Skocz do zawartości
mars

Innovatec - Wart Swojej Ceny?

Rekomendowane odpowiedzi

Nie podoba mi się to stwierdzenie, tym bardziej czytając wcześniejszy post.

Bo czy polski blok z mcs nie jest firmowy? Wygląda o niebo lepiej niż te festyniarskie innovatec'i. O wydajności może nie będę wspominał bo innov.... by się :oops: . Np taki X3M ostatnio można go spodkać w zachodnich sklepach za ceny wyższe niż w polsce. Niestety nie pod marką mcs  (pewnie dlatego że łatwiej sprzedać pod inną marka niż wypromować nową marke).1440987[/snapback]

mowiac firmowki, mowilem o innovatecu, koolance, thermaltake, coolermaster, zalman, nad ktorymi sie zastanawial pagano.... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1441113[/snapback]

tych z innovateka chyba pogieło :? , żeby blok razem z zapinką kosztował prawie 5 paczek :lol:. Tak przy okazji zapytam jaką pompę polecilibyście do 4 bloków (x2p+2 x abadon gpu+abadon nb) i chłodnicy bie x2 ? Myślałem o jakiejś na 12V lub cyrkulacyjnej, ale czy wydajnośc takiej pompy 500-750 l/h nie będzie za mała do schłodzenia zastawu z podpisu + jeszcze jeden GF6800GT?

pozdro

HawkEye

Edytowane przez HawkEye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z pompami 12V różie bywa - np. pompy swiftecha są głośniejsze od akwariowego Eheima czy Hydora o podobnej wydajności....

za to pompy cyrkulacyjne... korpus z brązu i cichesz od pomp CO (miodzio - stary komunistyczny gniot zwący się pompą CO w instalacji w moim domu jest słuszalny dopiero z 2cm jak wokoło jest cisza absolutna to wyobraź sobie jak cichuteńko działać będzie grundfosik czy pompeczka CWU ;) )

przepływ jak najbardziej styka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z pompami 12V różie bywa - np. pompy swiftecha są głośniejsze od akwariowego Eheima czy Hydora o podobnej wydajności....

za to pompy cyrkulacyjne... korpus z brązu i cichesz od pomp CO (miodzio - stary komunistyczny gniot zwący się pompą CO w instalacji w moim domu jest słuszalny dopiero z 2cm jak wokoło jest cisza absolutna to wyobraź sobie jak cichuteńko działać będzie grundfosik czy pompeczka CWU ;) )

przepływ jak najbardziej styka

1441462[/snapback]

Dzięki Kyniek chyba zdecyduję się na jakieś CWU. Jeszcze jedno pytanko Kyniek: Jakie masz zastosowane węże przy tej pompie CO ja myślałem o 8/10 lub max 10/12.

pozdro

HawkEye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czego ja zrozumiałem to kyniek ma pompe w domowei instalacji wodno kanalizacyjnej czy grzewczej. A do WC (nie mylić z kiblem) ma hydorka tego co w podpisie i dopiero szuka jakiejś CWU do 200zł nówki co sie zdaje być mało realne do wykonania. Powiem Ci że ja osobiście będę miał pompe CO w budzie którą sam robie od podstaw http://student.wspa.pl/~czarodziej/foto/rev2/Pg3.jpg i dla niej starczają węże zwykłe igielitowe. Ja mam cellfasty 12/16 (wew/zew). Fakt że łącznie długość ich to będzie może 40cm bo znacząca część to rurki i inne duperele miedziane. Acha układ na tych wężach chodził złożony i nie było żadnych przecieków.

Edytowane przez czarodziej007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czego ja zrozumiałem to kyniek ma pompe w domowei instalacji wodno kanalizacyjnej czy grzewczej. A do WC (nie mylić z kiblem) ma hydorka tego co w podpisie i dopiero szuka jakiejś CWU do 200zł nówki co sie zdaje być mało realne do wykonania. Powiem Ci że ja osobiście będę miał pompe CO w budzie którą sam robie od podstaw 1441555[/snapback]

Dzięki. Z tą pompą Kyńka to rzeczywiście źle przeczytałem :lol:

Jeszcze o jedno chciałem zapytać (informacji o układach z 4 blokami jast jak na lekarstwo :-| ): Jak połączyć 4 bloki i dwie chłodnice bie, jaki układ byłby najwydajniejszy. Ja myślałem żeby to połączyć tak pompa->bie->cpu->trójnik - 2xGPU - trójnik->bie->nb->rez. Czy tak będzie dobrze?

Edytowane przez HawkEye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego ze innovatek to badziewie bym nie powiedzial:

http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...d=319&Itemid=65

http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...d=324&Itemid=65

doslownie zmiotl f2s i x2p :lol:

cena xx-flow jest do zaakceptowania. jutro sie w niego zaopatrze :D zapinka sam zrobie... 8 dych to zdecydowanie za duzo za kawalek plastiku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi