KsZ'y Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Mam Maxtor'ka 40GB, na moim dysku znalazł sie jakiś virus wiec co zrobiłem.. Formata strzeliłem i zainstalowałem na nowe xp-ka profa, ale cosik mi zacinało.. Więc go jeshcze raz sformatowałem i zainstalowałem ponownie.. ;)) No ale nadal problemem jest zacinanie!!!! Qrcze nawet transfer z partycji d na c jest na poziomku ok.1,5MB/s.. :angry: Przepiołem na inną taśme i nadal total low fast!! Może wiecie w czym przyczyna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Przepiołem na inną taśme i nadal total low fast!! Może wiecie w czym przyczyna?? 1429653[/snapback] Nie wiemy, nie rozumiemy co do nas napisałeś. 1) model płyty głównej 2) wersja systemu 3) zainstalowane sterowniki (wersje) a potem możemy podyskutować. PS. Włącz DMA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsZ'y Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 1. ECS K7VZA 2. XP Prof 3. Stery mam standardowe - jedynie do grafy mam: nVIDIA ForceWare (Win2k-XP) 66.31 DMA włączone!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsZ'y Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Zapomniałem dodać że zawsze po przeinstalowaniu systemu dodawałem tylko sterownik z grafiki i zawsze wszystko działało!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 1) wirus - instalowałeś system na kompie podłączonym do netu? :lol: 2) uszkodzenie dysku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=21437 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36290 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19664 ... to tak na początek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsZ'y Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Właśnie przepiołem dysk z Primary na Secondary i na tym drugim nic się nie zacina!!! System instalowałem będąc podpięty do net'a... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) No to masz takie możliwości: 1) uszkodzona taśma (poruszałeś przy przepinaniu i "załapała") 2) uszkodzony kontroler na płycie 3) windows "zgłupiał" i źle obsługuje pierwszy kanał IDE :D Albo podpinasz kable byle jak i dlatego raz chodzi a raz ... udaje że działa :lol: Edytowane 6 Maja 2005 przez aTaSerwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsZ'y Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 1. niemożliwe bo przepinałem na inną taśme!! 2. całkiem możliwe... :/:/ 3. raczej niemożliwe bo formatowałem i instalowałem drugi raz system!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) Wiesz co, ta płyta nowa nie jest :D masz okazję wymienić na nowszą :lol: błeee , znwu zapomniałem Sprawdź BIOS - czy w ustawieniach pierwszego kontrolera jest włączone DMA. Edytowane 6 Maja 2005 przez aTaSerwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsZ'y Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 W BIOS'ie wshystko OK!! Zauważyłem jeshcze jednoo: zaamknięcie systemu trwa w nieskończonośc więc mu pomagam przyciskiem POWER OFF!! Ale czy możliwe jest by tak nagle bez grzebania przy tym porcie i przy taśmach mogło sie coś spier..... ?? Zwykłe sformatowanie partyucji i zwykła instalacja... Hmmm.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsZ'y Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Nadal zacina jak podpinam HDD na taśme PRIMARY, ale po podpięciu dysku na SECONDARY wshystko działa fajnie! Najlepshe jest to że cd-rom'a mam podpiętego na PRIMARY i transfery są na normalnym poziomie jak powinno być...!! Niie rozumiem tegoo... MOże wiecie o co chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ze swoich doswiadczen z ecs wywnioskowalem i zauwarzylem jedno>>>>>>na plytach ecs wszystko sie moze zdarzyc, to sa tak spier... plyty i tyle o nich mysle, w zyciu nie kupie ecs nawet nigdy uzywac nie bede nawet jakby za darmo dawali !!!!!! na twoim miejscu pozbylbym sie tego jak tylko najszybciej to mozliwe a w afekcie jakby mnie taka mobo porzadnie wkur... to bym ja ją mlotkiem potraktowal, uwazam ze ecs to zaraza w swiecie sprzetu komputerowegoi tyle :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsZ'y Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Bede sie staral jakos kaske przygotowac!! Bo w sumie drogie nowe byle jakie plyty nie są... Na lepszy wypas mnie nie zabardzoOo stać... :/:/ A nie wiecie co mogło być konkretną przyczyną ??? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Lechu> Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 ja tak proponuje zebys sprzawdzil jakims innym systemkiem >> moze masz win98 to nimsprubuj ale przedewszystkim posprawdzaj czy bios ustawiony dobrze masz (nie miej opcji "hdd block mode" bo to czasem dosc mocno zwalnia dyski) a jak nie to to ci powiem ze kumplowi na ecs wlasnie jak mial wlonczonego smarta w bios to choler... zwalnial dyski wiec go wylonczyl, no curz takie sa plyty ecs :mur: ......wszystko jest mozliwe :angry: , uwierz mi bo mam troche doswiadczenia mimo ze jestem tu nowy na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsZ'y Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Ejj no spoxxx!! ECS=Extremalnie Centralny Syf!! HEHE!! Ale coz ja moge na to poradzić.. :/:/dzięka za rady!! Jeshcze nic nie wiem bo Biosa nie sprawdzałem!! :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...