Skocz do zawartości
mak777

Winning Eleven 9 / Pro Evolution Soccer 5

Rekomendowane odpowiedzi

ja gram na analogu :)

na poczatku gralem krzyzakiem, ale potem nauczylem sie kiwac i do kiwania TYLKO analog!!!

gralem w demko PES5 na PS2 - jak dla mnie miazga. zmiany JESZCZE wieksze niz przy przejsciu z PES3 na PES4, gra sie trudniej, mecz wyglada juz prawie dokladnie jak transmisja z TV.

pelna wersja 10 pazdziernika na PS2.

na PC mnie nie interesuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba to wina PS2 tak się domyślam :=) nie wiem czy w jakiś samochodówkach są replaye na PS2 długie ?? jak tak to KONAMI mogło się postarać i zrobić to w końcu ;)

w Gran Turismo 3 i 4 powtorka obejmuje caly wyscig - nawet te na 1000 mil.

ostatnio jechalem ze znajomym Nururumbu (nigdy nie pamietam jak sie ta niemiecka trasa nazywa i to moja prywatna nazwa dla niej) 20 okrazen (w sumie troche ponad 2 i pol godziny) i replay byl od poczatku wyscigu - ale czy do konca to nie wiem, bo nie chcialo mi sie ogladac go tyle czasu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To widocznie KCET dają ciała z tym ;p

Wiecie co, pograłem kilka meczy w WE8I bo gram tam jeszcze ML :> Później włączyłem pes5 no i naprawdę są kolosalne różnice na korzyść pes5 :))) niech ten full już wyjdzie to się całkowicie przerzucę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagrałem w demko PES-a 5 i pierwszy wniosek jaki mi się nasunął...czemu ta gra jest taka WOOOOOOOLnaaaaaaaa....z części na część gra traci na dynamice, zyskując...realizm? Jeżeli dla Was zbliżenie szybkości gry do poziomu polskiej ligi jest zwiększeniem realizmu to ja przepraszam....można się zaziewać na śmierć tworząc akcje w 5-eczce PESa...odrobina poprawione animacja piłkarzy, grafika jak dla mnie bez zmian, tylko speed jakies 50% mniejszy....jak tak dalej pójdzie to 7 część będzie miała predkość niczym chłopaki spod monopolowego po kilku flaszkach. Pewnie zaraz posypią się na mnie gromy, ale taka jest prawda - gra staje się po prostu ANE-MI-CZNA i tyle. Wracam do PES-a 3 i 4. Amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooo...to teraz dynamika gry jest zależna od hardware ??...:mur:

w moim odczuciu tempo pes5 jest bardzo dobre...

1661227[/snapback]

To włącz PES-a 3, zagraj mecz a potem pyknij partyjkę w 5-tkę....ciekawe czy nadal będziesz uważał tempo za bardzo dobre.... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagrałem w demko PES-a 5 i pierwszy wniosek jaki mi się nasunął...czemu ta gra jest taka WOOOOOOOLnaaaaaaaa....z części na część gra traci na dynamice, zyskując...realizm? Jeżeli dla Was zbliżenie szybkości gry do poziomu polskiej ligi jest zwiększeniem realizmu to ja przepraszam....można się zaziewać na śmierć tworząc akcje w 5-eczce PESa...odrobina poprawione animacja piłkarzy, grafika jak dla mnie bez zmian, tylko speed jakies 50% mniejszy....jak tak dalej pójdzie to 7 część będzie miała predkość niczym chłopaki spod monopolowego po kilku flaszkach. Pewnie zaraz posypią się na mnie gromy, ale taka jest prawda - gra staje się po prostu ANE-MI-CZNA i tyle. Wracam do PES-a 3 i 4. Amen.

1661205[/snapback]

Masz za słabą grafikę...

na moim Geforce 6800 gra chodzi o wiele szybciej i jest o wiele bardziej dynamiczna niż PES 4.

1661220[/snapback]

Normalne :)

ooo...to teraz dynamika gry jest zależna od hardware ??...:mur:

w moim odczuciu tempo pes5 jest bardzo dobre...

1661227[/snapback]

TAk jest zależna od hardware, dokładnie tak jak napisałeś. Konami w większości swoich gier stosuje taki myk, aby gra nie klatkowała poprostu zwalnia się tempo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło...

teraz to mi pojechałeś...:|...szczerze mówiąc - pierwsze widzę...znaczy słyszę...:)...

hmm...czyli gra trzyma te 60 (bo chyba tyle jest w domyśle) klatek a animacja zwalnia...(coś jak w nfsu)...

teraz wiem jakim cudem u kumpla na 9550 gra sypała właśnie te 60 klatek (mierzone frapsem) a grało mi się jakoś dziwnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mak ma rację było tak... nawet na dobrym sprzęcie pod polem karnym czy na środku pola takie akcje się działy, ale to tylko PES3. PES4 i PES5 chodziło już znakomicie, oczywiście nie na jakiś słabych kartach :P Jednak jeśli pes4 chodziło dobrze to pes5 będzie na pewno.

pozro.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tylko tyle, ze gralem w pes4 codziennie pare meczykow . Ukazalo sie demko i juz nie gram w pes4 tylko katuje to demo bo gra zamiotla po calosci poprzednia wersje tak jak 4 trojke :). Gra na poczatku niby byla wolniejsza ale to g... prawda . Po zagraniu kilkudziesieciu meczy musze z pelna odpowiedzialnoscia stwierdzic ze gra jest szybka i trzeba kombinowac caly mecz ,a gram ok 10-15 min aby tacnąć z 2 bramki oczywiscie dostaje tez baty jak sie patrzy, czasem wygralem te 4-1 ale to nie zmienia faktu iz jest trudna dla przecietnego zjadacza chleba , nie ublizajac nikomu. Konami zrobilo swoje i fifa 06 bedzie tylko malym przekąskiem w wyczekiwaniu na full pes5 . To wszystko pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest tylko gra nie wiem jak by to zrobili to i tak ktos powie ze mozna by lepiej. Ja grałem w pierwszą wersje pes jeszcze na pleju szarym i to była juz wtedy rewelka. Mam kompa dopiero od 4 miesiecy i pierwszy raz gram w pes na kompie używam pada z pex2 i nie wiem jak mozna grac na tych do pc a na klawiaturze to juz jest nierealne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzasz w pes4 grałem cały czas na klawie i na 6 star sobie radziłem. Na necie też sobie nieźle radziłem  :-P

1661790[/snapback]

Co nie zmienia faktu że na padzie gra się o niebo lepiej i wygodniej :) Też na początku (PES2) katowałem na klawiaturze i też dobrze grałem, ale jak się przesiadłem na pada to wtedy dopiero poczułem bluesa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakim cudem w PES2 grałeś na klawie skoro nie było na PC ???????????????

1661869[/snapback]

Jezu zwykła literówka (cyfrówka?)... Miałobyć oczywiście Pro Evolution Soccer 3 :) Aczkolwiek we wcześńejsze, łącznie z ISS Soccer grałem na psx i ps2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym dłużej gram tym bardziej genialna mi się ta edycja wydaję :]]] To wprowadzenie R2 przy strzałach jest niesamowite. Bo po jego wciśnięciu koleś wali wewnętrzną częścią stopy... Więc zależy czy prawo/lewo nożny i w jakiej pozycji się znajduje, aby odpowiednio uderzyć z R2 czy bez. Wypas. Walka o piłkę zanim dotrze do nas bomba. Tutaj może słabo widać z tej kamery, ale patrząc na ułożenie ciała, od razu można spostrzec, że wali wewn. częścią lewej nogi :>... strzeliłem z R2, gdybym go nie nacisnął walnął by zewn. po długim rogu albo prawą nogą. Geniusz. :)

A gdyby sie ktoś pytał co to za stadion, to wgrałem tego patch'a. Murawa na tym 1 stadionie jest super.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

jestem nowy na forum ale jak pozostali jestem fanem serii WE/PES jeszcze od czasów jak na szaraka wychodzila ta seria pod nazwa ISS. Jestem posiadaczem WE9 japńskiej wersji i mam problem z wrganiem patcha do niej. Pasiadam patch FERRNANDO ktory tlumaczy prawie wszystko na bardziej zrozumialy jezyk - angielski ( podbno tylko NIPPON CHALLANGE nie jest w pełni przetłumaczone ). Jeszcze nigdy nie patchowałem gier i nie wiem ktory plik mam podmienić ? Poza tym moj patch ma rozszerzenie pps a wród plikow gry nieznajduje żadnego z talim rozszerzeniem. sa tylko jakieś dwa O JAP TEXt i JAP TEXT z jakimś dziwnym rozszerzeniem na r.( nie pamietam do końca ). czy wystarczy wywalić wszystkie pilki JAP TEXT i wrzucić patch i będzie chulało mimo innego pozszerzenia?

prosze pomóżcie mi bo od tych japońskich znaczów juz dostje kręćka a wole grać w WE niz PES-a poniewaz jest szybszy.

pozdrawiamwszystkich fanów WE

barma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie patch'owałem wersji na PS2, ale jeżeli się niczym nie różni od patch'owania PC to... pliki "tekstowe" tzn menu itd, masz w pliku JAP_TEXT ( nie O bo w O sa tekstury ). Musisz otworzyć jakimś programem np. DKZ Studio, AFS Explorer, Games Graphic Studio. I zaimportować te nowe pliki, na te stare ( jak otworzysz tym programem plik JAP_TEXT, to będziesz miał listę plików widoczną, musisz znaleźć odpowiedni do tego, który chcesz wgrać ). Może do PS2 jest jakiś inny program, nie mam pojęcia. Nie ma tam pliku readme ? gdzieś na pewno jest napisane :P.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gre zgralem do kompa jako obraz płyty i otwieram go za pomoca programu ULTRA ISO. tam widze poszczegolne pliki. te z naza JAP TEXT otwieram w notaniku i mam tam niezly mexyk - pewnie jap robaczki . Jeden plik jest bardzo duży a drugi maly. patch ferrnando równiez malo zajmuje miejsca. i teraz nie wiem czy mam podmienić treść w tym JAP TEXT o podonej wielkosci na treś z patcha , zapisać zmiany w obrazie płyty i wypalis na płytkę DVD czy jakoś inaczej sie do tego zabtać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boshe LOL, haha. Te pliki, mają inną strukturę niż pliki *.txt. Notatnik otwiera go wg. struktury pliku TXT, dlatego masz takie krzaki. Się uśmiałem :]]]. Otwórz jednym z tych programów i zrób tak jak napisałem.

kucyk jak będziesz miał możliwość to przetestuj pes5 :] bo już full na ps2 się pojawiło, będę wdzięczny :> no i reszta kto tam ma ps2.

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyba tak, nawet na issonline tak było, że 20 na ps2, a dzisiaj się już pojawiła! :] Więc jak tydzień później ma być na pc'ta( 27 ) to może za tydzień już będzie :> Skoro demo już jest, to cały kod( przynajmniej silnik ) na bank już przerobili na dx'a i winapi, więc wystarczy całą resztę dorzucić. Poczekamy, zobaczymy...

BTW. ojjjj jak bardzo bym chciał w końcu zagrać te 2 połówki :)))

Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi