EsiuWWW Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Posiadam leciwego SB Live, słyszałem też SS niejednokrotnie uważam iż te karty mają nieco inne zastosowanie. SS łownie gierki przy podłączeniu cyfrowym SB głownie muza przy podłaczeniu analogowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 IMO audiofil to nie przeciętny użytkownik :blink: 1437627[/snapback] Bez watpienia. Chodzilo mi o to, ze audifile raczej nie tocza wojen SB vs SS bo zadna z powyzszych kart ich nie interesuje jako zrodlo dzwieku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamek Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Bez watpienia. Chodzilo mi o to, ze audifile raczej nie tocza wojen SB vs SS bo zadna z powyzszych kart ich nie interesuje jako zrodlo dzwieku no i taka jest prawda :D kolega supernova trochę przesadził, btw skoro ci ta karta nie pasowała to czemu nie oddałes mobo i nie wzioles bez soundstorma ??? :blink: co do MS to moim zdaniem linux bedzie górą w momencie, którym bedzie można bez zadnych emulatorów itp włączać najnowsze programy :wink: dopiero wtedy a póki co :/ 90% ludzi jedzie na windowsie, jeśli chodzi o serwery jest 50 - 50, ale to inny rynek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Ja mialem Live 1024. Przesiadlem sie na Abit AN7 z SS. Slucham muzyki na starym topowym wzmacniaczu stereo Pioneera i na dobrych kolumnach. Roznica w jakosci dzwieku jest zadna - na ucho, a jakies cyferki z pomiarow mam gdzies. Subiektywnie brzmienie Live ma mniej basu-jest on krotszy, i wysokie tonyo strzejsze... Zrezygnowalem z SB bo w poruwnaniu do SS byly gorsze wyniki w grach. SS nie obciaza procesora w takim stopniu jak SB i dla mnie tym wygrywa. ps. obilo mi sie o uszy, ze na Abicie AN7 SS ma poprawione przetworniki... Edytowane 14 Maja 2005 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borkomar Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 IMO audiofil to nie przeciętny użytkownik :blink: 1437627[/snapback] Powiem tak jesli chodzi o SS to gra spoko ale jego stosunek sygnal szum jest do du.... i dynamika tez. Na kartach zewnetrzynych po podlaczanie do ampli jest znacznie glosniej nie musialame krecic ampli ostro zeby gralo ladnie ampli to YAMAHA 730 natomiast w SS trzeba gdyz sygnal jest slabszy.A wy jak sluchacie na glosnikach creative za 200 to nie slyszycie roznicy:) Ja mam kino Yamahy w ktorym same przody kosztuja 3600:)Wiec chyba mam prawo sie wypowiedziec a do gluchych tez nienaleze:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Jeszcze tydzien temu zachwalalbym soundstorma jednak nie ma co sie oszukiwac jest to wbudowana karta i napewno nie dorowna audigy 2zs. Wiem to z wlasnego doswiadczenia.. Na audigy po podkreceniu na maksa w mikserze i na glosnikach nie slychac zadnych szumow podczas gdy na soundsormie szumialy. A do tego bass na audigy wydaje sie bardziej precyzyjny, dynamiczniejszy. Ogolnie jeszcze jakis czas temu kumpla przekonywalem zeby nie zamienial soundstorma na audigy. A teraz sam go kupilem (nie bylo co robic z kasa, a po drugie potrzebne bylo mi wejscie na mikrofon i line-in czego na soundstormie mi brakowalo - EPOX 8RDA+) i jestem bardzo zadowolony. Zalety kary EAX, Mediasource (fajnie poprawia jakosc utworkow mp3 szczegolnie tych starszych) A opinie co jest lepsze niech wypowiadaja ludzie ktorzy mogli je porownac bezposrednio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufio22 Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Ja mam plyte MSI K7N2 ILSR z SS z poczatku bylem zajarany ale rece mi opadly jak podlaczylem karte do ampa (analogowo i cyfrowo) glosniki tez mam dobre jamo, dzwiek byl przytlumiony a pliki midi... szkoda gadac :( probowalem na rozne sposoby polepszyc jakosc dzwieku ale... kupilem aud2ZS i jest o niebo lepiej :D czyli wniosek taki ze chyba trafiaja sie plyty z felernymi SS... a co do creativa to NIGDY nie mialem zadnych problemow z kartami ani z odtw. mp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 A ja na swojego SS nie narzekam w recz przeciwnie jestem w 100% zadowolony :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zależy jak komu leży, według mnie owy temat został wyczerpany, wszystko co można było napisać zostało napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...