szczepan Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Kupilem ostatnio !700+ JIUHB0309UPMW i według zapewnień sprzedajacego ma odblowowany mnoznik .W biosie mogę zmieniać do x15 ale nawet po zmianie na x11,5 czy wyżej nic Po uruchomieniu windy dalej x11 Moja płyta msi 6712 ver.2.0 kt400 Narazie zmieniłem szyne na 166 {333} i działa bez problemu temp.31-48C na box cooler. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 No raczej ma odblokowany mnoznik (z oznaczenia na procu wynika ze jest z 9 tygodnia 2003 roku) Mozesz to sprawdzic jakims programem spod windy (na plytach opartych o chipset VIA mozna zmieniac mnoznik z poziomu windowsa), a zeby zmniejszyc lub zwiekszyc mnoznik na stale trzeba zastosowac drut moda (tak mi sie przynajmniej wydaje, ale moge sie mylic bo nie siedze za bardzo w temacie o plytach opartych na chipsecie VIA). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Jaki to program do zmiany mnożnika spod windy { mozna tak wogule} ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Central Brain Identifier zakladka Mobility Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) Chyba zablokowany bo nic nie można zmienic. Zmieniłem na 133 {266} mnoznik stoi x11 W sumie to dziwne bo mostki miał połączone Edytowane 7 Maja 2005 przez szczepan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Czyli nieodblokuje mnoznika ? Moze ktoś mi napisze od czego miałbym zacząć mod drut lakierowanie mostków a może coś innego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Jak mostki sa polaczone to mnoznik musi byc odblokowany. Zreszta seria twojego athlona wskazuje na to, ze masz odblokowany mnoznik.Idz tutaj i poczytaj troche moze ci sie cos przyda ;) Aha i twoja plyta to MSI KT4V wiec troche lipna do O/C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 No ciągle czytam No i do 39 tygodnia 2003 wszyskie amd XP T-b miały odblokowany mnożnik Mostki L1 są połczone one odpowiadaja za mnożnik. Płyta narazie taka ale może warto ja zmienic dla procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 No ciągle czytam No i do 39 tygodnia 2003 wszyskie amd XP T-b miały odblokowany mnożnik Mostki L1 są połczone one odpowiadaja za mnożnik. Płyta narazie taka ale może warto ja zmienic dla procka 1432404[/snapback] Na stale zablokowany mnoznik, a to raczej duza roznica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) I co się da z tym zrobić ? Zrobić cos takiego http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...amd_pinmod.html Edytowane 7 Maja 2005 przez szczepan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Tak wygląda procesor Coś tu trzeba przecinac, łączyć czy drut-moda robic ??? Edytowane 8 Maja 2005 przez szczepan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Są jeszcze jakieś programy do zmiany mnożnika spod windy Mam CBId Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 I co się da z tym zrobić ? Zrobić cos takiego 1432478[/snapback] ja robilem własnie w taki sposób, drut modzik i jazda .... na płycie nie moge zmienic mnożnika ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 A czy L1 L3 L5 masz tak samo Ja mam opcje zmieniania w biosie ale zmieniam wchodze do windy i dalej ten sam mnoznik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Tyle razy to już było - wystarczy poszukać ! Zobacz np. tu : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...031&hl=drut-mod Pozdr. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 (edytowane) Właśnie zrobiłem tego drut-moda łącząc piny w sockecie dalej x11 Spoko to jest na zmniejszenie mnożnika Dzieki Edytowane 8 Maja 2005 przez szczepan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Drut-mod z włożonym drucikiem w socket nic nie dał Zrobiłem właśnie drut-moda tylko że łącząc 2 piny na procesorze dalej x11 Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 idź do kolegi z podobną płyta i zobacz ... u mnie bez problemu wszystko chodzi, chociaz ja mam inaczej mostki :| u mnie sa połaczone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Ale co masz połaczone U mnie L1 L3 są połaczone L5 przeciente ale to nie mobile Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fsopolonez Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 ja ja se bez zmiany mnorznika podkreciłe z 1667mhz @ 2062mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 No i nie udało sie odblokować mnożnika Czy jest sens zrobić XPM z niego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...