joli Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Jejku, a ja bym sie w święta pobawiła. Jest szansa ze dojdzie, jesli szpula byla dzis lub będzie jutro, a Hipo sie bardzo spręży... Spręż się, Hipo, pliisssssssssssss :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Ciiii nie panikujcie ;) jak sie uda to na świeta dostaniecie oplotki :D w statusie zamówienia widnieje juz ze zostało ono dziś zrealizowanie wiec teraz wszystko zależy od kuriera bo koperty już przygotowałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Hello. Mam oploty w domu już, jednak jest problem bardziej banalny, nie mają na poczcie druków na paczke :| babka powiedziała ze ma ostatnie 3 i mi nie da na taką hurtową wysyłke :? gorzej jak za PRL'u :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKrK Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Hello. Mam oploty w domu już, jednak jest problem bardziej banalny, nie mają na poczcie druków na paczke :| babka powiedziała ze ma ostatnie 3 i mi nie da na taką hurtową wysyłke :? gorzej jak za PRL'u :evil: mozna wyslac jako list polecony + prirytet a nie jako paczka. bez roznicy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 No to oplotki pocięte i spakowane, jakbym miał te [ciach!]lone druczki to by dzisiaj jeszcze zostały wysłane :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Fajno :D, szkoda ze druczkow nie ma :D Ja tam cierpliwie czekam na przesylke :D, gratulsy za szybkie dzialanie Hipo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 JESTEŚ MISTRZ !!! WIELKI RESPEKT ale teraz juz bede niegrzeczny... a nie mozesz odbic na ksero? albo cos..... pozdrówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 i tu się włącze i powiem że @staszek1000 synu ty nigdy nie słałeś paczki?? taki druczek składa się z 3 karteczek i taśmy dwustronnej !! nie da sie zkserować :) PS Hipo działasz szybciej niż DragonDDR z poprzedneij paczuszki :P (bez urazy dragon) :) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 @grabarz.os (nie pisze bezsensownie raz duza raz mala litere) nei bede zadnyc htu disow robil ale bracie nie mow a raczej nie pisz do mnie synu... a i masz racje slalem tyko listy i e-maile. paczki nie. ale jak cos to nie wiedzialem @Hipo sorry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 teraz to juz czekam na paczuszke dobra robota hipo ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Odwiedziłem dzisiaj oba urzędy pocztowe w mojej miescinie i kupa, babka mi powiedziała ze dawno zamówiłą juz druki ale teraz okres przedświąteczny i duzo wysyłek idzie stąd problemy. No nic, jutro ją znowu odwiedze ;) jak nie to bede kombinował coś z innym sposobem przesyłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Odwiedziłem dzisiaj oba urzędy pocztowe w mojej miescinie i kupa, babka mi powiedziała ze dawno zamówiłą juz druki ale teraz okres przedświąteczny i duzo wysyłek idzie stąd problemy. No nic, jutro ją znowu odwiedze ;) jak nie to bede kombinował coś z innym sposobem przesyłki Paranoja zeby nie mozna bylo nadac paczki z powodu braku drukow :D Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez ent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKrK Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 paczki ponizej 1kg mozna nadac jako list. hipo jezeli nie bedzie tych druczkow na paczke to mi mozesz wyslac jako polecony + prirytet. napewno wyjdzie mniej niz to 7,5zl ktore brales za wysylke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hard Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 paczki ponizej 1kg mozna nadac jako list. hipo jezeli nie bedzie tych druczkow na paczke to mi mozesz wyslac jako polecony + prirytet. napewno wyjdzie mniej niz to 7,5zl ktore brales za wysylke :) List polecony może mieć do 2 kg, gwoli ścisłości. Suma wymiarów przesyłki to 90 cm, z czego największy bok nie może przekroczyć 60 cm :-) Mieści się w tym większość małych kartonów i kopert. Sam tak wysyłam książki w kartonikach. Nie wiem ile te oploty ważą, ale poniżej 0,5 kilograma bardziej opłaca wysłać się listem poleconym. Inne zalety to że listy są z reguły traktowane na sortowniach ciut lepiej niż paczki, a odszkodowanie za (odpukać) zgubiony polecony jest wyższe niż za paczkę. Minusem dużych poleconych jest to, że nie zawsze mieszczą się w torbie listonosza i nie zawsze chce się mu je nosić, więc czasem z góry bierze awizo, zamiast listu. A wtedy można odebrać przesyłkę przed samym zamknięciem poczty lub na drugi dzień. pzdr, hard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 @staszek1000 słuchaj "SyNu" :D u mnie na placu do siebie mówimy właśnie "SyNu" wiec myślałem ze sie nic nie stanie :) jeśli uraziłem to sory ZioM :D Pozdro wszystkich z ChB i okolic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joli Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Ale śliczne... Aż mi ślinka pociekła. Wiesz, czytam to i zgłupiałam, jakto nie mają druczków???? To już przechodzi wszelkie pojęcie, ja mam w szufladzie cała górę. Poczta Pier.. Ja myslę, że wysyłaj jako listy. Przeciez masz w kopertach, ślij! Polecone spokojnie takie wysyłałam nie raz. Jak już zobaczyłam, to nie wytrzymam teraz... :mur: Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez joli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Oki to zrobie tak ze wyśle jako zwyczajne listy prio polecone i tyle, natomiast różnica pieniężna zostanie zwrócona przelewami do wszyskich płacących - 50gr przelew ;) Do kolegi haki : Cięgle nie mam pieniazków od Ciebie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Oki to zrobie tak ze wyśle jako zwyczajne listy prio polecone i tyle, natomiast różnica pieniężna zostanie zwrócona przelewami do wszyskich płacących - 50gr przelew ;)Hipo sorry ale chyba Cie pogielo :D wiecej zaplacisz za przelewy, nie ma najmniejszego sensu, zreszta te 50 gr od kazdego Ci sie nalezy, chociaz na piwo za fatyge bedziesz mial. Nawet nie probuj przelewac mi tej "kasy" spowrotem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Sorry, ze sie wtrace, ale potwierdzenie nadania listu poleconego da sie wydrukowac (wypelnione, wypelnia sie formularz a strona generuje pdfa ktorego sie drukuje) ze strony Poczty Polskiej ---> wejdz w uslugi ---> cennik ---> list polecony ---> druki pocztowe ---> wydruki. Jak dobrze wypelnisz, a pani na poczcie nie przyjmie to znaczy ze jest gupia i ma wszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) w rzeczy samej browar lub też zgrzewka sie należy Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez noe9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joli Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Sorry, ze sie wtrace, ale potwierdzenie nadania listu poleconego da sie wydrukowac (wypelnione, wypelnia sie formularz a strona generuje pdfa ktorego sie drukuje) ze strony Poczty Polskiej ---> wejdz w uslugi ---> cennik ---> list polecony ---> druki pocztowe ---> wydruki. Jak dobrze wypelnisz, a pani na poczcie nie przyjmie to znaczy ze jest gupia i ma wszygupia.. hmm. Ale odróznia jednak papierki do paczek od papierków do listó poleconych. W przeciwieństwie chyba do Ciebie... :unsure: Czytaj najpierw to, na co odpisujesz, bo mętlik czynisz... Hipo, jeśli moje 50 gr ( a właściwie nasz, bo za mną stoi jeszcze trzech chetnych) mogłoby wesprzeć Twoja akcję piwną, to ja z przyjemnością. Choć może byc i tak, że moja przesyłka bedzie droższa niz inne, daj wtedy znać, dopłacę!! A Haki zaraz dostanie kęsim.... B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Coś zle napisałem ;) 50gr to kosztuje przelew netowy ;) paczka prio 6,5zł list polecony prio ~4zł Czyli mniej wiecej kazdy dostałby po 2zł zwrotu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hard Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Czyli mniej wiecej kazdy dostałby po 2zł zwrotu ;) Trudno, będziesz mieć więcej piwa do wypicia :wink: Podałeś taki a nie inny koszt wysyłki, wszyscy go znali i zaakceptowali. Teraz radź sobie sam, zdrówko :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Czyli mniej wiecej kazdy dostałby po 2zł zwrotu ;)Idz sie napij piwa, a nie kombinujesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Czlowieku ja i tak konta nie mam tylko przelew zrobilem gotowka :P wiec nie masz szans napij sie warki (sorry za reklame) @ Grabarz luzik synu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 gupia.. hmm. Ale odróznia jednak papierki do paczek od papierków do listó poleconych. W przeciwieństwie chyba do Ciebie... :unsure: Czytaj najpierw to, na co odpisujesz, bo mętlik czynisz... Hipo, jeśli moje 50 gr ( a właściwie nasz, bo za mną stoi jeszcze trzech chetnych) mogłoby wesprzeć Twoja akcję piwną, to ja z przyjemnością. Choć może byc i tak, że moja przesyłka bedzie droższa niz inne, daj wtedy znać, dopłacę!! A Haki zaraz dostanie kęsim.... B) Jak cos wazy do 2 kg i ma okreslone wymiary to moze zostac nadane jako polecony nawet jak jest w pudle, a nie kartonie. Smiem watpic, by czyjes oplotki wazyly wiecej niz 2 kg. EOT z mojej strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Ciiii już po sprawie, dorwałem druczki :D Paczki wysłane, teraz modlic sie zeby doszły przed wekendem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 JESTES WIELKI !!! !!! !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 JESTES WIELKI !!! !!! !!! No ma sie te 186 wzrostu i 105 wagi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PgX Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 To jednak uważaj z tym piwem : ) (no offence) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...