Skocz do zawartości
Kosiarz_1987

Oplotki Na Kable

Rekomendowane odpowiedzi

a ja zrezygnowałem z oplatania sznurkami - pani poinformowała mnie, że może mi sprowadzić czerwone bez zdobień, ale muszę kupić minimum 100mb :]

chcialem zaprezentować więc takie niskobudżetowe oplotki, bo stwierdziłem, że zabawa w coś więcej z zasilaczem za 45zł jest średnio sensowna ;] Uzyłem koszulek termokurczliwych i opalarki do farby.

Dołączona grafika

Plusy:

+ cena... cena. (8zł za 5 metrów)

Minusy:

- dosyć sztywne,

- pod wpływem temperatury zaciskają się mocno, przez co przebijają kształty przewodów nimi oplecionych. (średnio to estetyczne)

no cóż, cel osiągnięty, nie oplotłem jeszcze wszystkiego, ale robię to stopniowo jak mam na przykład 10 wolnych minutek. Może pomysł przyda się komuś kto chce małym kosztem polepszyć obieg powietrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pekaok strasznie wyszło. Z daleka tak wygląda...z bliska chyba jeszcze bardziej. Ale modzik obudowy widzę zgodnie z ostatnimi (leniwymi) tendencjami ;)

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Nie obraź się, ale chyba rzeczywiście tweak schodzi na psy, skoro wogóle uznałeś to za modzik. A prawda jest taka, że komp w kartonie, bo budą właśnie się zajmuję <_< "modzik" ten jednak będzie musiał wytrzymać do mojej matury ;]

jak chcesz budę to jest w fazie przymiarek i obróbki surowców ;)

Dołączona grafika

co do oplotów to masz oczywiście rację, nie chciałem tego pokazywać jako jakiś nowy trend w estetyce, a po prostu sposób na polepszenie obiegu powietrza w budzie jak najmniejszym kosztem. Może przyda się komuś, kto (tak jak ja) nie planuje okna.

wymyśliłem jeszcze zaletę ;) jakby te kable teraz opleść czarnym lekko prześwitującym oplotem, to można uzyskać interesujący efekt. Jakby się zbierała ekipa na oploty to to przemyślę, póki co wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To była lekka ironia...chociaż z drugiej strony mnie już nic tutaj nie zdziwi. Widzę że brniesz w Lcd dalej...uruchomiłeś go już? Te przymiarki to poważnie czy se jaj robisz z tym Sharpem z tyłu?

to jest front... mam nadzieję, że bez jaj uda mi się popełnić ładny homemade front z blachy obejmujący grzejnik i dzięki temu dostatecznie szeroki, żeby ładnie zawrzeć w sobie hosidenka i schować wąż z grzejnika, który chcę wpuścić od przodu ;)

co do lcdeka - czekam na inwerter, a za dwa dni zaczynają mi się matury, więc z podłączaniem też średnio.

EOT, jak skończe to pokażę, dość tu było takich co planowali ;]

Jestem w trakcie zakładania konta złotówkowego w mbanku, więc jak mi je wreszcie otworzą to mogę zająć się zamówieniem. Mowa oczywiście o oplotkach ochronnych HGP

Kto by był zainteresowany? Ja chcę 5m.

Edytowane przez Pekaok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie złapałem chwilke czasu i ubrałem zasilacz w oplotki, chyba wyszło nie najgorzej ;)

hmm... oplotki są ładne, ale użyte paskudnie ;p

nie miałeś dwóch takich samych koszulek termokurczliwych? ^.-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba, czerwona koszulka tam gdzie kable idą podwójnie, żółta tam gdzie są pojedyńcze, może na zdjeciu wyglada to nieciekawie ale w kompie jest o wiele lepiej.

Poza tym o gustach sie nie dyskutuje wiec cichooooooooooo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba, czerwona koszulka tam gdzie kable idą podwójnie, żółta tam gdzie są pojedyńcze, może na zdjeciu wyglada to nieciekawie ale w kompie jest o wiele lepiej.

Poza tym o gustach sie nie dyskutuje wiec cichooooooooooo ;)

No tak...masz rację. Oploty jednak 1 klasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czytałes chociaż jedną strone tematu :mur:

O co ci chodzi ?? ja wiem ze gdzies był jakis temat na zamówienie oplotek ale własnie nie wiem czy to ten :D sam bym był chetny na zamówienie :D :D

EDIT

ok juz wiem ze to ten temat tylko pytanie czy teraz jest organizowane akurat jajkies zamówienie czy niezabardzo

Edytowane przez Kosiarz_1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mam chrapkę na 5 metrów.

od tygodnia działa mi konto, jakby coś to mogę więc coś zorganizować, co to za problem zamówić pociąć i rozesłać, zwłaszcza że wszystkimi finansami moge pokierować przez neta :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli miał by ktos z posiadaczy tych super oplotów jakies odpady, i byly by mu nie potrzebne to chcetnie bym od niego odkupił.Potrzebuje zastosowac ok.30cm bo zabraklo mi na jeden kabel od HDD....Jezeli miał by ktos troszke wiecej to tez mile widziane....

pozdro

Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mam chrapkę na 5 metrów.

od tygodnia działa mi konto, jakby coś to mogę więc coś zorganizować, co to za problem zamówić pociąć i rozesłać, zwłaszcza że wszystkimi finansami moge pokierować przez neta :]

No to super czyli juz jest 10 metrów jeszcze 10 takich jak my i morzemy zamawiac 100m :D :D .

Moze by tak <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> i do pierwszego posta wkleic jakąś informacje o zamówieniu ?? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka jest cena tych oplotkow??

Jeszcze raz powtórze:

HGP 3 do 9 mm (100mb.) 349,17zł

kurier 27,00zł

w sumie 376,17zł

Czyli metr wychodzi po 3,77zł

kilka stron wczesniej było B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zwiazku z tym ze autor tematu dosc dlugo nie zagladał na nasze forum zaraz wysle PW do moderatora z prośba o przyklejenie listy osób chetnych do 1 posta tego tematu :D :D

Pekaok

Czy dalej jestes chetny na podjecie sie zakupu ??

Edytowane przez Kosiarz_1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko luz.

czyli na razie mamy:

Kosiarz_1987 - 5m

Gamec - 10-15m

Rascal666 - 5m

Kuba" - 5m

Pekaok - 5m

RAZEM - 25-30m, zostaje zatem jeszcze 70-75m :] Cena to 3,30zł za mb

Edytowane przez Pekaok