Skocz do zawartości
warewolf

Komp Odmawia Współpracy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takiego kompai: Duron 1050 MHz, 256 MB DDR RAM (2x128MB), 2 dyski 40 i 30 GB i GF 2 MX 400 32 MB na płycie Abit KG7. Komp czasami rusza, tzn. włacza monitor kontroluje proca i pamięci, wykrywa dyski, ale do Windowsa już nie wchodzi. Sprawdziłem wszystkie części prócz płyty głównej i proca na innym kompie i działają. Mam podejrzenia co do jednej kości pamięci, że jest uszkodzona, bo z nią komp wogóle nie startuje. Wogóle to on startuje co 4-5 raz. Do Windy nie wszedł wcale. Jak myślicie co to może być? Częsci przełożone do mojego kompa działają. Jak sobie z tym poradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, z jedną kością wogóle nie startuje, a z drugą czasami mu się zdarzy. Tak samo z dyskami, z jednym (systemowym) komp nawet nie pokazuje komunikatu o karcie graficznej, po prostu nie rusza, z drugim dyskiem (i drugimi pamięciami czasem rusza). Poza tym, żeby cokolwiek włożyć lub wyjąć z tej płyty trzeba użyć tyle siły, że boję się czy czegoś nie połamię :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze silka niedaje rady albo płyta juz siadła całkowicie. Próbowałeś biosa czyścić. Pokombinuj w biosie z napieciami troche pozawyrzaj i pokombinuj z ustawieniami w bioi i spróbuj na jkaiś innych pamieciach go puscic. Moze sie uda :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi