Skocz do zawartości
mak777

Winning Eleven 9 / Pro Evolution Soccer 5

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwa pytania :

1. Czy przycisk "R2" odgrywa w ogóle jakąś rolę przy rzutach wolnych ?

2. Gdzie mogę znaleźć prawdziwe składy drużyn z "reszty świata" (to znaczy poprawnie napisane nazwiska), czyli Panathinaikosu Ateny, Olympiacosu Pireus, Benfici Lizbony itd ? Od razu zaznaczam, że na www.pesfan.com tego NIE MA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Otóż mam taki problem z pes5: mam kartę graficzną ati 9700 i stery najnowsze i jak gram to na boisku jak jest np. linia pola karnego tak się jakby od jednego miejsca przesówa w bok, tak jakby nie było synhronizacji na całości ekranu. Próbowałem z różnymi ustawieniami anizo i antialiasing i kupa. Wcześniej miałem 9600pro i było to samo. Proszę o pomoc.

to właśnie przez najnowsze stery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Otóż mam taki problem z pes5: mam kartę graficzną ati 9700 i stery najnowsze i jak gram to na boisku jak jest np. linia pola karnego tak się jakby od jednego miejsca przesówa w bok, tak jakby nie było synhronizacji na całości ekranu. Próbowałem z różnymi ustawieniami anizo i antialiasing i kupa. Wcześniej miałem 9600pro i było to samo. Proszę o pomoc.

Wylacz V Sync i Powinno sie naprawic Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde kto mi wyjasni dlaczego na ** wale po 6 bramek w meczu a juz na *** mam duzy problem zeby zremisowac?Cos tu chyba nie ten tego.Nie jestem fanem pilki noznej ale PES5 na prawde mnie wciagnal (kupilem sobie nawet specjalnie dual shocka) i jest to moja pierwsza stycznosc z tego typu grami wiec o wymiataniu nie ma mowy.Jak ktos by mogl mi poradzic jak zwiekszyc mojego skilla,moze jakas stronka z trickami bylaby mile widziana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde kto mi wyjasni dlaczego na ** wale po 6 bramek w meczu a juz na *** mam duzy problem zeby zremisowac?Cos tu chyba nie ten tego.Nie jestem fanem pilki noznej ale PES5 na prawde mnie wciagnal (kupilem sobie nawet specjalnie dual shocka) i jest to moja pierwsza stycznosc z tego typu grami wiec o wymiataniu nie ma mowy.Jak ktos by mogl mi poradzic jak zwiekszyc mojego skilla,moze jakas stronka z trickami bylaby mile widziana.

JEst jedna taka zasada na zwiększenie skilla :D

Play hard, go pr0 ;) Inaczej mówiąc trzeba dużo i ciężko trenować, tylko tak nabędziesz skilla :) HEhe, pograj sobie LM tak jak niektórzy tutaj na 6x* :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo, ze jestem wielkim fanem PES to 5 czesc tej gry zaczyna mnie coraz bardziej irytowac. w szczegolnosci te damskie faule. z tym troche przesadzili. kazde dotkniecie faul. juz nie wspomne karncyh jakie przeciwnik dostaje przez faul ktorego nie bylo. no i oczywiscia kazda przypadkowa pilka spada pod nogi komputera. jest jeszcze kilka drobnych rzeczy ale te 2 najbardziej mnie irytuja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo, ze jestem wielkim fanem PES to 5 czesc tej gry zaczyna mnie coraz bardziej irytowac. w szczegolnosci te damskie faule. z tym troche przesadzili. kazde dotkniecie faul. juz nie wspomne karncyh jakie przeciwnik dostaje przez faul ktorego nie bylo. no i oczywiscia kazda przypadkowa pilka spada pod nogi komputera. jest jeszcze kilka drobnych rzeczy ale te 2 najbardziej mnie irytuja

Paweł - Play hard, go pr0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde ciagle czekam z graniem w ML na Patcha od Wolfa i spolki.Wiec teraz np. gram w World super league i dobieram najlepsze druzyny z europy albo konami cup i dobieram sobie druzyny z aktualnej Champions league w trybie knock out.A jakie sa wasze ulubione tryby rozgrywki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mialem na poczatku takie wrazenie ale po kilkunastu godzinach grania sie to zmienilo i komp ma problemy wyjsc z wlasnej polowy nie mowiac juz o strzeleniu bramki ,chociaz jeszcze sie zdazaja i qrde ostatnio nawet dwa razy zremisowalem :mur:

Tabela

wlasnie dokupilem ronaldinho ;) ....qrde mam nadzieje ze kase ktora na niego przeznaczylem sie oplacilo wydac i z nim do dwucyfrowy dojde :lol:

Edytowane przez michael_21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie juz powoli nudzi gra na singla ... troche sie pogra na 6 gwiazdkach i w trakcie sezonu pkt. traci sie w 2-3 meczach, a tak to sie wygrywa po 3 lub 4:0 ...

najlepiej sie gra jak sie zrobi turniej z kumplami, wtedy to dopiero sa emocje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyy .. szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleźć "spisu" zwodów ;) a konkretniej nie mogę się nauczyć np. strzału "z krzyżaczka" np. Roberto Carlosem ... czasem mi wychodzi samo z siebie ale nie wiem jak ;/

były opisywane triki już w tym temacie ? jeśli tak to już sobie znajdę ale póki co to nie widziałem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klawiatur jest lepsza?

te opozinione reakcje pilkarzy, niemoznosc opanowania wszystkich zagran...

wspolczuje Ci, ze majac wybor klaw. - pad, wybierasz to pierwsze

Chyba nie masz mi czego wspolczuc,bo wygralem Maste League,Premiership w pierwszym sezoniena 6gwiazdkach na klawiaturze,zawsze jak gralismy z kumplami to czesciej wygrywal ten na klawiaturze,na ktorej znacznie lepiej sie podaje,przepycha ogolnie gra lepiej.

Natomiast moje pytanie czy mozna wlaczyc jakies wieksze rozgrywki grajac na dzoju?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie masz mi czego wspolczuc,bo wygralem Maste League,Premiership w pierwszym sezoniena 6gwiazdkach na klawiaturze,zawsze jak gralismy z kumplami to czesciej wygrywal ten na klawiaturze,na ktorej znacznie lepiej sie podaje,przepycha ogolnie gra lepiej.

Natomiast moje pytanie czy mozna wlaczyc jakies wieksze rozgrywki grajac na dzoju?

Yhm, napewno gra się znacznie lepiej... Nie licząc tego że każdy gracz, czy to z issonline, czy pesonline czy każdej innej strony tematycznej mówi że na klawiaturze są większe opóźnienia na reakcje zawodnika... No ale są parapety które zawsze piszą na przekór innym... Co z tego że przeszedłeś ML na klawiaturze? To może się zmierzymy w necie co?? Napewnoe lepiej się przepychasz i podajesz, szczególnie że nie masz takich możliwości jak na padzie z dwoma gałkami :lol: :lol: Zwody też lepsze robisz no nie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yhm, napewno gra się znacznie lepiej... Nie licząc tego że każdy gracz, czy to z issonline, czy pesonline czy każdej innej strony tematycznej mówi że na klawiaturze są większe opóźnienia na reakcje zawodnika... No ale są parapety które zawsze piszą na przekór innym... Co z tego że przeszedłeś ML na klawiaturze? To może się zmierzymy w necie co?? Napewnoe lepiej się przepychasz i podajesz, szczególnie że nie masz takich możliwości jak na padzie z dwoma gałkami :lol: :lol: Zwody też lepsze robisz no nie? :)

Szkoda ze nie odpowiedziales na pytanie.Skoro na padzie sie lepiej gra niz na klawiaturze,to dlaczego nie mozna grac na padzie ML czyzby KONAMI bylo zlosliwe? Wszystko zalezy od rozmieszczenia jak dasz sobie strzal na A,a podanie naP to sie nie dziwie ze nie umiesz grac, jasne pogramy w necie chyba jak mi kupisz oryginala.

Jak to co z tego ze wygralem ML na klawiaturze,to znaczy ze mozna grac na klawiaturze i nie marudzic.

Jakich mozliwosci nie mam na klawiaturze????????????????? Zwodow sie nie robi zeby szpanowac,tylko zeby odniesc jakas korzysc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze nie odpowiedziales na pytanie.Skoro na padzie sie lepiej gra niz na klawiaturze,to dlaczego nie mozna grac na padzie ML czyzby KONAMI bylo zlosliwe?

he?? czyzbym cos pominal... ja gram na ds2 i wsio ok....

pogramy w necie chyba jak mi kupisz oryginala..

Tu przesadzasz.. skoro stac cie na komputer, powinno cie stac na gre taką i tyle.. i nie zaprzeczaj.. Edytowane przez peseq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. o gustach się nie dyskutuje

2. kwestia przyzwyczajenia

Osobiście gram na klawie od ... 13 lat ? może ponad ... i wiem, że na klawie jestem lepszy od niejednego joy'owca i mi joy jakoś nie przypada do gustu ;/ i mi się znacznie lepiej gra i wsio wychodzi na klawie ... ale powiedzcie który "pro" gracz gra na klawie ? wszyscy "pro" mają pady :] - i coś z tego wynika a napewno te kulki ( :lol: ) w padzie są fajne :] jednak ja nie potrafię ... ;)

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze nie odpowiedziales na pytanie.Skoro na padzie sie lepiej gra niz na klawiaturze,to dlaczego nie mozna grac na padzie ML czyzby KONAMI bylo zlosliwe?

Hmm, jakoś nie zauważyłem w cytowanym fragmencie pytania o to... I ja jakoś gram na padzie LM jak każdy inny, więc schowaj swoje bajki pod poduszkę...

Wszystko zalezy od rozmieszczenia jak dasz sobie strzal na A,a podanie naP to sie nie dziwie ze nie umiesz grac,

Nom, zawsze dawałem sobie strzał pod A, podanie na numerycznej pod 6, długie podanie pod F9, pod lewym altem wysunięcie... No weź mnie gościu nie luzuj... Grałem na klawiaturze w PES3 (co do ustawień to preferuję albo numeryka albo WSAD i okolice) i też wygrywałem z kumplami na padach, dopóty dopóki nie zostawił mi kumpel przez przypadek przejściówki z padem od psx... Wtedy moje podejście uległo zmianie, gra nabrała nowych rumieńców i poziom znacznie wzrósł... Do dzisiaj czasami jak zwali nas się za dużo do jednego mieszkanka i jest za mało padów to gram na klawiaturze bo nikt inny nie potrafi, więc skończ ze swoimi herezjami...

jasne pogramy w necie chyba jak mi kupisz oryginala.

Poszedł raport... Pozatym takie teksty to do rodziców lub mikołaja... :mur:

Jak to co z tego ze wygralem ML na klawiaturze,to znaczy ze mozna grac na klawiaturze i nie marudzic.

A czy ja gdziekolwiek pisałem że nie można grać na klawiaturze?? Można i to całkiem dobrze, ale...

Jakich mozliwosci nie mam na klawiaturze????????????????? Zwodow sie nie robi zeby szpanowac,tylko zeby odniesc jakas korzysc.

...bez pada i możliwości płynących z jego używania ta gra traci koło 20-30% ze swojego miodu...

"Zwodow sie nie robi zeby szpanowac,tylko zeby odniesc jakas korzysc.", to fakt, aczkolwiek można tak jak tegoroczny najlepszy piłkarz, łączyć efektowność z efektywnością (ukłony dla mojego nowego guru - Ronaldinho :D ). Akurat dostępne w PESie zwody wykonywane za pomocą prawej gałki oprócz tego że są efektowne to jeszcze efektywne i można piękne bramki dzięki nim strzelać i robić przeciwnika w balona na boisku...

Czy ja Ci każę grać na padzie?? Nie, to nie, jak jesteś taki MASTER na klawiaturze to chętnie się zmierzę, może jesteś lepszy odemnie, może wcale nie jestem taki dobry, chętnie się sam sprawdzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem ostatnio mały błąd który może się często przyczynić do zmiany wyniku.

Gdy mój bramkarz jest sam na sam z napastnikiem przeciwnika to ja zazwyczaj staram się wyjśc z bramki i naciskam wślizg i mój bramkarz kładzie się i w 95% zabiera piłkę napastnikowi.

Problem pojawia się gdy za napastnikiem biegnie mój obrońca i gdy wciskam wślizg to bramkarz się kładzie i odbiera piłkę a mój obrońca robi wślizg od tyłu co często kończy się faulem(=>karnym), przez to straciłem pierwsze miejsce w lidze w ostatnim meczu padł remis :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi