haki731 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 masz juz pieniadze ? ? jezeli nie to kurcze =\ ale zeby z poczty tak dlugo szly... to chyba nie mozliwe zalezy mi na nich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 haki Niestety ale pieniedzy ciagle nie mam, poczta tak ma do siebie ze długo przesyła ale tro trwa juz ponad tydzień :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Hipcio - dziekujemy bardzo ładnie :* :smile2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joli Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 :ploom: :wub: hurra!Wprawdzie wątpię, aby doszły teraz, przed świętami, ale i tak za Twoje starania ogromna piątka z plusem... Co tam wzrost i waga, pewnie uruchomiłes w końcu urok osobisty ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 jak juz ktos zalozy te oploty to bedzie sie mogł pochwalic jak to wyglada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Są fotki kolegów z poprzedniego zamówienia co ubrali w oploty kable, wystarczy się cofnać do strony 5-8 jakoś, ja narazie ubrałem w oploty rozgałęznik od katod i wyglada całkiem eLO :D jak normalne oploty które są stosowane fabrycznie w zasilczach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) masz juz pieniadze ? ? jezeli nie to kurcze =\ ale zeby z poczty tak dlugo szly... to chyba nie mozliwe zalezy mi na nich Kiedyś wysyłałem pieniądze Pocztą, które niestety zginęły - nieoficjalnie dowiedziałem się od kierowniczki, że któryś z pracowników je pewnie wziął bo nie miał na zakupy. Oczywiście Poczta zwróciła pieniądze :) WIELKIE PODZIĘKOWANIE DLA HIPO :D Właśnie oglądam wnętrze kompa i patrzę co by tu jeszcze opleść :wink: Na pierwszy ogień pójdzie (spaghetti) kabelki od panela przedniego obudowy :twisted2: Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Ciekawi mnie kto okaże sie szczesliwcem i dostanie oplotki jeszcze dziś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Pierwszy :D Ja juz mam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKrK Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 drugi :P thx hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joli Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 trzecia!!! yupppiii!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 marchewaaa pierwszy sie zgłosił i to na gg ;) jeszcze koło południa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 kurcze mine caly dzien nie bylo w domu bo perkusje dzisiaj kupowalem... no i mieszkam na pomorzu i kawalek za miastem... moze w poniedzialek będą. a i tak na wesele w neidziele ide i czasu malo bede mial.... jak zalozycie oploty to dawajfcie foty... (ale rymuje) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joli Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 kurcze mine caly dzien nie bylo w domu bo perkusje dzisiaj kupowalem... no i mieszkam na pomorzu i kawalek za miastem... moze w poniedzialek będą. a i tak na wesele w neidziele ide i czasu malo bede mial.... jak zalozycie oploty to dawajfcie foty... (ale rymuje) ;] W poniedziałek nie masz szans... raczej na prysznic niż oploty, hihi Ja sie jutro pobawie, to pokaże jak wyglądają. Ale juz widze, ze są przepiekne. Dokładnie takie, jak chciałam, i właśnie do tych milionow cienkich kolorowych kabelków, na ktore patrzec nie moge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 tez juz mam. Zastanawiam sie o jakiej średnicy kupić rurki termokurczliwe zeby jak n ajlepiej wygladało i w jaki sposób założyć na przewód zasilajacy dysk sata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 U mnie byly dzis rano (zanim wstalem :D). Dzieki Hipo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 skoro w sobote listonosz jezdzi to moze i u mnie bedzie... .zawsze jest miedzy 13 a 15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joli Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Trochę sie pobawiłam, jak obiecałam. Jako pierwszy poszedł kabel od akasy, nie wiadomo dlaczego, firmowo z oplotem tylko na kawałku - jak widac, wygladało to okropnie. Założyłam wcześniej na te kable takie przezroczyste peszelki, a teraz > tak wygląda po załozeniu nowego oplotu: Jako drugi był kabelek od katody ( takich mam wiecej, wiec nie pstrykam wszystkich) A to juz moja najwieksza duma - płaska taśma 40 żyłowa(taka mi potrzebna do podłączania dysków z lapka)przerobiona na okrągłą! Co Wy na to? Aha, najlepiej sprawdził się termokurcz o srednicy 10mm, takiego uzywałam, pisze, bo ktos tu pytał. Uwazać trzeba z podgrzewaniem, bo oplot jest wrazliwy i w jednym miejscu zrobiłąm po prostu... dziurę... Aha, tak wygląda w środku po wstępnym poutykaniu kabelków - duży plik, wiec tylko link > http://joli.pl/fotki/kompblacha/in.jpg Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez joli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 @Joli sympatyczny komputer. Masz może jużzałożony topic o swoim kompie? Ładnie zamieszczone dyski. Ale zazdroszcze że juz masz oploty... Ja musze poczekac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joli Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 @Joli sympatyczny komputer. Masz może jużzałożony topic o swoim kompie? Ładnie zamieszczone dyski. Ale zazdroszcze że juz masz oploty... Ja musze poczekac...Szczerze mówiąc, to oplotów już prawie nie mam :(. Został mi może z metr i widzę, ze za mało te 5m na moje potrzeby. Na tej dużej fotce widać, ze nie wszystko jeszcze zrobione... Niestety, troche jest strat przy wtykaniu, nie znalazłam metody, aby sie koncowka nie rozplatała w trakcie przepychania kabla. Jak sie zatopi, albo zaklei koniec tasmą, to z kolei nie rozciaga sie wszerz, wiec przy kazdym kablu trace po 3-4cm... nIestety. Poza tym ja mam tego do diabła i ciut ciut, zostały mi jeszcze kable od czytnika kart, od regulatora went, itd. Chyba wyproszę u chłopaków, może im nie trzeba tak dużo.. Tematu o mojej budzie nie ma, bo nie bardzo mi się chce pisać, to jest coś, co lubię najmniej. Buda jest opisana dokładnie na wgk, może się wezmę i coś tu powklejam w chwili desperacji :rolleyes: Tak w skrócie, to jest z pleksy, całą robiłam sama, teraz okleiłam ją folią i dodałam wzmocnienie z katowników aluminiowych, bo za bardzo sie chwiała. Własciwie głównym ewenementem jest ustawienie mobo śledziami do góry i przestawienie napędów na spód, przedni wentyl wieje na grafikę, a tylny, dolny na dyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 aa koncowki mozna przypalać? i na to koszulke termokurczliwa? bo opaski zaciskowe nie wyglądają zbyt fajnie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joli Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 aa koncowki mozna przypalać? i na to koszulke termokurczliwa? bo opaski zaciskowe nie wyglądają zbyt fajnie....opaski są fatalne, to fakt. Zatopic mozna koncowki, ale sie rozplataja, topia i znikaja, wiec to nie ejst dobra metoda. Najlepszy jest termokurcz, ale jak pisalam, trzeba uwazac, aby nie podgrzac zbytnio oplotu, ktory wystaje spod koszulki. Oplot jest bardziej wrazliwy na temp niz koszulka! A liczylam na to, ze nie będzie. Ale nie jets to wada, która przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 tasmy nei lubie ale jakby mocno zaciagnac tasma i na to termokurcz moze bedzie ladnei wygladac. czekam na listonosza juz za godzinke lub 2 powinien byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 zostało jeszcze coś tych oplotów ;) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 OK oploty wreszcie doszły - a raczej to ja dopiero wróciłem :wink: Respect Hipo. A teraz takie pytanko, jakiej średnicy rurki termokurczliwe najlepiej zanabyć :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 do mnie juz tez doszly....!!! Hipo jesteś naprawdę róny gość! Dzisiaj mam mało czasu ale cos się postaram zrobić.... A co do koszulek: Nakładasz oplot na kable, mierzysz srednice kupujesz o jeden czy tam dwa milimetry wieksza koszulke i podpalasz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Oploty doszły THX@ Hipo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Dzięki za słowa uznania, starałem sie zeby było OK :) sam teraz nie mam czasu na zabawe z oplotami wiec moje leżą na półce i czekają na wolną chwile ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 ja jutro jade po zarowki do postojowek to wezme odpowiednie koszulki termokureczliwe ! a poki co to sprobowalem na katodzie.... sorry za rozdzielczosc ale na szybko robilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Hmm, do mnie jeszcze nie doszły. Mam na nadzieję, że jakiś moder na poczcie ich nie zarąbał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...