Skocz do zawartości
miceic

Plyta Glowna W Acer Travelmate 4000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupilem ostatnio z 2 reki prawie nowego Travelmata 4000.

Czy ktos moglby mi powiedziec na jakiej plycie glownej on chodzi?

Jest to chyba Asus albo Abit.

Chodzi mi o dane do ustawienia MBM i CPUIDLE.

Szczerze mowiac to wiem, ze sa chyba programy rozpoznajace typ plyty glownej, ale nie mam obecnie stalego dostepu do netu i dlatego nie moge nic sobie sciagnac.

Z gory dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Kupilem ostatnio z 2 reki prawie nowego Travelmata 4000.

Czy ktos moglby mi powiedziec na jakiej plycie glownej on chodzi?

Jest to chyba Asus albo Abit.

Chodzi mi o dane do ustawienia MBM i CPUIDLE.

Szczerze mowiac to wiem, ze sa chyba programy rozpoznajace typ plyty glownej, ale nie mam obecnie stalego dostepu do netu i dlatego nie moge nic sobie sciagnac.

Z gory dzieki za pomoc.

1431532[/snapback]

Ani ABIT ani ASUS :P

ACer...

I nie ustawisz MBM, bo w laptopach nie ma monitoringu temperatur oraz obrotow wentyli...

A po drugie, czytaj zasady zadawania pytan na tym forum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani ABIT ani ASUS :P

ACer...

I nie ustawisz MBM, bo w laptopach nie ma monitoringu temperatur oraz obrotow wentyli...

1431543[/snapback]

W moim jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1431543[/snapback]

To już lekka przesada Spidermanie...nie jesteś tutaj żadnym adminem...i nie masz nic do gadania w kwestii zadawania pytań...przestań się rządzić, bo jak dla mnie stajesz się coraz bardziej irytujący....stwórz własne forum i tam ustalaj własne zasady...a tu daj spokój normalnym użytkownikom....notorycznie kogoś upominasz...człowieku weź sie zastanów nad sobą...pozdrawiam

Edytowane przez cloudior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie SpiderMAN piszac o laptopach mial na mysli tylko marke Acer...

1432088[/snapback]

kazdy liczacy sie producent stara sie kupowac gotowe rozwiazania, lekko modyfikowac i sprzedawac potem pod wlasna marka

potem wlasnie sa takie kruczki ze MBM nic nie moze ;)

i nie dotyczy to tylko ACera i rowniez nie tylko komputerow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie SpiderMAN piszac o laptopach mial na mysli tylko marke Acer...

1432088[/snapback]

Nie... Ja wysnulem te teze na podstawie kilku lub moze wiecej niz kilku laptopow z jakimi ja miale stycznosc, czy to u znajomych, czy to ja komus reinstalowalem system...

Pozatym sam sprawdzalem... I jesli chodzi o lapki na Centrino, to takowych gadzetow sie nie spodziewajcie...

Mozliwe, ze monitoring jest jesli laptop nie ma defakto procka w 100% mobilnego. Czyli calkiem mozliwe, ze w lapkach na AMD Athlon XP cos bedzie oraz na Intelu PIII/P4, ale sa to odosobnione przypadki...

Nie wydaje mi sie sensowne wkladanie monitoringu temperatur i wiatraczkow do laptopa... Bo i po co...??? Co tu monitorowac??? Predkosc jednego, no moze dwoch wentyli, czasem trzech... Napiecia zaslacza??? :lol:

A temperature to uzytkownik i tak wyczuje, jak go lapciak zacznie parzyc... Jesli ktos z Was ma mo nitoring to niech lepiej zarzuci screenem co moze monitorowac...

Od tego wszystkiego jes maly krok do dodania mozliwosci O/C do biosu, mozliwosci zamontowania innego wydajniekszego chlodzenia... tylko po co...

Laptop to laptop...

Co do zarzutow Pana... cloudiora wez sie chlopie wyluzuj...

Jakos moderatorom nie przeszkadza to, ze kombinuje razem z innymi uzytkownikami jak usprawnic zadawanie pytan na tym forum...

Nie pasuje Ci to to sie wypowiedz, a nie huziaj po mnie... Przyznasz, ze irytujace jest przegladanie postow na liscie ktorych tytuly nic, albo niewiele maja wspolnego z tematem, nie mowie, ze konretnie ktos tak pisze, ale jesli bedzie kazdy czytal i dodawal ten krotki przedrostek to bedzie troche latwiej mu szybko pomoc/odpowiedziec, a pozniej latwiej znalesc cokolwiek na jakis konkretny temat w tym dziale!

Masz uwagi to pisz... nikt Ci tego nie zabrania. Tylko bez wyzwisk... :P http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=132021

Edytowane przez SpiderMAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zarzutow Pana... cloudiora wez sie chlopie wyluzuj...

Jakos moderatorom nie przeszkadza to, ze kombinuje razem z innymi uzytkownikami jak usprawnic zadawanie pytan na tym forum...

Nie pasuje Ci to to sie wypowiedz, a nie huziaj po mnie... Przyznasz, ze irytujace jest przegladanie postow na liscie ktorych tytuly nic, albo niewiele maja wspolnego z tematem, nie mowie, ze konretnie ktos tak pisze, ale jesli bedzie kazdy czytal i dodawal ten krotki przedrostek to bedzie troche latwiej mu szybko pomoc/odpowiedziec, a pozniej latwiej znalesc cokolwiek na jakis konkretny temat w tym dziale!

Masz uwagi to pisz... nikt Ci tego nie zabrania. Tylko bez wyzwisk... :P 1432831[/snapback]

Po prostu uważam, że przesadzasz i tyle...nie chce sie kłócić....więc kończę ten temat...a co do zmian to mam pomysł, ale opisze go w Twoim przylepionym wątku..pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi