@@miss Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 witam mam taaki problemik; moj sprzecik a jest to: sempron 2300+@2600+, asrock k7s8x (z biosem 2.52a) segate 80, radek 9550, 512mega no name. Wiec jak pisalem wczesniej moj komputer uruchamia sie jak byl mial procka 400mhz, zmienilem biosa z 2.40 na 2.52a i nic to niedalo. ma ktos jakies pomysly?? dodam ze jak ide do sasiada on ma 1600+ to szlak mnie trafia jak widze ze jemu lepiej sprzecik smiga niz mi a nic nie kreci i wszystko gorsze parametry!! A jeszcze jedno pytanko ma ktos cos jak zrobic druta w wyzej pisanym procku i na tej plycie??? (prosze nie po angielsku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 domyślam sie ze to nowo zakupiony sprzet, złożony przez ciebie ! jak masz podpiete taśmy !?? tzn jeśli masz twardy na jednej taśmie a cd na drugej to cd podpiety na slave lub na cable select napewno muli ! ja tak miałem! po zmianie napedu na master na 2 tasmie - 1 kreska i system załadowany! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 sprawdz ustawienia zworek sprawdz ustawienia biosu podłącz napędy optyczne pod odzielną taśmę, nagrywarka jako master tyle na początek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piekara Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 domyślam sie ze to nowo zakupiony sprzet, złożony przez ciebie ! jak masz podpiete taśmy !?? tzn jeśli masz twardy na jednej taśmie a cd na drugej to cd podpiety na slave lub na cable select napewno muli ! ja tak miałem! po zmianie napedu na master na 2 tasmie - 1 kreska i system załadowany! 1429430[/snapback] Miałem podobną sytuację. Rzeczywiście CD podpięty na drugiej taśmie i ustawiony na Slave albo Cable Select muli i to może powodoać długie uruchamianie(przynajmniej tak u mnie było). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@@miss Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 hmmm wsumie juz tak zrobilem bo tak samo myslelem jak wy no ale nic:-( sprzet nie jest taki nowy ma juz kilka miesiecy:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 A w jakim trybie DMA pracuje dysk ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@@miss Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 wiec dysk pracuje w udam 100 a lite on w 66. dysk jest na master a lite on na slave na jednej tasmie gigabajta . i czy dam 2 tasmy czy jedna czy a bawie sie zworami ró|nice s minimalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 "defrag C: -b" - spróbuj tego polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@@miss Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 no spróbowalem pojawil sie na sekunde tryb msdos i znikl niewiem czy tak powinno byc bo niewiem co mialo sie stac. myslalem ze standardowa defragmentacja. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 1.Zób pełną defragmentację dysku systemowego. 2.Jak masz czas i ochote to przerzuć swapa na inną partycje(najlepiej FAT 16) 3.Ściągnij i uruchom Bootvis, odczekaj aż poukłada pliki i ..... ....to powinno pomóc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@@miss Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 dobra dzieki, miałem uszkodzoną taśme (chyba bo po wymianie jest lepiej nie duzo ale lepiej) a defrag i tak zrobiłem, sproboje jeszcze tym bootvise (choc przyznam nie słyszałem o nim. ale musze sie pochwalić że moj radek został z modifikowany na 9600 i śmiga aż miło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@@miss Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 tak na marginesie jak uruchomić tego boota visa??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...