YANAS Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 ale jak igła? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Zwykła najzwyklejsza igła do szycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Bierzesz igłę i odginasz te "bolce" co są w tych metalowych pinach we wtyczce MOLEX. Wcześniej wspomniane bolce trzymają piny, aby nie wysuwałe się z wtyczki. Jeszcze niejasne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Też miałem kłopoty z wyjęciem pinów z molexa :P Nie miałem narzędzia, aby odhaczyć te małe haczyki, w efekcie przydał się przybornik paznokciowy mamy i tam znalazłem odpowiednie narzędzie :P Tak czy siak nie potrzebnie rozbierałem wszystkie kabelki z molexów, bo okazało się, że kupiłem za cienki sznur. Z zewnątrz wygląda on na gruby, ale w środku jest bardzo mała średnica otworu :( W końcu poszczepiałem kabelki paskami zaciskowymi i też to fajnie wygląda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Wyjasnijcie mi pewna sprawe! Chcialem pociac sobie wzdluz talmy i wladowac w peszle! To nie problem ale zastanawia mnie jedno! Kazdy dysk mam podlaczony do osobnego kontrolera wiec nie potrzebne mi sa trzy wtyczni na tasmie tylko tylko dwie! Wiem ze sa takie dwuwtyczkowe okragle tasmy w sklepach ale chce zauszczedzic i wykonac ja samemu! Wiecie moze czy stane sie cos jak obetne tasme zaraz po pierwszej wtyczce do dysku? Nie potrzebnie tylko miejsce zajmuje! Teoretycznie nie powinno stac sie nic o ile dobrze zabezpiecze koncowke ale jak to sie ma w praktyce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Wyjasnijcie mi pewna sprawe! Chcialem pociac sobie wzdluz talmy i wladowac w peszle! To nie problem ale zastanawia mnie jedno! Kazdy dysk mam podlaczony do osobnego kontrolera wiec nie potrzebne mi sa trzy wtyczni na tasmie tylko tylko dwie! Wiem ze sa takie dwuwtyczkowe okragle tasmy w sklepach ale chce zauszczedzic i wykonac ja samemu! Wiecie moze czy stane sie cos jak obetne tasme zaraz po pierwszej wtyczce do dysku? Nie potrzebnie tylko miejsce zajmuje! Teoretycznie nie powinno stac sie nic o ile dobrze zabezpiecze koncowke ale jak to sie ma w praktyce? 1438177[/snapback] stanie się, zawsze się coś staje. i bankowo coś ci się zepsuje, bo jak ktoś to zrobił tak to inaczej być nie może. a co będzie jak ci kompa wysadzi i atleże od dysku po pokoju będą ci lataC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 No ja mam podobny problem z Floppem, bo taki długi kabel mi nie jest potrzebny, a dwuch flopów napewno nie bede urzywac. Tak naprawde gdyby nie ojciec to bym wogole go wywalił, do niczego mi sie nie przydaje, jakby co to ja urzywam usb memory stick'a. FD to juz przeszłość. No ale ojciec potrzebuje, a ja chciałem troche skrócic ten kabel, a podłączając flopa do środkowej wtyczki flop nie działa (wiem ze np. dyski twarde powinny byc na końcu taśmy, ale floppy?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Nie działa ci, ponieważ, jak porównasz taśme przy tych dwóch wtyczkach, to zobaczysz, że przy ostatniej wtyczce kilka żył jest "odwrotnie" podłączone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 stanie się, zawsze się coś staje. i bankowo coś ci się zepsuje, bo jak ktoś to zrobił tak to inaczej być nie może. a co będzie jak ci kompa wysadzi i atleże od dysku po pokoju będą ci lataC? 1443992[/snapback] Ale sie usmialem! Zadalem normalne pytanie ale widze ze nie umiesz normalnie odpowiedziec chlopcze! Jak masz odpowiadac w taki kretynski sposob to lepiej w ogole siedz cicho :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Ale sie usmialem! Zadalem normalne pytanie ale widze ze nie umiesz normalnie odpowiedziec chlopcze! Jak masz odpowiadac w taki kretynski sposob to lepiej w ogole siedz cicho :mad: 1444830[/snapback] nie będe się z tobą kłucił i cię wyzywał, nie tak jak ty postąpiłeś. możes sobie uciąć, a jak utniesz i zadziała to ftedy powiedz o tym na forum. Kable mają dwa wejscia master i slave, moim zdaniem komputer zwariuje bo będzie mu czegoś brakowało. lepiej? takiej odpowiedzi oczekiwałeś? Nie każdy myśli tak genialnie jak ty! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookash2 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Kable mają dwa wejscia master i slave, moim zdaniem komputer zwariuje bo będzie mu czegoś brakowało. lepiej? takiej odpowiedzi oczekiwałeś? Nie każdy myśli tak genialnie jak ty! :mur: 1444847[/snapback] Zauwaz ze w sklepach mozna kupic okragle kable z trzema wtyczkami (MOBO -> master ->slave) i takie tylko z dwoma wtyczkami )MOBO -> master)! Wiec widocznie komputer nie wariuje! PS nie będe się z tobą kłucił i cię wyzywał, nie tak jak ty postąpiłeś. 1444847[/snapback] To nie ja zaczalem glupio dowcipkowac! Edytowane 14 Maja 2005 przez lookash2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Ja znalazłem coś takiego :rolleyes: 1432823[/snapback] Czy to jest taka sama oslona jak w "lepszych" zasilaczach? Ja ciągle poszukuje takich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53394498 Posiada ktoś te oplotki? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 fajnie wygladaja ale nie podoba mi sie to ze sa metalowe. jak ci cos takiego na mobo podczas pracy spadnie to moze byc klopot.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Moze byc ciezko ulozyc w obudowie bo moze byc to zdeko sztywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 to tez prawda. ale teaz przyszlo mi do glowy ze mozna by kable zapakowac w taki oplot a pozniej w przezroczyste weze silikonowe 10mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernix Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Hi , wiem ze pare osób poszukiwało oplotu plecionego na kable,jeśli kogoś to nadal interesuje to tu macie linka (4-5 strona) gdzie można takie oplotki dostać. Ps. to nie oferta reklamowa , tylko info dla zainteresowanych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 pomysl mi sie podoba. dopisuje sie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Hi , wiem ze pare osób poszukiwało oplotu plecionego na kable,jeśli kogoś to nadal interesuje 1501862[/snapback] Ja bym brał z 10m :D przyjmujesz jeszcze zamowienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 (edytowane) Akcja jest taka Zamówienia tylko przy pełnych 100 metrach Pierwsza setka juz jest, wiec teraz zbieramy na druga Dopisac cie na liste? Zarejestruj sie i pisz w temacie... ok dopisałem...10m http://mcs.pc.pl/produkt268.html Edytowane 18 Czerwca 2005 przez żeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 Dopisz mnie. Musze sie tam koniecznie rejestrowac? Bedziesz pamietal ze z tweaka jestem :P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 jak dla mnie cena 2,80zl za metr takiego oplotu to swietna cena. jest okazja to trza korzystac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 http://mcs.pc.pl/produkt268.html Nie no jak rąbać kogoś z ceny to już zdrowo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 hmm to az taka gratka? :D a ile faktycznie potrzeba na "zalatwienie" jednej zasilki?(tak mniej wiecej- wiem ze przewody w roznych zasilkach roznia sie dlugoscia :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk Opublikowano 18 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2005 hmm to az taka gratka? :D a ile faktycznie potrzeba na "zalatwienie" jednej zasilki?(tak mniej wiecej- wiem ze przewody w roznych zasilkach roznia sie dlugoscia :) ) 1503322[/snapback] u mnie poszło jak się nie myle 1,5 metra na sa zasilacz, 1 metr na kable od wetylatorków i dodaatkowe rozdzielacze.myśle że 2 metry stykną na zasilator, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 tez mi sie wydaje ze 2m powinny na zasilatornie styknac. no chyba ze ktos ma duzego chiefa B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Obecnie zbieramy na drugą setke... Potrzeba jeszcze klika osób zeby zebrac 80m... 1. VorteX 15 2. Ernix 15 3. Atris 15 4. Sebas 5 (?) 5. thedarkmaster 5 6. Zi@ro 10 7. Pel_kan 10 8. wafer 10 9. Breiker 15 (koniec pierwszej setki) 10. zeli 10 11. Neuro 10 Najlepiej brac okrągłe liczby Co 5m zeby nie zostawały jakies odpadki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 (edytowane) Dodam że cena za metr to 2,64zl + koszty przesyłki. Drugie "100m": 1. żeli - 10m 2. Neuro - 10m 3. ?? ______________ Razem: 20m / 100m Edytowane 19 Czerwca 2005 przez NeuroPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Poszukiwany peszel koloru pomarańczowego ! Dla znalawcy przewidziana nagroda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 19 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2005 Znalazłem Kupujesz peszel nie patrzac nawet na kolor Kupujesz pomaranczowa farbe i malujesz Naprawde nie ma w sklepach? Obi, nomi, castorama, jakis elektryczny,metalowy, "plazdykowy"?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...