Skocz do zawartości
@@miss

Problem

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam taaki problemik; moj sprzecik a jest to: sempron 2300+@2600+, asrock k7s8x (z biosem 2.52a) segate 80, radek 9550, 512mega no name.

Wiec jak pisalem wczesniej moj komputer uruchamia sie jak byl mial procka 400mhz, zmienilem biosa z 2.40 na 2.52a i nic to niedalo. ma ktos jakies pomysly?? dodam ze jak ide do sasiada on ma 1600+ to szlak mnie trafia jak widze ze jemu lepiej sprzecik smiga niz mi a nic nie kreci i wszystko gorsze parametry!!

A jeszcze jedno pytanko ma ktos cos jak zrobic druta w wyzej pisanym procku i na tej plycie??? (prosze nie po angielsku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

domyślam sie ze to nowo zakupiony sprzet, złożony przez ciebie ! jak masz podpiete taśmy !?? tzn jeśli masz twardy na jednej taśmie a cd na drugej to cd podpiety na slave lub na cable select napewno muli ! ja tak miałem! po zmianie napedu na master na 2 tasmie - 1 kreska i system załadowany!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

domyślam sie ze to nowo zakupiony sprzet, złożony przez  ciebie ! jak masz podpiete taśmy !?? tzn jeśli masz twardy na jednej taśmie a cd na drugej to cd podpiety na slave lub na cable select napewno muli ! ja tak miałem! po zmianie napedu na master na 2 tasmie - 1 kreska i system załadowany!

1429430[/snapback]

Miałem podobną sytuację. Rzeczywiście CD podpięty na drugiej taśmie i ustawiony na Slave albo Cable Select muli i to może powodoać długie uruchamianie(przynajmniej tak u mnie było).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra dzieki, miałem uszkodzoną taśme (chyba bo po wymianie jest lepiej nie duzo ale lepiej) a defrag i tak zrobiłem, sproboje jeszcze tym bootvise (choc przyznam nie słyszałem o nim.

ale musze sie pochwalić że moj radek został z modifikowany na 9600 i śmiga aż miło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi