HawkEye Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Witam Poszukuję schematu urządzonka, które będzie mi wł./wył. katody i byłoby sterowane programowo przez port usb oraz posiadało conajmniej 8 kanałów. Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 To czego szukasz musi to być bardzo ciekawym urządzeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) To czego szukasz musi to być bardzo ciekawym urządzeniem 1430852[/snapback] Napewno masz rację :lol: , co nie zmienia faktu że dalej nie wiem gdzie tego szukać, a potrzebuję ten schemat z tego tytułu, że nie mam gdzie w nowej budzie wyciąć otworów na wyłączniki. W poprzedniej miałem je zamontowane w zaślepce 5,1/4, ale Brawo ma zaślepki z otworami na palce żeby można je było łatwo demontować i niestety nie nadają się one na zamontowanie w nich takiej ilości wyłączników jak ja potrzebuję ( 5 wył. i 2 przyciski sterowania bublelight'ami). Mam zrobiony config w Smurize i fajnie było by dodać do niego kontrolki sterujące oświetleniem w budzie. Jest jeszcze jedna rzecz przemawiająca za takim rozwiązaniem: mniejsza ilość kabli, króre jest łatwiej schować. Znalazłem dzisiejszej nocy takie urządzonko ale sterowane z rs232 tutaj: Chip.pl, ale nie mogę go wykorzyśtać bo nie mam wolnego com'a w a8n-sli jest niestety tylko jeden, no i pozostawałaby kwestia wyprowadzenia dodatkowego kabla na zewnątrz, a niechcę tego robić. Panowie pomóżcie w rozwiązaniu tego problemu :? Pozdrawiam Edytowane 7 Maja 2005 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 sterowane przez USB... hmm.. to jest kwestioa zrobienia właczników elektronicznych (przekźniki?) i podłaczenia tego do układu z interfejscem USB.. mozna znaleźć takie ukąłdy scalone w necie na stronach producentów.. ale schemat (i oporgramowanie) musiałbyś sam napisac i guess.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...