Cezar708 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 tworze katalog: if(!file_exists($dir)){ mkdir($dir, 0777); chmod ($dir, 0777); // ta linijka bo nie wiem dlaczego $dir od razu nie ma 0777}katalog tworzy sie znakomicie (serwer pod UNIX'em), problem polega na tworzeniu pliku w tym katalogu... a mianowicie: $path_to_file = $dir."/plik.txt";fopen ( $path_to_file, 'w+');oczywiscie plik sie nie tworzy i nie mam pojecia dlaczego nadmienie, ze probowalem rowniez takich sztuczek jak: fopen ('ftp://user:pass@ftp.mojadomena.pl/my_dir/plik.txt', 'w+');// lubfopen('http://www.mojadomena.pl/my_dir/plik.txt', 'w+');// lub fopen($_SERWER['DOCUMENT_ROOT']."/my_dir/plik.txt", 'w+');..i nic :unsure: nawet jesli stworzylem plik poprzez klienta ftp, i probowalem go otworzyc za pomoca fopen to i tak rezultat byl taki sam nie wiem co robic... pomozcie oczywiscie nie mylilem sie w nazwach plikow (np Case Sesitive) ani nie mylilem sciezek dostepu, mysle ze moze problem jest po stronie serwera... moze serwer nie ma mozliwosci zdalnego tworzenia plikow, jesli sie z podobnym probleme spotkaliscie do dajcie zblakanemu 'programiscie' PHP swiatelko w jego wielkim, dlugim i ciemnym tunelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojmarek Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 sprawdziłem u mnie i kod <?php$dir='katalogtweek';if(!file_exists($dir)){mkdir($dir, 0777);chmod ($dir, 0777); // ta linijka bo nie wiem dlaczego $dir od razu nie ma 0777}$path_to_file = $dir."/plik.txt";fopen ( $path_to_file, 'w+');?> zrobił co miał zrobić... może serwer Ci php nie obsługuje?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Moze wlaczony jest prosty tryb php lub cos takiego(chyba sie zwalo Safe PHP, czyli na polskie bezpieczny PHP ale nawet reki nie dam). Tryb ten blokuje bodajze tworzenie plikow. Cos takiego jest na serwerach friko. Pozdrawiam, Piterus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar708 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 piterus90 napisał(a): Moze wlaczony jest prosty tryb php lub cos takiego(chyba sie zwalo Safe PHP, czyli na polskie bezpieczny PHP ale nawet reki nie dam). Tryb ten blokuje bodajze tworzenie plikow. Cos takiego jest na serwerach friko. 1432184[/snapback] Masz racje jest cos takiego jak Safe PHP i na pewno blokuje tworzenie nowych plikow. Mam teraz kolejny problem... jak to wylaczyc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Bez mozliwosci wprowadzenia zmian do plikow konfiguracyjnych apacha i/lub php nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Konkretnie w pliku php.ini trzeba zmienic safe_mode na off(u mnie jest na 112 linii) i powinno działać. Napisz do admina, może cos poradzi na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar708 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 No tak... napisalem do Admina... dopiero odpisal... poinformowal mnie, ze safe_mode jest wylaczony... czy macie jeszcze jakies pomysly... bo jak to Tym mysle to: #$^&$#*& :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nu_moon Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Cezar708 napisał(a): No tak... napisalem do Admina... dopiero odpisal... poinformowal mnie, ze safe_mode jest wylaczony... czy macie jeszcze jakies pomysly... bo jak to Tym mysle to: #$^&$#*& :mur: 1436773[/snapback] Może spróbuj utworzyć plik o zerowej długości i dać mu odpoiednie atrybuty , ew. spróbuj pzrestestować skrypt na lokalnym komputerze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 PHP ini_set('display_errors', 1); Na początku programu. I napisz czy sypie jakimiś błędami przy próbie wykonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...