tomasek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Nie podoba mi się to stwierdzenie, tym bardziej czytając wcześniejszy post. Bo czy polski blok z mcs nie jest firmowy? Wygląda o niebo lepiej niż te festyniarskie innovatec'i. O wydajności może nie będę wspominał bo innov.... by się :oops: . Np taki X3M ostatnio można go spodkać w zachodnich sklepach za ceny wyższe niż w polsce. Niestety nie pod marką mcs (pewnie dlatego że łatwiej sprzedać pod inną marka niż wypromować nową marke).1440987[/snapback] mowiac firmowki, mowilem o innovatecu, koolance, thermaltake, coolermaster, zalman, nad ktorymi sie zastanawial pagano.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) 1441113[/snapback] tych z innovateka chyba pogieło :? , żeby blok razem z zapinką kosztował prawie 5 paczek :lol:. Tak przy okazji zapytam jaką pompę polecilibyście do 4 bloków (x2p+2 x abadon gpu+abadon nb) i chłodnicy bie x2 ? Myślałem o jakiejś na 12V lub cyrkulacyjnej, ale czy wydajnośc takiej pompy 500-750 l/h nie będzie za mała do schłodzenia zastawu z podpisu + jeszcze jeden GF6800GT? pozdro HawkEye Edytowane 12 Maja 2005 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 z pompami 12V różie bywa - np. pompy swiftecha są głośniejsze od akwariowego Eheima czy Hydora o podobnej wydajności.... za to pompy cyrkulacyjne... korpus z brązu i cichesz od pomp CO (miodzio - stary komunistyczny gniot zwący się pompą CO w instalacji w moim domu jest słuszalny dopiero z 2cm jak wokoło jest cisza absolutna to wyobraź sobie jak cichuteńko działać będzie grundfosik czy pompeczka CWU ;) ) przepływ jak najbardziej styka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 z pompami 12V różie bywa - np. pompy swiftecha są głośniejsze od akwariowego Eheima czy Hydora o podobnej wydajności.... za to pompy cyrkulacyjne... korpus z brązu i cichesz od pomp CO (miodzio - stary komunistyczny gniot zwący się pompą CO w instalacji w moim domu jest słuszalny dopiero z 2cm jak wokoło jest cisza absolutna to wyobraź sobie jak cichuteńko działać będzie grundfosik czy pompeczka CWU ;) ) przepływ jak najbardziej styka 1441462[/snapback] Dzięki Kyniek chyba zdecyduję się na jakieś CWU. Jeszcze jedno pytanko Kyniek: Jakie masz zastosowane węże przy tej pompie CO ja myślałem o 8/10 lub max 10/12. pozdro HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Z czego ja zrozumiałem to kyniek ma pompe w domowei instalacji wodno kanalizacyjnej czy grzewczej. A do WC (nie mylić z kiblem) ma hydorka tego co w podpisie i dopiero szuka jakiejś CWU do 200zł nówki co sie zdaje być mało realne do wykonania. Powiem Ci że ja osobiście będę miał pompe CO w budzie którą sam robie od podstaw http://student.wspa.pl/~czarodziej/foto/rev2/Pg3.jpg i dla niej starczają węże zwykłe igielitowe. Ja mam cellfasty 12/16 (wew/zew). Fakt że łącznie długość ich to będzie może 40cm bo znacząca część to rurki i inne duperele miedziane. Acha układ na tych wężach chodził złożony i nie było żadnych przecieków. Edytowane 12 Maja 2005 przez czarodziej007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Z czego ja zrozumiałem to kyniek ma pompe w domowei instalacji wodno kanalizacyjnej czy grzewczej. A do WC (nie mylić z kiblem) ma hydorka tego co w podpisie i dopiero szuka jakiejś CWU do 200zł nówki co sie zdaje być mało realne do wykonania. Powiem Ci że ja osobiście będę miał pompe CO w budzie którą sam robie od podstaw 1441555[/snapback]Dzięki. Z tą pompą Kyńka to rzeczywiście źle przeczytałem :lol: Jeszcze o jedno chciałem zapytać (informacji o układach z 4 blokami jast jak na lekarstwo :-| ): Jak połączyć 4 bloki i dwie chłodnice bie, jaki układ byłby najwydajniejszy. Ja myślałem żeby to połączyć tak pompa->bie->cpu->trójnik - 2xGPU - trójnik->bie->nb->rez. Czy tak będzie dobrze? Edytowane 13 Maja 2005 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaW Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 tego ze innovatek to badziewie bym nie powiedzial: http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...d=319&Itemid=65 http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...d=324&Itemid=65 doslownie zmiotl f2s i x2p :lol: cena xx-flow jest do zaakceptowania. jutro sie w niego zaopatrze :D zapinka sam zrobie... 8 dych to zdecydowanie za duzo za kawalek plastiku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 ale za takie pieniadze wolalbym poczekac troche i kupic storma g4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...