djtomas Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Witam! Ktoś mi wspomniał że na cewce, ale nie wiem jak to zrobić... Napewno jest w kompeditium ale nie mam czasu przerzucać ~50 stron. Jakby mógł ktoś wrzucić fotkę z opisem. A może lepiej gdzieś indziej niż na cewce? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitr71 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 prosze bardzo, tu masz pomiar napiec na abit NF7 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 ale tu jest pomiar vCore na mosefetach :/ podobno nie jest to miarodajny odczyt :/ POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Poszukaj w topicu All About eXtreme mod NF7 czy jakos tak w dziale extremalne podkręcanie. Świder gdzieś pisał ze mozna mierzyć poza mosfetem na cewce bodajrze ale głowy nie dam, poza tym nie wiem czego chcesz od pomiaru z nóżki mosfeta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Zaznaczyłem czrwoną strzałką http://republika.pl/eclip/1.jpg Pozdrawiam. Edytowane 7 Maja 2005 przez eclip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Zaznaczyłem czrwoną strzałką 1432144[/snapback] mam dotknąć do tego srebrnego kwadracika? mam zamiar mierzyć napięcie multimetrem... ktoś tam wspominał o mierzeniu "na cewce"... może mógłby ktoś zapodać takie foto jak kolega eclip? THX for eclip... POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Dokładnie do tego kwadracika, z mosfetów nie jest realne. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Poszukaj w topicu All About eXtreme mod NF7 czy jakos tak w dziale extremalne podkręcanie. Świder gdzieś pisał ze mozna mierzyć poza mosfetem na cewce bodajrze ale głowy nie dam, poza tym nie wiem czego chcesz od pomiaru z nóżki mosfeta ? 1432117[/snapback] przeżuciłem cały topic http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=110474&st=0 i nie znalazłem foto jak zmierzyć "na cewce" :cry: POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 albo ten placek cyny albo http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=103896&st=1110 post numer 1123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 tak naprawde aby zyskać dobre pomiary, powinno się je mieżyć na kondensatorze końcowym, ale nie ma tam prawie dostępu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
333 HalF eViL Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 przełamie sie i powiem tylko że pkt pomiar "na cewce" który pokazał Świder i pkt pomiarowy pokazany przez eclipa to to samo! oba te miejsca sa połączone ze sobą, na brakującym fecie macie zbiorcze napięcie Vcore ze wszystkich 3 cewek. Róznica pomiędzy pomiarami w tych pkt powinna wynosić poniżej 0.00001% albo i mniej -Dzlaczego nie mierzyć na fetach Vcore przed cewkami? -bo układy sterujące i czówające nad poprawnym Vcore [hip6301 jak i hipy6601] biorą napięcie referencyjne za cewkami a nie przed nimi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 przełamie sie i powiem tylko że pkt pomiar "na cewce" który pokazał Świder i pkt pomiarowy pokazany przez eclipa to to samo! oba te miejsca sa połączone ze sobą, na brakującym fecie macie zbiorcze napięcie Vcore ze wszystkich 3 cewek. Róznica pomiędzy pomiarami w tych pkt powinna wynosić poniżej 0.00001% albo i mniej -Dzlaczego nie mierzyć na fetach Vcore przed cewkami? -bo układy sterujące i czówające nad poprawnym Vcore [hip6301 jak i hipy6601] biorą napięcie referencyjne za cewkami a nie przed nimi! 1432326[/snapback] czyli gdzie ty radzisz? (zrozumiałem że za cewkami) TOMAHAWK_ i eclip wskazali mi mierzenie przed czy za cewkami? gdzie jest ten kondensator końcowy? POzdr. i THX for all :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
333 HalF eViL Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 czyli gdzie ty radzisz? (zrozumiałem że za cewkami) gdzie jest ten kondensator końcowy? 1432462[/snapback] za cewkami of coz, kondy końcowe to też te za cewkami ...ale przecież one tez są na tej samej ścieżce :-| więc znów za dużo to nie zmienia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 ok, ok, dochodzimy do tych samych wniosków właściwe pomiary to: 1)placek cyny po brakującym fecie 2)"nózka" cewki jak na zdjęciu (tu przyłóż końcówkę miernika :D ) mi jest np wygodniej mierzyć z tej cewki bo mam dużo gorszy dostęp do placka cyny najważniejsze jest to, że problem niepewności co do vcore został rozwiązany btw - te pomiary obalają (przynajmniej u mnie) mit ze nf7 zaniża napięcia - pomiary z cewy są takie same jak ustawienia w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) na tej cynie mam 1,83-1,84V idle (w biosie ustawione 1,80V) POzdr. jak ustawię w biosie 1,65V to na cynie mam 1,63-1,64V idle :blink: tu zawyża tu zaniża... Edytowane 7 Maja 2005 przez djtomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 robi w **** jak winbond:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...