Sol30 Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 Świadomie uzyłem PartitionMagica7. Miałem jednak tego pecha, że komp mi zwisł w trakcie dziłani tego programiku (nie zdarza się) i powstała taka partycja, którą PM widzi jako PqRP. Czy idzie z tym coś zrobić, jesli tak to co? W helpie pisze coś o połączeniu online z producentem, ale to nie wchodzi przecież w grę. Ratujcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 4 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2002 robiles to na czystej partycji czy z danymi? jak na czystej to sproboj to zamienic na free space a potem dołączyc do wybranej partycji, opisz wiecej szczegolow, troche bawilem sie pm 7 moze bede umial Ci pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sol30 Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Chiodzi o partycję na której były dane. Wielkość partycji jest zgodna ze stanem sprzed operacji (chciałem połączyć dwie partycje jedną pustą, a drugą z danymi). Jednak aktualnie partycja jest niewidoczna przez programy, a PM7 odznacza ją jako "3C (Hex) PqRP". Dodatkowo informuje, że cała wielkość partycji jest zajęta - OMb free. Jak się nie uda to aktywna jest opcja delete. Mogę też cały dysk sformatować ale chcę spróbować odzyskać trochę danych tylko nie wiem czym ugryżć tę partycję? Jesze jedna informacja: przy uruchomieniu PM7 pojawia się monit: "Your system appears to have lost power during a partition operation. The partition was marked with a recoverable partition indicator, so your operating system connot access it and couse corruption. This partition and all of its data can be safely recovered. Would you like recover te partition now?" Po kliknięciu na OK PM7 (i PM8) się zwiesza (nie odpowiada). Jeśli wybiorę No soft działa i dostaję informację, które opisałem wyżej. Według tego monitu jakieś dane powinny istnieć, pytanie tylko jak się do nich dobrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 podczs Instalacji pm7 proponuje zrobienie dyskeitek jezeli je zrobiles to sproboj z nich bootowac i dalej postepowac wg instrokcji. Jest takze mozliwosc ze miales poprostu pecha i niedaradu juz nic zrobic procz kasowania tej nieudanej partycji, a wogoel ejstes ewien ze program sie wiesza? Jak ja laczylem partycje 900 mb pusta do reszty dysku to trwalo to z 3 godziny dobre i czasami procety niezmienialy sie przez kilka minut.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...