Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

IMO audiofil to nie przeciętny użytkownik  :blink:

1437627[/snapback]

Bez watpienia. Chodzilo mi o to, ze audifile raczej nie tocza wojen SB vs SS bo zadna z powyzszych kart ich nie interesuje jako zrodlo dzwieku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez watpienia. Chodzilo mi o to, ze audifile raczej nie tocza wojen SB vs SS bo zadna z powyzszych kart ich nie interesuje jako zrodlo dzwieku

no i taka jest prawda :D kolega supernova trochę przesadził, btw skoro ci ta karta nie pasowała to czemu nie oddałes mobo i nie wzioles bez soundstorma ??? :blink:

co do MS to moim zdaniem linux bedzie górą w momencie, którym bedzie można bez zadnych emulatorów itp włączać najnowsze programy :wink: dopiero wtedy a póki co :/ 90% ludzi jedzie na windowsie, jeśli chodzi o serwery jest 50 - 50, ale to inny rynek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem Live 1024. Przesiadlem sie na Abit AN7 z SS. Slucham muzyki na starym topowym wzmacniaczu stereo Pioneera i na dobrych kolumnach. Roznica w jakosci dzwieku jest zadna - na ucho, a jakies cyferki z pomiarow mam gdzies. Subiektywnie brzmienie Live ma mniej basu-jest on krotszy, i wysokie tonyo strzejsze...

Zrezygnowalem z SB bo w poruwnaniu do SS byly gorsze wyniki w grach. SS nie obciaza procesora w takim stopniu jak SB i dla mnie tym wygrywa.

ps. obilo mi sie o uszy, ze na Abicie AN7 SS ma poprawione przetworniki...

Edytowane przez RS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO audiofil to nie przeciętny użytkownik  :blink:

1437627[/snapback]

Powiem tak jesli chodzi o SS to gra spoko ale jego stosunek sygnal szum jest do du.... i dynamika tez.

Na kartach zewnetrzynych po podlaczanie do ampli jest znacznie glosniej nie musialame krecic ampli ostro zeby gralo ladnie ampli to YAMAHA 730 natomiast w SS trzeba gdyz sygnal jest slabszy.A wy jak sluchacie na glosnikach creative za 200 to nie slyszycie roznicy:)

Ja mam kino Yamahy w ktorym same przody kosztuja 3600:)Wiec chyba mam prawo sie wypowiedziec a do gluchych tez nienaleze:)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tydzien temu zachwalalbym soundstorma jednak nie ma co sie oszukiwac jest to wbudowana karta i napewno nie dorowna audigy 2zs. Wiem to z wlasnego doswiadczenia.. Na audigy po podkreceniu na maksa w mikserze i na glosnikach nie slychac zadnych szumow podczas gdy na soundsormie szumialy. A do tego bass na audigy wydaje sie bardziej precyzyjny, dynamiczniejszy. Ogolnie jeszcze jakis czas temu kumpla przekonywalem zeby nie zamienial soundstorma na audigy. A teraz sam go kupilem (nie bylo co robic z kasa, a po drugie potrzebne bylo mi wejscie na mikrofon i line-in czego na soundstormie mi brakowalo - EPOX 8RDA+) i jestem bardzo zadowolony. Zalety kary EAX, Mediasource (fajnie poprawia jakosc utworkow mp3 szczegolnie tych starszych) A opinie co jest lepsze niech wypowiadaja ludzie ktorzy mogli je porownac bezposrednio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam plyte MSI K7N2 ILSR z SS z poczatku bylem zajarany ale rece mi opadly jak podlaczylem karte do ampa (analogowo i cyfrowo) glosniki tez mam dobre jamo, dzwiek byl przytlumiony a pliki midi... szkoda gadac :( probowalem na rozne sposoby polepszyc jakosc dzwieku ale... kupilem aud2ZS i jest o niebo lepiej :D czyli wniosek taki ze chyba trafiaja sie plyty z felernymi SS... a co do creativa to NIGDY nie mialem zadnych problemow z kartami ani z odtw. mp3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi