Skocz do zawartości
timmon24

Chyba Spalony ? Radeon9600pro Gigabyte

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj jeszcze sobei spokojnie gralem w gierki system Xp działał ok wszystko dzisiaj popołudniu coś się "skrzaniło" konflikt firewalla z antywirem chyba i musialem formata robic .

I za kazdym razem jak zrobilem formata komp sie po jakims czasie wieszał(gdy juz zainstalowałem sterowniki do grafy)

i tak się meczylem pół dnia dzisiaj !! instalowałem omegi, catalysty ATI rózne wersje sterów i ciagle to samo komp sie wieszał straszne arty,po chwili ekran zgasł i miga monitorek tylko :cry: :cry:

Co to może oznaczac spalenie karty graficznej (jeżeli nie mam zainstalowanych sterow grafy to działa komp) a jak mam zainstalowane to tylko w systemie awaryjnym WINDOWS XP PRO używam

Teraz prosba o porade chyba odesle do serwisu tylko czy oni nie beda sie czepiać że pamieci na karcie lekko sa poklejone bo mialem na niej radiatorki VGA revoltec .no i troche srebrnej pasty mam na pamieciach ? Jak to z tym jest

Bardzo was prosze o jakieś rady co zrobić co wyście by zrobili w mojej sytuacji

z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze to wyczyscil bym karte. zmywaczem do paznokci czy czyms innym

ale przed oddaniem do serwisu pogrzebalbym w biosie :arrow: chyba ze arty masz juz tam :? jesli nie to zmiana agp, fastwrites itp itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że ja w biosie nic nie grzebałem wszystko jest orginalne.

Jedyna moja ingerencja to to ze kiedyś podkrecałem karte ati tray tool ale biosem nie bawilem sie no i to sreberko i radiatorki na pamieciach to wszystko

Bo arty i zwiechy kompa mam tylko wtedy gdy zainstaluje obojetnie jakie sterowniki czy to omegi czy to catalysty bez róznicy a tak to działa jak dotąd

a teraz rano odpalam kompa i mam tak że wogole nie moge uruchomic kompa kiedy mam zainstalowane stery jakieś do karty poprostu windows xp sie nie ładuje

Wczesniej pojawial się taki komunikat:

"VPU Recover zrestartował akcelerator graficzny"

teraz jak juz sie zawiesi komp po nowiutkiej reinstalce sterów to już ekranu nie zobacze nawet po resetach ,no i potem znowu trzeba instalowac stery i to samo

juz nie mam siły niewiem co robiić :cry:

JAK WYŚLE KARTE DO SERWISU A TO JEST W GDAŃSKU SKLEP WWW.ESC.PL TO CHYBA Z MIESIAC POTRWA ,A DO GDANSKA MAM KAWAŁ DROGI.A JAK JESZCZE OKAZE SIE ZE POWIEDZA PO MIESIACU KARTA JEST OK COS U PANA NIE DZIAŁA.... :cry:

TO FORUM JEST MOJA OSTATNIA NADZIEJĄ ,BARDZO LICZE NA WASZA POMOC I WSKAZÓWKI

Edytowane przez timmon24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok ide sprawdzić karte u kogoś innego

najbardziej rozczarowalo mnie to ze wyłączenie Fast write ic nie dało APG również bo ktoś miał identyko problem tylko ze z gigabytem9550 no a mi niestety to nie pomogło.

dziekuje za wszelkie porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslisz ze to może być wina płyty głównej ?

Ale powiedzcie mi skoro system wykrywa karte karta działa ale wyłacznie w systemie awaryjny albo bez sterowników to nie jest uszkodzona prawda ? bo jakby byla uskzodzona to by wogole nie działała dobrze myśle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udało się naprawić ale nie do końca (narazie daje sobie spokój z tym potrzebuje kompa a nie mam zapasowej karty)

tak sprawdzałem u kolegi i wszystko elegancko smiga gry itd..

u siebie również sprawdziłem inna karte mialem TNT rive od GF i działało --gry to wiadomo tragedia przy tej karcie ale nie bylo róznych zwiechów systemu

Udało mi sie troche naprawić a to tak:

1uruchamiam windows normalnie ,instalacja sterów jakieś bardzo bardzo stare catalysty zainstalowałem

2 odpalam kompa ale w trybie awaryjnym i wyłaczam z autostartu polecenie msconfig ATI przy uruchamianiu

3 odpalam kompa w trybie normalnym i OK działa aby sie dostac do sterów właściwości zaawansowane no i tam zmieniłem AGP 4 x,

na 8 x to tragedia była ciągłe zwiechy jakos cudem udalo mi sie zdązyć załaczyć agp 4x przed zwiecza

4 reset kompa i w miare działa jak odpale gierke to zwiecha ale wazne aby windows narazie działał abym mógł normalnie słuchac muzy stronki przegladac itp...

5 Zauważyłem że jak załaczyłem AGP 4 to wyłaczył się przy tym VPU recover bo normalnie nie dalo sie wyłaczyć jak odznaczylem VPU recover -to czarny ekran

mam już dość tego moje wnioski to takie ze te rózne zjawiska w kompie to są paranormalne... nie widze innego wytłumaczenia .

Teraz boje się instalowac inne sterowniki i nie chce w obawie że snowu wszystko się "skrzani"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...