Skocz do zawartości
burro

Www.air-bites.pl

Rekomendowane odpowiedzi

www.air-bites.pl

Oglądajac ich ofernte byłem pod wrażeniem.

Predkość 1024/256 za 80zl bez limitów.

Darmowa intalacja (ani gorsza sie nie paci)

80zl miesiećnie.

Umowe juz można podpisać na 3 miesiące tylko.

Dzwonie dziś podpytać wiecej - odbiera jakaś kobieta, bardzo miła, fachowa.

Pytam czy można dzielić - ona mówi że można ale oni sie tym nie zajmują.

Coś w stylu - twój internet - robta co chceta - mi sie to podoba.

Ogólnie wydają sie dość fachowi. Firma przywędrowała z zachodu (gdzie sobie tyle samo licza - 20ojro) Do tego można sobie u nich normalnie telefon wzionść - czili powiedzmy nie jest to jakaś zwykła osiedlowa radiówka z shitowym adminem i śmiesznymi prędkościami.

Ale martwi mnie kilka rzeczy:

Podział - w sumie za tą cene to nawet bym mogl se sam wziąsc, ale siostre by sie chodziac podpieło zeby mi kompa nie okupywała. Mówą ze sie da - to pewnie sie da. Ale co mnie nurtuje to sposób podłaczenia. Skoro łacze sie przez karte sieciową a nie przez modem, to jak to niby podzilić ?? Bramke zrobić ?? Chyba nie - bo trzeba sie jeszcze na stronce zalogować zeby z netem sie połączyć (własnie - jak mam wejść na ich strone skoro nie bede miał neta puki sie nie zaloguje ??)

"bez ograniczeń" - niby nie ma żadnych limitów, ale kto wie czy np. nie sa poblowowane porty czy coś innego co mi przeszkodzi na korzystanie np. z torrentów (oczywiscie do legalnych plików ofcoz)

Pingi - szybość łacza nie oznacza wcale dobrych pingów. Mi by wystarczyły takie jakie mam na SDI (40-60.PL i 60-80.NL).

Wiec pytam osoby ktore tak owy internet maja albo znaja kogos kto ma:

Jak z tymi pingami/portami/dzieleniem/ ??

Edytowane przez burro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi od kopa wchodzi na stronke (jak by ich stonka przestala dzialac to by nikt z ich sieci neta nie mail wiec raczej malo prawdopodobne zeby nie dzialala)

Edytoje adres zeby byl linkiem (poze poprostu klikales, a nie bylo zlinkowaNEGO)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie - dober pytania.

Ale jak dzwonilem do nich to pierwsze pytanie - czy jest pan z krakowa (dziwne ze na stronce o tym nie wspomnieli. Na pewno sie to rozszezy na wszytskie wieksze miasta.

A pytanie jeszcze - a to ze do ich sedziby i nadajnika mam nei daleko (jakies 2.5km w lini prostej) i wiekszosc terenu to łąka sprzyja jakoś dodatnie na jakoś neta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale tam same głupoty pisza.........bo mam umowe z airbitsem.....i o jakims limicie 1gb nie mowy.....................jest paragraf mowiacy ze moga zawiesic Usługe ale pod dwoma warunkami:

1) gdy korzystanie jest nadmierne bez uzasadnienia (tzn miesieczne transwery przekraczaja 20 gb) i/lub

2)gdy korzysta sie z usługi dla celów przestepczych

z tym ze kobieta z tej firmy mowila......ze oni nikogo nie odlacza i nie ma limitów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Air Bites to widziałem ich siedzibę w Krakowie na Batorego, wygląda całkiem pokażnie. Nie są z kosmosu, tylko z Hiszpanii i pewnie stąd problemy ze stronką. Teraz działa bez problemu. Co do podziału łącza to oni dążą do tego, żeby z jednego acces pointa korzystało maksymalnie 10 użytkowników. Ale mają taki program lojalnościowy, że jak namówisz sąsiada, żeby też podpisał z nimi umowę to płacisz 10% mniej abonamentu. Jak namówisz 10 osób to masz net za darmo :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi