lookazik Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) Witam ! Mam karte Colormax Radeon 9000 64 mb 128 bit (z radiatorem,bez wentyla) Karta ta chodzila sobie calkiem niezle (jak na swoje mozliwosc) w calkiem nowoczesnym kompie. Kupilem sobie GURU :) ,wiec ta postanowilem sprzedac kumplowi,ktory ma starego kompa No i po wlozeniu wszystko sie ladnie odpalilo,ale karta sie zaczela grzac i przy probie grania w Fife 2001,czy heroes of m&m 3 wszystko sie wiesza. Karte odpalalem na omegach i catalystach - efekt ten sam. Nie sprawdzalem pasty pod radiatorem,bo nie chcialem niepotrzebnie grzebac. Aha,komp kumpla: P2-400 2 * 32 mb ram dimm plyta - nei wiem,nie sprawdzilem,ale obsluguje agp 2x Ten komp jest z Niemiec,a wiec zrobiony z niemiecka precyzja,wiec nie ma mowy o podzespolach slabej jakosci (jak na 1999 rok :P) Narazie nie mam mozliwosci sprawdzenia tej karty w innym sprzecie ani w moim kompie. Jestem otwarty na wszelkie sugestie.Dzieki Wam z gory Edytowane 6 Maja 2005 przez lookazik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 No moj radzio tez sie grzeje... proponuje zakupic vga silencera chyba rev. 3 - tani i wydajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookazik Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 dzieki,pomysle nad tym odpalilem dzisiaj ta karte u innego kumpla na nowoczesnej plycie i radiator byl goracy,ale karta chodzila bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 no ja mam identiko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Ale taki silencer przekroczy wartośc karty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulas. Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 No moj radzio tez sie grzeje... proponuje zakupic vga silencera chyba rev. 3 - tani i wydajny 1429520[/snapback] Raczej nie ma sensu kupowac silencera do takiej starej karty ;) A co do tematu to chlodzenie jednak wypadalo by zmienic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 A tam po 33zl na allegro kupilem wiec znowusz nie taki wydatek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Mój radzio też sie bardzo grzeje po grze w panakilera albo w FC aż parzy , jednak i tak wymieniam kartę więc niewarto mi już chyba kupywać jakiegos lepszego chłodzenia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 najprościej i najtaniej to kupić na allegro za 9 zł wentyle ArcticFanProTC i jakoś go zamocować na ta karte i będzie cicho i ochłodzi ten radiatorek. Dobrze też jets jednak sprawdzić jaka jest pasta. Na moim poprzednim Radku zamiast pasty była przyklejona jakaś badziewna taśma aluminiowa z dwóch stron posmarowana jakimś glutem i radiator był zimny a spód płytki pod GPU goracy .... zdrapałem to i dałem zwykłej pasty silikonowej i jest OK... radiatorek i spód płytki był lekko chłodny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...