neo9387 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 niektorzy kawał dobrej roboty zrobili z tymi oplotkami :) ale ja tam kupilem zasilacz juz z oplotkami Thermaltake tylko białe wtyczki mi sie niepodobaja :( czarne ladniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 a ja zrezygnowałem z oplatania sznurkami - pani poinformowała mnie, że może mi sprowadzić czerwone bez zdobień, ale muszę kupić minimum 100mb :] chcialem zaprezentować więc takie niskobudżetowe oplotki, bo stwierdziłem, że zabawa w coś więcej z zasilaczem za 45zł jest średnio sensowna ;] Uzyłem koszulek termokurczliwych i opalarki do farby. Plusy: + cena... cena. (8zł za 5 metrów) Minusy: - dosyć sztywne, - pod wpływem temperatury zaciskają się mocno, przez co przebijają kształty przewodów nimi oplecionych. (średnio to estetyczne) no cóż, cel osiągnięty, nie oplotłem jeszcze wszystkiego, ale robię to stopniowo jak mam na przykład 10 wolnych minutek. Może pomysł przyda się komuś kto chce małym kosztem polepszyć obieg powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Moze jakas zorganizowana akcja na zakup oplotek? Chetnie kupie kilka metrow, najlepiej niebeiskie, lub zielone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Moze jakas zorganizowana akcja na zakup oplotek? Chetnie kupie kilka metrow, najlepiej niebeiskie, lub zielone...a czytałes chociaż jedną strone tematu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Pekaok strasznie wyszło. Z daleka tak wygląda...z bliska chyba jeszcze bardziej. Ale modzik obudowy widzę zgodnie z ostatnimi (leniwymi) tendencjami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Pekaok strasznie wyszło. Z daleka tak wygląda...z bliska chyba jeszcze bardziej. Ale modzik obudowy widzę zgodnie z ostatnimi (leniwymi) tendencjami ;) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Nie obraź się, ale chyba rzeczywiście tweak schodzi na psy, skoro wogóle uznałeś to za modzik. A prawda jest taka, że komp w kartonie, bo budą właśnie się zajmuję <_< "modzik" ten jednak będzie musiał wytrzymać do mojej matury ;] jak chcesz budę to jest w fazie przymiarek i obróbki surowców ;) co do oplotów to masz oczywiście rację, nie chciałem tego pokazywać jako jakiś nowy trend w estetyce, a po prostu sposób na polepszenie obiegu powietrza w budzie jak najmniejszym kosztem. Może przyda się komuś, kto (tak jak ja) nie planuje okna. wymyśliłem jeszcze zaletę ;) jakby te kable teraz opleść czarnym lekko prześwitującym oplotem, to można uzyskać interesujący efekt. Jakby się zbierała ekipa na oploty to to przemyślę, póki co wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Fajna "chłodnica" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 To była lekka ironia...chociaż z drugiej strony mnie już nic tutaj nie zdziwi. Widzę że brniesz w Lcd dalej...uruchomiłeś go już? Te przymiarki to poważnie czy se jaj robisz z tym Sharpem z tyłu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) To była lekka ironia...chociaż z drugiej strony mnie już nic tutaj nie zdziwi. Widzę że brniesz w Lcd dalej...uruchomiłeś go już? Te przymiarki to poważnie czy se jaj robisz z tym Sharpem z tyłu? to jest front... mam nadzieję, że bez jaj uda mi się popełnić ładny homemade front z blachy obejmujący grzejnik i dzięki temu dostatecznie szeroki, żeby ładnie zawrzeć w sobie hosidenka i schować wąż z grzejnika, który chcę wpuścić od przodu ;) co do lcdeka - czekam na inwerter, a za dwa dni zaczynają mi się matury, więc z podłączaniem też średnio. EOT, jak skończe to pokażę, dość tu było takich co planowali ;] Jestem w trakcie zakładania konta złotówkowego w mbanku, więc jak mi je wreszcie otworzą to mogę zająć się zamówieniem. Mowa oczywiście o oplotkach ochronnych HGP Kto by był zainteresowany? Ja chcę 5m. Edytowane 3 Maja 2006 przez Pekaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Wreszcie złapałem chwilke czasu i ubrałem zasilacz w oplotki, chyba wyszło nie najgorzej ;) Edytowane 4 Maja 2006 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Wreszcie złapałem chwilke czasu i ubrałem zasilacz w oplotki, chyba wyszło nie najgorzej ;) hmm... oplotki są ładne, ale użyte paskudnie ;p nie miałeś dwóch takich samych koszulek termokurczliwych? ^.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Co ci sie kolorki nie podobaja ? :D takie kolorki dostałem bo są różnych średnic zółta 9,5 a czerwona 11 czy 12mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Co ci sie kolorki nie podobaja ? :D takie kolorki dostałem bo są różnych średnic zółta 9,5 a czerwona 11 czy 12mmDziwnie wygląda. Czarnych nie było? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Mnie się podoba, czerwona koszulka tam gdzie kable idą podwójnie, żółta tam gdzie są pojedyńcze, może na zdjeciu wyglada to nieciekawie ale w kompie jest o wiele lepiej. Poza tym o gustach sie nie dyskutuje wiec cichooooooooooo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Mnie się podoba, czerwona koszulka tam gdzie kable idą podwójnie, żółta tam gdzie są pojedyńcze, może na zdjeciu wyglada to nieciekawie ale w kompie jest o wiele lepiej. Poza tym o gustach sie nie dyskutuje wiec cichooooooooooo ;) No tak...masz rację. Oploty jednak 1 klasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rascal666 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Zna kto moze jakis surowiec z ktorego daloby sie zrobic jaskrawozolte oploty na kable??/ oplotki w stylu zoltych kabli FDD np: Edytowane 5 Maja 2006 przez Rascal666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) a czytałes chociaż jedną strone tematu :mur: O co ci chodzi ?? ja wiem ze gdzies był jakis temat na zamówienie oplotek ale własnie nie wiem czy to ten :D sam bym był chetny na zamówienie :D :D EDIT ok juz wiem ze to ten temat tylko pytanie czy teraz jest organizowane akurat jajkies zamówienie czy niezabardzo Edytowane 16 Maja 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 też mam chrapkę na 5 metrów. od tygodnia działa mi konto, jakby coś to mogę więc coś zorganizować, co to za problem zamówić pociąć i rozesłać, zwłaszcza że wszystkimi finansami moge pokierować przez neta :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Jezeli miał by ktos z posiadaczy tych super oplotów jakies odpady, i byly by mu nie potrzebne to chcetnie bym od niego odkupił.Potrzebuje zastosowac ok.30cm bo zabraklo mi na jeden kabel od HDD....Jezeli miał by ktos troszke wiecej to tez mile widziane.... pozdro Edytowane 16 Maja 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 też mam chrapkę na 5 metrów. od tygodnia działa mi konto, jakby coś to mogę więc coś zorganizować, co to za problem zamówić pociąć i rozesłać, zwłaszcza że wszystkimi finansami moge pokierować przez neta :] No to super czyli juz jest 10 metrów jeszcze 10 takich jak my i morzemy zamawiac 100m :D :D . Moze by tak <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> i do pierwszego posta wkleic jakąś informacje o zamówieniu ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gamec Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Lepiej tutaj kto by czytał pierwszy post :]. Ja też bym wział jakieś 10 - 15 metrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 jaka jest cena tych oplotkow?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 jaka jest cena tych oplotkow??Leń Przewertować/poszukać aż tak ciężko?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 jaka jest cena tych oplotkow?? Jeszcze raz powtórze: HGP 3 do 9 mm (100mb.) 349,17zł kurier 27,00zł ______________________________ w sumie 376,17zł Czyli metr wychodzi po 3,77zł kilka stron wczesniej było B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rascal666 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 ja sie na 5 metrow pisze jakby cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) Ja tez bym sie zapisał na jakies 5 metrow :) tylko narazie nie moge sobie poradzic ze sciagnieciem wtyczki tego molexa :mur: Edytowane 17 Maja 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Jeżeli się składacie to ja też jestem zainteresowany 5m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) W zwiazku z tym ze autor tematu dosc dlugo nie zagladał na nasze forum zaraz wysle PW do moderatora z prośba o przyklejenie listy osób chetnych do 1 posta tego tematu :D :D Pekaok Czy dalej jestes chetny na podjecie sie zakupu ?? Edytowane 17 Maja 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) spoko luz. czyli na razie mamy: Kosiarz_1987 - 5m Gamec - 10-15m Rascal666 - 5m Kuba" - 5m Pekaok - 5m RAZEM - 25-30m, zostaje zatem jeszcze 70-75m :] Cena to 3,30zł za mb Edytowane 18 Maja 2006 przez Pekaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 3 metry poprosze ;] Jesli musze 5, to moge wziac 5 ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...