grzesiu Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 W sumie tez bym wziął, ale najpierw musze się dowiedzieć jak je zakładać na kable ;>? trzeba zdejmować wtyczki, czy jak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=176234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 W sumie tez bym wziął, ale najpierw musze się dowiedzieć jak je zakładać na kable ;>? trzeba zdejmować wtyczki, czy jak?? Spróbuj metodą myśli :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 60 szczęśliwych metrów już znalazło swojego właściciela, pozostałe 40 tęsknie patrzy w dal i czeka... może właśnie na Ciebie? :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 60 szczęśliwych metrów już znalazło swojego właściciela, pozostałe 40 tęsknie patrzy w dal i czeka... może właśnie na Ciebie? :D :D :D daj tak jak ktos pisał ogłoszenie w dziale sprzedam moze znajda sie chetni szybciej :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Czy na zlacza SATA i P4 tez zakkladacie oploty?? Jak sciagacie te wtyczki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Czy na zlacza SATA i P4 tez zakkladacie oploty?? Jak sciagacie te wtyczki?? najlepsze narzędzia z jakimi się spotkałem do wszelkich operacji na gniazdach z zasilacza to takie "prudełko", do prucia szwów, nie wiem jak się zwie; oraz szydełko, do wyłuskiwania tych zapadek przed ponownym włożeniem ich od tej obudowy :] wybacz jeśli to niezrozumiałe jest, ale fachowe nazewnictwo części molexa jest mi obce - podsumuję tylko, szydełko i takie coś do prucia to dwa najlepszy przyrządy improwizowane - każda mama je ma ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 hmmm, moze mi sie uda :lol: a jak sie nie uda to bede musial kable wylutowac z zasilacza w sadzic oplot i zalutowac....Bedzie po problemie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Jest też specjalne narzędzie podobne do strzykawki , którym szybko wyjmuje się kable z molexów. Na angeli jest chyba za 24zł. Jeżeli ktoś się boi , nie może zrobić , robi to często to w sumie się nada , mi wystarczyły nożyczki do paznokci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Tak swoją drogą to juz miałem pisać się na Wasze 5m oplotek, ale za taką cenę to chyba bardziej opłaca się kupić to: http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=1042 Trzy metry, UV, za 12zł średnica 3 lub 6mm... Jak dla mnie odpowiada, bo planuję oplatać kabelki te z moleksami, gdzie mamy 4 kable w wiązce. Tylko pytanie które oploty lepiej się do tego nadadzą - 3 czy 6 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 wlasnie mam podobne pytanie jak Didymos234 ktore beda lepsze 3 czy 6 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Tak swoją drogą to juz miałem pisać się na Wasze 5m oplotek, ale za taką cenę to chyba bardziej opłaca się kupić to: http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=1042 Trzy metry, UV, za 12zł średnica 3 lub 6mm... Jak dla mnie odpowiada, bo planuję oplatać kabelki te z moleksami, gdzie mamy 4 kable w wiązce. Tylko pytanie które oploty lepiej się do tego nadadzą - 3 czy 6 ? Trzy metry mogą Tobie nie starczyć. Po za tym z własnych doświadczeń wiem, że średnica, która w miarę bezboleśnie pozwala na przeciągnięcie tych kabli to 8 mm. Sam oplotłem większość kabli oplotami 8 mm...ale linką (foty na stronie 20 tego tematu)...bo akurat chciałem niebieskie. Jednak to co zamawiał wcześniej Hipo i teraz Pekaok to bardzo dobre rozwiązanie....wydaj mie sie że lepsze niz ten zestaw Xmod. Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Proxsac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Pekaok Czy ostatnio ktoś dołonczył jeszcze do zamówienia. Ile pozostało jeszcze metrów do rozdania ?? :D Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Pekaok Czy ostatnio ktoś dołonczył jeszcze do zamówienia. Ile pozostało jeszcze metrów do rozdania ?? :D jak tylko ktoś dołącza to uaktualniam listę... stan bez zmian - jest nas jedenastu, póki co chętnych na 60 metrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Witam Sorki że zrobie malutki offtop ale po częsci jest związane z oplotkami na kable, otóż mam straszną plontanine kabli w obudowie i zamiast bawic sie z oplotkami chciałbym kable obwinąc taśmą izolacyjną :-P postanowaiłem zrobić taki teścik jak to będzie wyglądac na zasilaczu mojego brata B) powiem że wyszło całkiem ładnie i w obudowie zrobiło sie dużo luźniej ale czy sa jakieś przeciwwskazania wobec tej taśmy na kablach?? Czy można spokojnie owijać?? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) ale czy sa jakieś przeciwwskazania wobec tej taśmy na kablach?? Czy można spokojnie owijać?? po jakimś czasie, jak zdejmiesz taśmę z kabli będą się tak kleić, że ich nie doczyścisz klej + kurz = :zonk: Edytowane 11 Czerwca 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 a pozatym?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 a pozatym??Tasma po jakims czasie robi sie brzydka, jeszcze w dotadku pod wplywem temperatury jaka panuje w obudowie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Hmm... w takim razie możesz coś polecić zamiast oplotek?? p.s obkleiłem u brata taśmą te kable i wygląda całkiem całkiem, pozatym temperatura nie będzie duża bo obudowe mam otwartą :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Hmm... w takim razie możesz coś polecić zamiast oplotek?? p.s obkleiłem u brata taśmą te kable i wygląda całkiem całkiem, pozatym temperatura nie będzie duża bo obudowe mam otwartą :lol: a naprzyklad koszulki termokurczliwe, bardzo tanie i nawet łaldne tylko sztywne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 a naprzyklad koszulki termokurczliwe, bardzo tanie i nawet łaldne tylko sztywne Hmm..pomyślimy a wiesz może gdzie w Krakowie można kupić takie koszulki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 W każdym elektrycznym/elektronicznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 (edytowane) Hmm..pomyślimy a wiesz może gdzie w Krakowie można kupić takie koszulki??ul. Józefińska... tam maja duzy wybur, albo castorama Edytowane 13 Czerwca 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 ul. Józefińska... tam maja duzy wybur, albo castoramaDzięki zapytam tam, chociarz ciastorame mam bliżej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 ul. Józefińska... tam maja duzy wybur, albo castoramaTo już kłuje w oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Niezłe zakupy tutaj widze. Po czesci bylem "pomysłodawcą" takiego oplotu i jakos na poczatku nie bylo chetnych ;) Co dziwne oplot założyłem dopiero wczoraj wiec polezał sobie dobry rok :D Uzywałem tylko igły i koszulki termo-kurczliwej. Wtyczki SATA sa akurat najłatwiejsze.Ostatnia koncówke zdejmujemy podwazajac plazdykowy zaczep.Ten w srodku jest jeszcze łatwiejszy bo zdjemujemy z tylu tylko czarna nakładke i wyjmujemy kable.Koszulka rozmiar 8mm(mozna pokusic sie o mniejsza ale 8 bylo w sam raz) Do kurczenia użyłem zapalniczki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Nastąpił zwrot w akcji, lista jest pełna. Osoby, które obserwowały i wahały się, zapraszam do negocjacji z użytkownikiem Jarogniew Wszyscy zainteresowani dostali ode mnie PMke z danymi do przelewu, prosiłbym o PM zwrotny z danymi kontaktowymi - adresem przede wszystkim, telefon też może w razie czego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Musze zrezygnować z 5m :oops: Więc jeśli są jeszcze jacyś chętni to macie szanse. Przepraszam wszystkich za utrudnienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) znowu mamy wolne 10m, ja bym trochę dobrał żeby już to wreszcie skończyć, ale nie mam na to kasy :] Kuba zrezygnował z 5m, tak samo Rascal666. Lista jest uaktualniona, wystarczy ściągnąć ponownie (to do Ciebie Jarogniewie ;)) Vibovit dzięki za szybką wpłatę :] Edytowane 14 Czerwca 2006 przez Pekaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) Pekaok Powiedz mi jakbys mógł ile kosztuje najtańsza paczka z tymi oplotkami (jeśli sie wogole orientujesz :D :D ) acha i jeszcze bym prosil o potweierdzenie czy moje PW z danymi doszlo do ciebie :D Edytowane 14 Czerwca 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...