psycode Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 witam, wiem ze za taka kaske nic dobrego nie bedzie, ale obecnie mam zwyklego FEEL'a 300W. Kupuje teraz Bartona mobile 2500+ (oczywiscie bede go krecil) Radeona 9600pro i 512 DDR'ow na Dualu. Chcialbym zmienic mog kiepski zasilacz na nieco mniej kiepski B) Nie mam juz wiecej kasy ale jak pokombinuje to wycisne gdzies max 100zl wiecej. Takze prosze o pomoc! Jaki zasilacz rekomendowalibyscie w cenie do 100zl, ktory jednoczesnie bylby lepszy od FEEL'a 300W (montowanego w obudowach MODECOM) Aha cenie sobie ciche zasilacze! Zastanawiam sie nad: http://allegro.pl/show_item.php?item=50538793 http://allegro.pl/show_item.php?item=49911729 http://allegro.pl/show_item.php?item=50431208 z gory dzieki i wszystkiego dobrego zycze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vectra Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 witam, wiem ze za taka kaske nic dobrego nie bedzie, ale obecnie mam zwyklego FEEL'a 300W. Kupuje teraz Bartona mobile 2500+ (oczywiscie bede go krecil) Radeona 9600pro i 512 DDR'ow na Dualu. Chcialbym zmienic mog kiepski zasilacz na nieco mniej kiepski B) Nie mam juz wiecej kasy ale jak pokombinuje to wycisne gdzies max 100zl wiecej. Takze prosze o pomoc! Jaki zasilacz rekomendowalibyscie w cenie do 100zl, ktory jednoczesnie bylby lepszy od FEEL'a 300W (montowanego w obudowach MODECOM) Aha cenie sobie ciche zasilacze! Zastanawiam sie nad: 1430138[/snapback] same złomy zes wybrał, ja polecam: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=49196586 CHIEFTEC 460W http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=49504535 ModeCom ATX-350GTF 350W http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=49534830 Chieftec 410W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Te chieftec'i troche wiecej kosztuja niz 100zł ;] ale ten modecom jak za ta cene jest spox i raczej nic lepszego nie qpisz ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 a vectra zamiast zloma polecil szefa 410... bierz modecoma 350 albo jak trafisz to delte 465 jest o niej topic gdizes obok tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycode Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 VECTRA: bez kitu troszeczke mnie nie zrozumial, proponujac mi chieftecki :) A co do modecoma to mam jakies uprzedzenia. Widzalem jakies testy i cos kiepsko bylo z trzymaniem rowno napiec w stress mode (obciazenie proca). Poza tym ma PFC pasywny (korekcja odchylen napiecia), moze poszukal bym cos z aktywnym. [hS.4f] Logan: no delty nie moge przyuwazyc na allegro. dziekuje za pomoc i porsze o dalsza od innych :D tzn glownie chodiz mi o to czy ktos mial stycznosc z zasilaczami do ktorych dalem link na poczatku z gory dzieki ludzie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 VECTRA: bez kitu troszeczke mnie nie zrozumial, proponujac mi chieftecki :) A co do modecoma to mam jakies uprzedzenia. Widzalem jakies testy i cos kiepsko bylo z trzymaniem rowno napiec w stress mode (obciazenie proca). Poza tym ma PFC pasywny (korekcja odchylen napiecia), moze poszukal bym cos z aktywnym. [hS.4f] Logan: no delty nie moge przyuwazyc na allegro. dziekuje za pomoc i porsze o dalsza od innych :D tzn glownie chodiz mi o to czy ktos mial stycznosc z zasilaczami do ktorych dalem link na poczatku z gory dzieki ludzie! 1430896[/snapback] Nie znasz się i tyle powiem. Do 100 zł nie ma nic lepszego od ModeComa 350GTF. I pewnie nikt nie miał styczności z tym [ciach!]em co podałeś, bo kto na Forum jest tak "inteligentny" żeby kupować takie zasilacze??? Poważnie się zastanów co piszesz, także radzę. :mur: Są na tym Forum ludzie, którzy znają się na zasilaczach jak żadni inni (BENITO np.) i dam głowę, że jeżeli by go zapytać o dobrą nową zasiłkę do 100 zł wskazał by właśnie ModeComa 350GTF... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycode Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 DO PSYCHODELICZNY: ubiegles mnie, bo niedawno spedzilem z 2h na przegladaniu testow zasilaczy na szanowanych/zaufanych stronach www (tomshardware,benchmark.pl itp) i wlasnie obczailem ow Modecom 350GTF. Jest tez a w zasadzie chyba byla (bo podobno juz nie robia) wersja modecom ISO-450P (tez 350W) i ta byla cichsza ale slabiej trzymala napiecia. No ale bede sie musial przyzwyczaic do, jak to gdzies przeczytalem, odglosu SUSZARKI, ktory wydaje 350GTF przy Stresie. A co do twojego niekulturalnego attaku na mnie, cobym sie nie znal itp. to byc moze i sie nie znam, dlatego szukalem pomocy u fachowcow. Za to widac ze ty jestes bardzo zarozumialy. Przeciez ty tez kiedys zaczynales, chyba nie urodziles sie z wrodzona znajomoscia tajnikow zasilaczy ATX, co? W kazdym badz razie nie zycze ci by ktos tak cie kiedys potraktowal ;) Teraz juz ten modtecom 350GTF jest na bank lepszy od mojego FEEL'a 300W i stoi 95zl. dzieki za opinie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycode Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Poza tym takie male spostrzezenie: wszyscy robia szum ze cheaftec, cheaftec - a poprzegladajcie sobie testy zasilaczy high-end: cheaftec wcale nie trzyma tak dobrze napiec jak to wszyscy wychwalaja - jest duzo lepszych zasilaczy (niewiele droszych, jak i tanszych) ktore sa lepsze od cheaftec'a - dletego nie rozumiem tego ciaglego cheaftec'kowania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Moedecom 350GTF Chieftec(delta)GPS300AB-L FSP 300-60GTP FSP 300-60 BT(12V) to do 100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycode Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Benito DZIEKI! a mam teraz okazje kupic lekko uzywanego Cheaftec'ka GPS-350BB-101L 350W (tez z 1 duzym wentylatorem) za okolo 100-110zl, patrzylem w testach i nieco lepiej trzyma napiecia niz Modecom GTF. Brac go? jakies zastrzezenia? ps. jesli by ktos chcial to tu link to kilku przydatnych informacji i testow zasilaczy z sredniej polki. Test troche stary ale jest duzo zasilaczy: http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...2/strona-4.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Poza tym takie male spostrzezenie: wszyscy robia szum ze cheaftec, cheaftec - a poprzegladajcie sobie testy zasilaczy high-end: cheaftec wcale nie trzyma tak dobrze napiec jak to wszyscy wychwalaja - jest duzo lepszych zasilaczy (niewiele droszych, jak i tanszych) ktore sa lepsze od cheaftec'a - dletego nie rozumiem tego ciaglego cheaftec'kowania :) 1430924[/snapback] Po 1: Nie atakuję Cię, tylko nie lubię jak ktoś próbuje wmówić userom, którzy wiedzą trochę więcej, że się nie znają, a zasilacze, które proponują są do bani, bo zapewne wiesz, że nie miałeś racji Po 2: Nie pisze się "cheaftec" tylko Chieftec Po 3: Naucz się edytować posty zamiast walić jeden pod drugim Po 4: A nie mówiłem? BENITO się odezwał i co polecił? Oczywiście ModeComa 350GTF :D Po 5: ModeCom 350GTF jest nieco lepszy od tego szefa 350, ale na pewno głośniejszy Po 6: Opowieści, że ModeCom to suszarka są mocno przesadzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleniks Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 a deer ???????????? http://rankingi.chip.pl/ranking_132351.htm..._s=ME&&tt_id=41 wedlug tego testu bardzo dobry[ i 55zl] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Benito DZIEKI! a mam teraz okazje kupic lekko uzywanego Cheaftec'ka GPS-350BB-101L 350W (tez z 1 duzym wentylatorem) za okolo 100-110zl, patrzylem w testach i nieco lepiej trzyma napiecia niz Modecom GTF. Brac go? jakies zastrzezenia? ps. jesli by ktos chcial to tu link to kilku przydatnych informacji i testow zasilaczy z sredniej polki. Test troche stary ale jest duzo zasilaczy: 1431240[/snapback] Ja mam dokladnie tego, tylko ze "prosto" od Delty, bo ten Chieftec to Delta tylko, ze sprzedawana jako Chietec :) Powiem krotko, jestem zachwycony ! Zobacz na moj sprzet, a napiecia sa nastepujace (miernik ma sie rozumiec ;) ) 12V - 11,98 5V- 5,19 Stabilne jak skala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Delta 350bb jest baardzo przyzwoita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...