod chlodnica jest bez sensu - szkoda na niego miejsca nie chodzi o problem z odpowietrzeniem ,bo tego i tak nie da sie wykonac do konca chodzi o to ze rez ma umozliwiac zalanie ukladu i jego odpowietrzenie sie (w czasie pracy uklad sie sam odpowietrza) a nie wyobrazam sobie jak u ciebie ma on umozliwic zalanie ukladu - trzeba sie bardzo skupic zeby w czasie pracy tak mocnej pompki nie przelac ,ani nie dopuscic do zaciagniecia przez nia powietrza ciezko tez z odpowietrzaniem jezeli do reza idzie woda z wylotu bloku poprosu nie widze sensu stosowania takiego reza i to wlasnie napisalem ja bym to rozwiazal inaczej ,a mianowicie przez rezerwuar z grubego weza (albo rury pleksowj - zalezy jakie ma sie mozliwosci zdobyci) postawiony pionowo - nawet by ciekawie wygladalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 pfff...jak dzieci normalnie :D :D :D podoba sie...fajnie nie podoba sie...tez fajnie sa gusta i gusciki...jedni lubia rezy 5,25 inni pojemniki sniadaniowe,a jesio inni rezy z "rury pleksowej" ...proste :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...