samuraj,net.pl Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Siemka, cenię sobie CRT, ale chcę zmienić na LCD (Iiyama 8ms lub LG Flatron oba 17") ale nie rozumiem co za różnica czy złącze cyfrowe czy normalne, ktoś może mi wyjaśnić, bo moim zdaniem wydawanie 200-300 zeta więcej na wyjście z monitorka bez wzrostu jakości i wydajności to bezsens.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=128745 poczytaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuraj,net.pl Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 oki, dzięki, biorę z DVI Iiyama 17" 8ms bo do gier najlepszy, i w necie jak w każdym LCD oczki sie nie męczą :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=130134 a przeczytaj jeszcze mój topic - co mi możesz polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuraj,net.pl Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Słuchaj, ja napisze tak, na LCD nie ma co oszcędzać, poczekaj aż uzbierasz 150 zeta więcej lub 300 i ja polecam ci te monitory: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17522 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15761 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13635 NIE BIERZ LG I BELINEA bo: -wypalone piksele na dzieńdobry -LG jest niezbyt zaufany jeśli chodzi o monitorki LCD (kolega ma ijuż musiał wymieniać 2 tygodnie po kupnie) -belinea: TANIE [ciach!]O NIE BIERZ MONITORÓW FIRM, O KTÓRYCH NIC NIE WIESZ NP. YAKUMO ALBO TARGA(lol) POLECAM IIYAMA, SAMSUNG, NEC ale wybór należy do ciebie Edytowane 8 Maja 2005 przez samuraj,net.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 NIE BIERZ LG I BELINEA bo: -wypalone piksele na dzieńdobry -LG jest niezbyt zaufany jeśli chodzi o monitorki LCD (kolega ma ijuż musiał wymieniać 2 tygodnie po kupnie) -belinea: TANIE [ciach!]O POLECAM IIYAMA, SAMSUNG, NEC ale wybór należy do ciebie 1433391[/snapback] Wypalony piksel na dzień dobry zdarzyć sie może w każdym monitorze. Ciekawe dlaczego tak zachwalasz IIyamę drogi kolego???? A wiesz o tym, że dużą część swoich monitorów IIyama składa na matrycach LG/Philips :D Dyskredytujesz najpopularniejszego i największego producenta monitorów na świecie , tylko dlatego, że kolega miał itp... Ja też miałem subpiskela i musiałem wymienić , natomiast jesli chodzi o NEC i Samsung to na pewno niemiałbym takiej możliwości, bo nie dają oni gwarancji na wypalone piksele. Coo do Belinei nie mam zdania, ale LG jak najbardziej polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 No i jednak LG wybiorę. A czy bardzo wyraźnie widać wypalone pixele? Czy przeszkadza to w codziennym użytkowaniu monitora. (Internet) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 No i jednak LG wybiorę. A czy bardzo wyraźnie widać wypalone pixele? Czy przeszkadza to w codziennym użytkowaniu monitora. (Internet) ? 1436582[/snapback] W zasadzie nie, mam w pracy swiecacy na czerwono piksel i normalnie mi nie przeszkadza. Troche na jasnych - jednobarwnych powierzchniach wnerwia. Jest z boku, to tez dobrze. Ale jakby mi sie w nowym panelu w domu pojawil i na dodatek gdzies blisko srodka, to bym mooooocno sie wnerwil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuraj,net.pl Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Niech będzie, bo jeśli chodzi o LG to doprawdy doczytałem troszkę więcej, ale co do Belinei zdanie mam to samo, na początku jej kariery były to monitory dobre, lecz teraz są tanie, bo robione jak najmniejszym nakładem kosztów, porównajcie sobie monitor 17" Belinei z 17" LG lub IIyama porównajcie czas reakcji itd. Belinea dostaje po tyłku. Zwracam honor LG, ale wciąż stoję bardziej za IIyama, choć szanse są bardzo wyrównane... Edytowane 12 Maja 2005 przez samuraj,net.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 BELINEA na początku robiła b.dobre moinitorki. LG super sprawa. Swój mam od lipca zeszłego roku i nie mogę nic złego powiedzieć. Norma TCO 03, Brightviev, niezłe parametry, super kolorki, OSD po polsku; można siedzieć kilka godzin i oczy nie bolą. a wypalony piksel może się zdarzyć w każdym monitorze; od tego jest gwarancja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...