remix122 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Witam :) Zastanawiam się nad kupnem pamięci. Ale nie wiem jakie wybrać :-| Moimi faworytami są: Kingston DDR 2 x 1024MB PC-400 (KVR400X64C3AK2/2GDC) CL3 Kingston HyperX DDR 2x 512MB PC-400 (KHX3200ULK2/1G) CL2 A moje pytanie brzmi: które z nich wybrać czy lepiej jest mieć więcej pamięci o wolnych timingach czy mniej ale zato o lepszych tymingach?? Czy to jest tak bardzo ważne?? Aha i które lepiej będą się podkręcać?? Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Zalezy do czego bedziesz uzywac pamieci.Do krecenia lepsze sa kosci 512MB. Jak nie korzystasz z jakis programow ktore wymagaja wiecej niz 1GB ramu (obrobka video itp.) to dla mnie odpowiedz jest prosta 2x512MB. Roznica miedzy CL2, a CL3 w wydajnosci jest juz spora na korzysc tej pierwszej, a przy O/C jest juz bardzo duza. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Popieram przedówce. 2GB ramu przydają się tylko i wyłącznie do obróbki video lub grafiki 3d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 DDR1 vs DDR2? Do jakiej to plyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 DDR1 vs DDR2? Do jakiej to plyty? 1432307[/snapback] Chyba ci sie cos pomylio poniewaz 1 i 2 pamiec wymieniona przez remix122 to DDR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Kingston DDR 2 x 1024MB PC-400 (KVR400X64C3AK2/2GDC) CL3 Fucktycznie. To przez ta 2jke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 A ja myślę nad 2 GB i nie wiem co to nawet jest, jakaś dziwna firma ...1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulas. Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 A ja myślę nad 2 GB i nie wiem co to nawet jest, jakaś dziwna firma ...1432950[/snapback]Patrioty sa dobre ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 A moje pytanie brzmi: które z nich wybrać czy lepiej jest mieć więcej pamięci o wolnych timingach czy mniej ale zato o lepszych tymingach?? Czy to jest tak bardzo ważne?? Aha i które lepiej będą się podkręcać?? pamieci nigdy za duzo, i nie wazne czy grasz, czy cos liczysz, czy obrabiasz... szybkoscia pamieci nigdy tez nie nadrobisz jej braku. obecnie siedze na patriot 2x1024MB 2,5-3-3-6 1T @ 210MHz , wczesniej byly to geil ultrax 2x512MB 2-3-3-6 1T @230MHz, efekt to spadek wydajnosc w grach ponizej 2% i dotyczy to tytulow gdzie framerate byl w granichac 100fps, ponizej 50fps roznica to jakies <0,5%, a co zyskalem ot np. silent hunter 3 w koncu dziala jak powinien, zadnych dziwnych przyciec :) o korzysciach w progr. graficznych i render. nie wspomne... tak wiec jezeli nie bawisz sie w jakies OC pamiatek i nie walczych o jakies MB/s, tylko zalezy Tobie na komforcie pracy zdecydowanie 2x1024MB... btw: chce ktos kupic te geile? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Patrioty sa dobre ;) 1432990[/snapback] A jak one się kręcą?? Bo może bym je kupił do A64 któregę będę kręcił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...