warewolf Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Mam takiego kompai: Duron 1050 MHz, 256 MB DDR RAM (2x128MB), 2 dyski 40 i 30 GB i GF 2 MX 400 32 MB na płycie Abit KG7. Komp czasami rusza, tzn. włacza monitor kontroluje proca i pamięci, wykrywa dyski, ale do Windowsa już nie wchodzi. Sprawdziłem wszystkie części prócz płyty głównej i proca na innym kompie i działają. Mam podejrzenia co do jednej kości pamięci, że jest uszkodzona, bo z nią komp wogóle nie startuje. Wogóle to on startuje co 4-5 raz. Do Windy nie wszedł wcale. Jak myślicie co to może być? Częsci przełożone do mojego kompa działają. Jak sobie z tym poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupos Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Hm a odpalales kompa z jedna koscia pamieci? Podejzewam ze przyczyna problemu moze tez lezec po stronie dysku na ktorym masz system... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warewolf Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Tak, z jedną kością wogóle nie startuje, a z drugą czasami mu się zdarzy. Tak samo z dyskami, z jednym (systemowym) komp nawet nie pokazuje komunikatu o karcie graficznej, po prostu nie rusza, z drugim dyskiem (i drugimi pamięciami czasem rusza). Poza tym, żeby cokolwiek włożyć lub wyjąć z tej płyty trzeba użyć tyle siły, że boję się czy czegoś nie połamię :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Moze silka niedaje rady albo płyta juz siadła całkowicie. Próbowałeś biosa czyścić. Pokombinuj w biosie z napieciami troche pozawyrzaj i pokombinuj z ustawieniami w bioi i spróbuj na jkaiś innych pamieciach go puscic. Moze sie uda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...