Imperator Kret Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ja również byłbym chętny na oploty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Nie chodzi o te opaski zaciskowe. One sa malo praktyczne i jednorazowe. Mi chodzi o opaski materialowe, rzepowe, ktorymi mozna spinac kable za kompem. Sa jak najbardziej wielokrotnego uzytku Torwald proponuje przejść sie do sklepu z kablami komputerowymi/końcówkami/osprzetem. Mają oni również z reguły "organizatory kabli". Kiedyś przez przypadek spotkałem sie z czyś takim. Firmy podobne do tej Spec kable W katalogu internetowym tego brak, jednakże można sie spytać czy nie mieli czasem tego artykułu. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Rowniez jestem zainteresowany oplotem - 5m BTW. Takie opaski rzepowe dodawane sa rowniez do Taganow U01 - 5 szt. czarnych jak na fotce kilka postow powyzej. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez SlowsilVa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ja też mam ochotę na oploty. Jeszce nie wiem ile ale 3 albo 5m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 widze ze znowu zbieraja sie chetni na oplotki... moze ktos zorganizuje to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 hmm... ostanio wymyśliłem ciekawe ale ciut droższe rozwiązanie :] oplotki wykonane z rurki do natrysku przysznica :] efekt bardzo ładny ale nie mam czym zrobić fotek ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Tylko, że takimi oplotami można zrobić zwarcie na mobo jak dotknie jakiś ścieżek czy wystających bolców np od zasilania wentylatora czy dodatkowe porty usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Dziś w moim zakładzie dostałem od elektryków oplot, patrzac na jeden z katalologów, który maja z częściami jestem pare ładnych złoty do przodu. Wyliczyłem, że moj Chieftec potrzebuje ~5m, dzis bede sie bawił w zakładanie oplotu a wczesniej w sciąganie cholernych molexów :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) @Toman: Mógłbyś załatwić więcej tego oplotu, oraz pokazać jak on mniej więcej wygląda? Jeśli byłoby zamówienie zapisuję się na 10m Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez GDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Toman może udało by Ci się zorganizować większe zamówienie? Wrzuć fotki jak ten oplot wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Hmmm... Widzę, że na Tomana chyba nie mamy co liczyć. Kto mógłby zrobić listę, zamówić oploty, a potem rozesłać do pozostałych? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja bym to mógł zooorganizowac sam chcialem kupic oplotki juz jak Pekaok organizował poprzednie zamówienie nawet zapisany bylem na liscie tylko wyjadz pokrzyzował mi szyki :cry: Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Ja odpadam już z listy. Kupiłem we własnym zakresie 6 metrów oplotu i to mi raczej powinno starczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Mnie możesz zapisać na 10m najchętniej ten najcieńszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ma ktos moze z 50cm oplotu grubszego niz 9mm? do najgrubszej wiazki 24pin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) :oops: hej przyznam sie, ze nie zagladalem do tego tematu dawno. Jutro bede w robocie to poigadam z chlopakami, ale z tego co pamietam to wychodzilo kurewsko drogo dopiero przy zamowieniu pow 100 m bylo troche taniej. Popytam i jutro dam znac. Pozdro Edit: Z odrobina szczescia znalazlem stronke, z ktorej moja firma zalatwia roznego rodzaju sprzet: http://www.elfa.se/pl/ Aby zanalezc oploty trzeba przebyc nastepujaca droge: •Przewody i kable •• Osprzęt ••• Osłony kablowe •••• Osłona kabla •••••Pleciona osłona z bezhalogenowego tworzywa sztucznego Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez toman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ja jestem wstepnie zainteresowany 5m oplotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Tu jest bezposredni link do tych oplotow co podal toman: http://www.elfa.se/elfa-bin/dyndok.pl?lang...;dok=177134.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 (edytowane) Ta firma ELFA to dobra propozycja, ale który oplot w takim razie byśmy brali? Ja bym proponował ten 5-10 mm czarny - 2,79 zł/m. Na 100 metrów pewnie znajdziemy chętnych. Przy okazji - znalazłem coś innego jeszcze - LINK. Ciekawi mnie jakby wyglądała ta rura w wersji 6,8 mm. Na końcówkach można użyć koszulek termokurczliwych. Jest taniej i każdy może we własnym zakresie kupować. Edytowane 29 Sierpnia 2006 przez Puma[JFK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 [...] Szkoda że są mniej uniwersalne - zamiast 3mm-9mm jest 4/8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ' date='29 sie 2006, 15:56' post='2294426'] Przy okazji - znalazłem coś innego jeszcze - LINK. Ciekawi mnie jakby wyglądała ta rura w wersji 6,8 mm. Na końcówkach można użyć koszulek termokurczliwych. Jest taniej i każdy może we własnym zakresie kupować. taki peszel tylko ze przezroczysty widzialem w castoramie zakres srednic do wyboru do koloru cena od 8 zeta wzwyz w innych marketach tez sa ale bez takiego wyboru (castorama rox :wink: ) co do oplotow to jezeli uda sie skrzyknac ludzi przed polowa wrzesnia to ja sie pisze na 5 metrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) KTO jest chetny niech mi wysle PW. Zamawiamy z tad z tego co mi wiadomo KLIK o srednicy 3-9 mm No chyba ze rzeczywiscie z tej drugiej firmy bo naprawde wychodzi to taniej a jest to to samo z mojego linka wynika ze metr wychodzi ok 3.66 zl przy 100 metrach a tam 2.79 ' date='29 sie 2006, 13:56' post='2294426'] Ta firma ELFA to dobra propozycja, ale który oplot w takim razie byśmy brali? Ja bym proponował ten 5-10 mm czarny - 2,79 zł/m. Na 100 metrów pewnie znajdziemy chętnych. Dzis szperałem po stronce tej firmy ELFA i w warunkach sprzedazy znalazłem cos takeego : Ceny Ceny zawarte w katalogu ElfA podane są w PLN (polski złoty) bez podatku VAT (netto) i wykazują bardzo dużą stabilność w okresie ważności katalogu. Elfa zastrzega sobie jednak możliwość zmiany cen w wypadku zaistnienia okoliczności, na które nie ma wpływu Czyli na moj tok rozumowania do tych 2.79 trzeba doliczyc jeszcze 22% vat czyli teraz chyba nie wychodzi tak różowo i tanio Poprawcie mnie jeśli sei myle :wink: Link do całości KLIK Edytowane 1 Września 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Wychodzi z Vatem 3,40/metr. W takim razie gdzie jest wygodniej tam można zamówić bo różnice są znikome. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) ' date=' 1 wrz 2006, 11:20' post='2299477'] Wychodzi z Vatem 3,40/metr. W takim razie gdzie jest wygodniej tam można zamówić bo różnice są znikome. a ty jestes chetny jak tak to wysli mi PW i cie dopisze do listy tylko podaj ile chcesz :wink: Edytowane 1 Września 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pintek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 skoro nie ma różnicy w cenie to lepiej wziąźć te 3-9 bo są bardziej uniwersalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) skoro nie ma różnicy w cenie to lepiej wziąźć te 3-9 bo są bardziej uniwersalne Juz pisałem meila do tej firmy i odpisali cos takiego Witam, 100m weza plecionego ochronnego HGP w kolorze szarym kosztuje 299.88zl i jest dostepne w dwa dni robocze. Nalezy doliczyc rowniez koszty przeylki kurierskiej w wysokosci 30zl netto. JaK widzice cena to 299.88zl tylko nie wiem czy to tez jest netto czy brutto + do tego te 30 zł za kuriera netto bo to zaznaczyli :lol: Edytowane 1 Września 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Eeee... ale ja bym chciał czarny a nie szary... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) No to z tego co mi wiadomo to sa czarne ja też siwych nie preferuje :wink: LISTA CHĘTNYCH ZNAJDUJE SIE W PIERWSZYM POŚCIE TEMATU Edytowane 2 Września 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 wlasnie skonczylem oplatac zasilke, jedynym problemem jest to, ze wiazka 24pin jest za gruba na 9mm oplot stad tez pytanie, moze wiecie gdzie moge dostac taka plastikowa spirale: http://zenfist.pl/images/_core/230_03.jpg (powyzej naklejki), tylko ze czarna? bo biala mam ale jest brzydka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 4max.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...