Skocz do zawartości
leonek

Need Help ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na wstępie chciałbym zaznaczyc ze piszę z konta kolegi, nie posiadam wlasnego co jest moim błędem.. Chciałbym poradzic się was jako Speców od komputerów. Meczy mnie pewien problem, chodzi o moj komputer, sytuacja wyglada tak ze: gdy włączam go za pierwszym razem np z rana to w ogóle nie wysyla zadnych sygnałów zycia ;-) oczywiscie wszystko dziala dysk startuje robi test itp itd ale na monitorze nie widac nic prócz magicznego kwadracika z napisem no signal Input ;-) nastepnie Wylaczam go, włączam spowrotem i ku mojemu zdziwieniu wszystko dziala ;-) Widze autostart grafiki pokazuje sie info itp itd piekny biosik przeliczanie ramu test hdd windows loading i gdy tylko zaczyna pokazywac sie pulpit, kursor nagle zwis komputer martwy ;-) robie reset dziala sytuacja sie powtarza tym razem włącza sie scandisk leci pierwszy dysk a mianowicie d: jest to fajne odliczanie 10.. 9.. 8.. 7.. 6.. i tutaj zwis zawsze na 6tej sekundzie zawsze ! ok reset to tez powtarza sie kilka razy no a gdy w koncu przerwe scandisk Windows ładuje sie normalnie ;-) wyłączam go, resetuje sie itp.. wlacza sie again, i scandisk dziala juz normalnie załącza sie windows odpala mi firewalla aplikacje itp. Jest OK. Jako że jestem Fanem Gry o Pieknej nazwie Counter-Strike odpalam steam'a Włączam wyzej wymienioną grę wchodze na server kupuje Granat Dymny, odbezpieczam, Slychac Komende fire in the hole.. podchodze do dymu i komputer sie wiesza ... ;-) no i wszystko bylo by ok gdyby nie 20 restartow cpu dziennie ;-) jezeli chodzi o mój sprzet to jest to : ECS L7S7A2, Athlonik xp 2000 @ 2600 testowalem 2 miesiace bez wyłączania w takim ustawieniu i to napewno nie wina overclockingu temp. 43* GeForce 4 ti 4200, 256 ddr400 HDD30GB MaXtor muzyczna zintegrowana, zasilka wczesniej jezdzilem na 200 watowym starym zlomie ale wymienilem bo nie wyrabial i kupilem nowego deer'a 400 wat ;-) Need backup dodam ze wymienialem baterie w płycie gdyby ktos na to wpadl resetowalem biosa formatowalem dyski itp itd .. jezeli znajdzie sie ktos kto mi cos na to poradzi to stawiam piwo jezeli jestes >18>wtedy stawiam cole ;-)

Edytowane przez leonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszkodzony zasilacz albo kondensatory na plycie glownej.

Przy uszkodzonej pamieci tez sa podobne obiawy.

Zasilacz podmien na inny bo deer to smiec, kondensatory obejrzyj czy nie sa wylane/napuchniete.Ram sprawdz memetest'em albo podmien na inny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi