mkarkocha Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Czy da się jakoś przerobić płyte na chipsecie i815 żeby obsługiwała Tualatiny? A może trzeba coś zrobić z procesorem? Nie chcę kupować przejsciówki. Jeżeli ktoś się na tym zna to prosił bym o pomoc. Ewentualnie jakiś link z opisem jak to zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 A nie obsluguje? Ja u siebie mam plyte z chipsetem i851EP, nie ma zadnych problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkarkocha Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Bo masz wersje B-stepping (oznaczenie SL5NR na chipsecie). Ja mam chipset z oznaczeniem SL4DF więc raczej nie obsługuje tualatinów. A mam IBM-a i niechciałbym wymieniać płyty głównej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Tutaj zobacz, działa też na 815-stkach: LINK No i mój podpis :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkarkocha Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Ale czy na i815 na 100% działa? Czy bez żadnych problemów udało ci sie zmodować? Czym rysowałeś tą linie? No i tak z ciekawości jakie masz chłodzenie? Ja sie zastanawiam nad HHC-L61. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Ale czy na i815 na 100% działa? Czy bez żadnych problemów udało ci sie zmodować? Czym rysowałeś tą linie? No i tak z ciekawości jakie masz chłodzenie? Ja sie zastanawiam nad HHC-L61. 1432938[/snapback] Sprzedałem kiedyś tak zrobionego 1.0, gościowi, którą miał taką płytę i poszło. Chłodzenie, to 144W peltier, on chłodzony wodą. Temp. w stresie +10-12C. Gdy nie kręce proca, nie podności sie powyżej zera. Niestety płyta nie pokazuje minusowych temperatur. W montażu układ z 260W płytką. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...